Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Az Amerikaiak miért fogták...

Az Amerikaiak miért fogták vissza magukat a 2. VH idején a bombázásokkal ?

Figyelt kérdés
Én sokkal jobban megszortam volna a nácikat meg a vágott szeműeket is. Nem finomkodtam volna velük. Biztos akkor is jelent volt ez a libsi dolog náluk
dec. 29. 08:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Csepelen múlt héten is egy 1 tonnás amerikai II. VH-s bombát hatástalanítottak. Nagyon visszafogták magukat.
dec. 29. 12:23
 12/24 A kérdező kommentje:

Igen mert épületeket támadtam. Nem a lakosság szisztematikus elpusztítását csinálták. Pl lebombázzák Tokiót de hagynak egy területet érintetlenül amit 1-2 nappal később egy második hullámmal az ottani túlélőket akik oda mentek ki iktatják

dec. 29. 12:31
 13/24 anonim ***** válasza:

12 Ezt népirtásnak hívják. Egyébként megtörtént lásd Hirosima és Nagaszaki esetét.

Ja és vágott szeműzésnél mit nácizol, mikor egy rasszista vagy?

dec. 29. 12:34
 14/24 A kérdező kommentje:
Persze egyből jön a libsi rasszista duma. Remélem Xanax meg a Zsebi elővan készítve Trump beiktatása miatt. Meg valami jó kis LMBTQ film
dec. 29. 13:13
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Lófact fogták vissza magukat! Folyamatosan mentek a bombázások, s hol ipari területeket, hol közlekedési csomópontokat, hol pedig célzottan lakott területeket támadtak. Utóbbit azért mert ad.1. megosztották vele a légvédelmet (azt is védeni kellett), ad.2. károkat okoztak úgy is (égette a németek, japánok erőforrásait), ad.3. ott laktak a gyári munkások akik a hadiüzemekben dolgoztak.
dec. 29. 13:23
 16/24 Alex Fly ***** válasza:
0%

Szerintem meg egyszerű költséghatékonyság.

Ha tudjuk, hogy egy adott eredményhez mekkora csapás szükséges, akkor afelett az csak értelmetlen pusztítás és erőforráspazarlás.

dec. 29. 15:15
 17/24 anonim ***** válasza:

#16 háborúban a pénz nem számít. S olyan légicsapásnál ahol nem teljes a légi fölény, pontatlan a bombavetés ott mindig jóval több gépet raknak a kötelékbe mint amennyi elvileg papíron kellene. A Szajoli híd lerombolásához elég lett volna két bombázó, mégis 2x futottak neki sok-sok bombázóval egy-egy kötelékben mire meg tudták jobban rongálni.

A Szövetséges stratégiai bombatámadások során 1-1 célpontra mentek rá bevetésenként s küldték be az összes gépet ami akkor bevethető volt. Többek között a légvédelem miatt is. Pár kóbor bombázó csemege az elfogóvadászoknak, egy komplett kötelék, teletűzdelve a légvédelmi géppuskákkal meg darázsfészek.

dec. 29. 20:20
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező te rettenetesen primitív és ostoba vagy, a nyakamat tenném rá, hogy google nélkül szerintem az évtizedet se tudod, hogy mikor volt a II.VH. Ahogy már leírtam és más is leírta, nem úgy működik, hogy kiszemelnek egy célpontot aztán hajrá, egy időben pl csak éjszakai bombázásokat tudtak csinálni a hatékony légvédelem illetve a még igen aktív Luftwaffe miatt. Mikor már a német légierő nem volt számottevő tényező akkor már lehetet agyatlanul nappal is bombázgatni de akkor is csak egy bizonyos magaság fölött hisz a légvédelem mindig komoly fenyegetést jelentett. A nagy magaságban való repülés miatt sokszor megesett, hogy véletlenül a saját csapataikat bombázták hülyére. Ha pedig csak egy célpontra mentek rá azt nem tudták úgy csinálni, hogy csak azt és környékét nem bombázzák szét, pl a Monte Cassino-i kolostorra csak nem 20 ezer tonnányi bombát hajítottak rá.
dec. 29. 20:50
 19/24 anonim ***** válasza:
Utálid a japánokat és a nácikat? Ez nem rasszizmus?
dec. 30. 08:28
 20/24 PMC Wagner ***** válasza:

"Biztos akkor is jelent volt ez a libsi dolog náluk"

Az akkori USA társadalma sokkal jobban hasonlított a náci németországéra mint gondolnád.

Ami a kérdésed illeti egyáltalán nem finomkodtak csak mindennek megvolt a határa. A bombázó kötelékeknek csupán az 1 harmada tért vissza, más szóval brutális veszteségeket szenvedtek, összesen több mint 8 ezer bombázót vesztett csak az USA. Ezen 43 ban a p51 esek megjelenése valamellyest segített viszont csupán 44 ben sikerült kivívni a légi fölényt németország felett.

dec. 30. 12:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!