Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Kényszeríteni fognak minket,...

Kényszeríteni fognak minket, hogy menjünk meghalni?

Figyelt kérdés
Friss hír az címlapról, hogy NATO-források szerint Oroszország meg fogja támadni Finnországot. Ha a következtetésem helyes, akkor ez azt jelentheti, hogy tömegesen megöletnek minket egymással az országaink vezetői, ebben a háborúzós marhaságban: besoroznak, visznek a frontra, szembe a géppuskákkal stb. Én háborús veszéllyel fenyegetve érzem az életemet emiatt a hír miatt, teljesen elterel a nyugodt munkavégzéstől, egészséges napirendtől. De amikor elolvastam azt a cikket, amire az Index.hu hivatkozik, és folytattam a kutatást az abban a cikkben levő másik cikk elolvasásával is, akkor a végső forrást megtalálva az lett az érzésem, hogy hamis információkat eltorzítva rémisztget halállal az Index.hu. Ha jól értem, akkor szimplán annyi a valóságalap, hogy egy 2017-es Zapad gyakorlatban azt játszották a terepmintás orosz srácok, hogy a NATO ellen harcolnak, és erre alapozva buzdít most minket jó sok drága fegyvervásárlásra és militarizálódásra egy állítólagos névtelen "NATO-forrás" (takarítónő?), akire 2 finn cikken keresztül alapozva terjeszti az Index.hu nagy nyilvánosság előtt, kijelentő módban, tényként tálalva, napi aktualitásként, hogy "Budai Balázs, 12 perce: NATO-források szerint Oroszország meg fogja támadni Finnországot". Jól értem? Szóval akkor kényszeríteni fognak minket, hogy menjünk meghalni a NATO 5-ös cikkelye alapján? Vagy csak feleslegesen rabolta el az időmet, energiámat, nyugalmamat, figyelmemet az Index?

dec. 29. 07:26
A kérdező szavazást indított:
iGeN, ez a félelmem, előbb utóbb biztos bekövetkezik, egy névtelen valaki is ettől retteg. 🤤🥴
Igen. Ez tény. Nem 2525-ben lesz aktuális, hanem most itt 2025-ben meg fogja támadni a NATO-t Oroszország. Biztos forrásból tudom, leírom.
Budai Balázs, az Index, és sok már hírforrás a rémisztgetésedből él, de ez nem ütközik törvénybe, legálisan megtehetik.
Nem tudom, nincs jósgömböm, és nem ülök a világ vezetőinek asztalánál, amikor megírják a forgatókönyvet.
10 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem kamu. Abból indulnak ki, hogy Oroszország a balti államok elleni hadgyakorlatot tartott. De ilyet tartott már többször is az elmúlt években. Akkor miért nem aggódtak?
dec. 29. 07:35
 2/16 A kérdező kommentje:
Amióta Finnország NATO-tag, azóta nem csinált ilyen gyakorlatot Oroszország, ez a megérzésem.
dec. 29. 07:38
 3/16 anonim ***** válasza:
87%
Ne félj ettől, nem fog Oroszország egy NATO országot megtámadni, akkor Oroszország is elpusztul, ezt Putyin is tudja.
dec. 29. 07:39
 4/16 anonim ***** válasza:
36%
Szerinted miért toboroz a békepárti Fidesz évek óta?
dec. 29. 07:50
 5/16 anonim ***** válasza:
36%

"Szerinted miért toboroz a békepárti Fidesz évek óta?"

Mert értelmes ember a háborúra békében készül (és nem várja meg vele az ellenséget, mert akkor már egy kicsit késő).

Egyébként senki se akar nálunk háborút, főleg a FIDESZ nem.

Az, hogy be lehet állni katonának, már aki akar és alkalmas rá.........nem jelent semmit.

Eddig is lehetett.

Én se azért lettem területvédelmi tartalékos, mert olyan nagyon harcolni akarnék. Vannak erre sokkal alkalmasabbak is nálam.

Nekem ez egy lehetőség volt a továbbtanulásra nézve.

dec. 29. 09:32
 6/16 anonim ***** válasza:
87%

Arra sincs elég emberük és erőforrásuk az oroszoknak, hogy Ukrajnát legyőzze. Hova támadna meg még egy komplett szövetséget? Max atomot tudna küldeni ami lehet célbe se érne, de cserébe őket is lebombáznák. Semmi értelme nem lenne.

Putyin is dőzsölni szeret és nem egy bunkerben szeretné leélni az életét.

dec. 29. 10:37
 7/16 anonim ***** válasza:
83%
Nem kell mindig mindent mindenkinek elhinni...
dec. 29. 12:14
 8/16 Alex Fly ***** válasza:
88%
Nem. Eleve Putyin sem akkora elmebeteg, hogy ujjat merjen húzni a világ legütőképesebb védelmi szövetségével, csak a kisebbekkel mer keménykedni. Másodszor ha valóban megtámadná pl. Finnországot, akkor sem az egységsugarú átlaglófacjóskát küldenénk a frontra, hanem megfelelően kiképzett, hivatásos kontingenst, amely képes együtt dolgozni a többi szövetségessel -feltéve persze, ha egyáltalán igényt tartanak a közismerten oroszbarát, megbízhatatlan Magyarország hozzájárulásához.
dec. 29. 15:27
 9/16 anonim ***** válasza:
85%

"feltéve persze, ha egyáltalán igényt tartanak a közismerten oroszbarát, megbízhatatlan Magyarország hozzájárulásához."

Ezt nem tudom honnan a f@szomból veszed, de nettó baromság!

Igen elégedettek a NATO országok a magyar katonák missziós tevékenységével!

Legyen szó akár Afganisztánról, Irakról vagy Boszniáról!

A politikai vezetés hozzáállásról meg nem a szolgáló katonák tehetnek.

dec. 29. 16:50
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Mégis mi haszna lenne Putyinnak megtámadni a NATO-t,és világháborút indítani?

Nyilván marhaság,nem lesz háború,nem mész te sem frontra,nyugi.

dec. 29. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!