Normális-e ,hogy sok magyar katona a NATOból való kilépést várja?
MÁVnál vagyok jegyvizsgáló, nemsokkal indulás után kezeltem, két katonával találtam szemben magam, az egyik őrnagyi másik alezredesi rendfokozatban volt. Nem volt az egyiknek jegye, kiadtam pótdíj nélkül, beszélgetni kezdtem velük. Szóba hoztam az ukrán háborút. Ők mondták szívükből remélik kilépünk a NATOból, meg örülnek kirúgták pár éve a nyugatpári, ahogy ők fogalmazták amcsipárti főtiszteket, tábornokokat.
Én mondtam jézus, lehet minket is megszállnak akkor minket az oroszok, erre ők röhögve, bevonulnak és katonai bázisuk lesz itt, és mennyire jó lesz a BRICSben lenni. Mondták a legtöbb főtiszt is erre készül, várja a majd az orosz katonákat, miután Ukrajnában győztek.
Rendes katonák voltak, mivel 50%os közalkalmozotti jegyet adtam el, személyivel és alkalmazásban állók utalványára.
"2020 áprilisában, a koronavírus-járvány idején született egy kormányrendelet, amelyben rögzítették, hogy a Magyar Honvédség tagjai – akár szerződéses, akár hivatásos katonák – nem hagyhatják el önszántukból az állományt."
Ez vajon mennyire demokratikus? És vajon milyen buzgalommal honvédkedhet egy olyan kiskatona, aki már rég elhagyta volna a honvádséget, de nem engedik neki? Mekkora élőerőnek számíthat?
A BRICS az nem katonai szervezet, hanem egy laza politikai - gazdasági.
A katonai szervezet az a CSTO / KBSzSz. A másik, a CSTO / KBSzSz az nem egy bárki számára nyitott nemzetközi szervezet, hanem Oroszország trükközése a cári, illetve szovjet államterületek maga mellett tartására.
Magyarország soha nem volt Oroszország része.
Kedves Jeffrey! A Varsói szerződés felbomlása óta nem követem Oroszország katonai és gazdasági szövetségeit. Ezáltal fogalmam sincs ki fizetné a példaként hozott ales és örnagy fizetését de az kétségtelen hogy nem abból a fizetésből fognak meggazdagodni. Másrészt a kérdező vetette fel mint a tiszturak által elmondottakat: " bevonulnak és katonai bázisuk lesz itt, és mennyire jó lesz a BRICSben lenni."
Szerinted mennyire fedi a valóságot hogy az elmondottak alapján ez lenne a közvélekedés a tisztek körében? " Mondták a legtöbb főtiszt is erre készül, várja a majd az orosz katonákat, miután Ukrajnában győztek."
"Rendkívüli helyzetben mindig csorbulhatnak a demokratikus alapjogok"
Es? Meg mindig rendkivuli helyzet van a covid miatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!