Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Normális-e ,hogy sok magyar...

Normális-e ,hogy sok magyar katona a NATOból való kilépést várja?

Figyelt kérdés

MÁVnál vagyok jegyvizsgáló, nemsokkal indulás után kezeltem, két katonával találtam szemben magam, az egyik őrnagyi másik alezredesi rendfokozatban volt. Nem volt az egyiknek jegye, kiadtam pótdíj nélkül, beszélgetni kezdtem velük. Szóba hoztam az ukrán háborút. Ők mondták szívükből remélik kilépünk a NATOból, meg örülnek kirúgták pár éve a nyugatpári, ahogy ők fogalmazták amcsipárti főtiszteket, tábornokokat.

Én mondtam jézus, lehet minket is megszállnak akkor minket az oroszok, erre ők röhögve, bevonulnak és katonai bázisuk lesz itt, és mennyire jó lesz a BRICSben lenni. Mondták a legtöbb főtiszt is erre készül, várja a majd az orosz katonákat, miután Ukrajnában győztek.

Rendes katonák voltak, mivel 50%os közalkalmozotti jegyet adtam el, személyivel és alkalmazásban állók utalványára.

dec. 16. 14:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

"2020 áprilisában, a koronavírus-járvány idején született egy kormányrendelet, amelyben rögzítették, hogy a Magyar Honvédség tagjai – akár szerződéses, akár hivatásos katonák – nem hagyhatják el önszántukból az állományt."

Ez vajon mennyire demokratikus? És vajon milyen buzgalommal honvédkedhet egy olyan kiskatona, aki már rég elhagyta volna a honvádséget, de nem engedik neki? Mekkora élőerőnek számíthat?

dec. 16. 16:19
 12/20 anonim ***** válasza:
58%
Napi kamu! Egy ales meg őrnagy pontosan tudja hogy a fizetése mire lesz elég ha a BRICS-be leszünk, nem a NATO-ban.
dec. 16. 17:19
 13/20 Jeffrey Spender ***** válasza:
68%

A BRICS az nem katonai szervezet, hanem egy laza politikai - gazdasági.

A katonai szervezet az a CSTO / KBSzSz. A másik, a CSTO / KBSzSz az nem egy bárki számára nyitott nemzetközi szervezet, hanem Oroszország trükközése a cári, illetve szovjet államterületek maga mellett tartására.

Magyarország soha nem volt Oroszország része.

dec. 16. 17:25
 14/20 anonim ***** válasza:
57%

Kedves Jeffrey! A Varsói szerződés felbomlása óta nem követem Oroszország katonai és gazdasági szövetségeit. Ezáltal fogalmam sincs ki fizetné a példaként hozott ales és örnagy fizetését de az kétségtelen hogy nem abból a fizetésből fognak meggazdagodni. Másrészt a kérdező vetette fel mint a tiszturak által elmondottakat: " bevonulnak és katonai bázisuk lesz itt, és mennyire jó lesz a BRICSben lenni."

Szerinted mennyire fedi a valóságot hogy az elmondottak alapján ez lenne a közvélekedés a tisztek körében? " Mondták a legtöbb főtiszt is erre készül, várja a majd az orosz katonákat, miután Ukrajnában győztek."

dec. 16. 17:48
 15/20 anonim ***** válasza:
#11 piszkosul nem demokratikus korlátozni a leszerelést, de covid idején nem normál helyzet volt. A rend fenntartása, a vírus megelőzése, a betegek ápolása volt az elsődleges feladat. Rendkívüli helyzetben mindig csorbulhatnak a demokratikus alapjogok - mert van annál fontosabb is (az emberi élet és a Haza).
dec. 16. 17:53
 16/20 Jeffrey Spender ***** válasza:
86%
A politikához teljesen fogalmatlan vélekedést adott elő az a két jóember.
dec. 16. 18:52
 17/20 anonim ***** válasza:
86%

"Rendkívüli helyzetben mindig csorbulhatnak a demokratikus alapjogok"

Es? Meg mindig rendkivuli helyzet van a covid miatt?

dec. 16. 19:25
 18/20 PMC Wagner ***** válasza:
100%
A honvédségből akarnak sokan kilépni, mivel háborús veszélyhelyzet van érvényben így aki nyugdíjba menne, vagy lejárt a szerződése nem engedik el. és a töke tele van az embereknek ebből meg a fizetetlen túlórákból stb. Marhára nem érdekli még a tiszteket sem hogy nato vagy nem nato.
dec. 16. 19:44
 19/20 anonim ***** válasza:
73%
A kerdezotol megtudtuk, hogy neki ket katona az mar sok.
dec. 16. 19:47
 20/20 anonim ***** válasza:
31%
Már be se kellett volna lépni a NATO-ba, és akkor nem kéne aggódni, hogy ha eljön az elkerülhetetlen NATO-orosz háború hány megatonnát kapunk a nyakunkba. Ahogy olvasom a hozzászólásokat, fel se merül, hogy lehetnénk el nem kötelezett, semleges állam, mint Ausztria. Én egy Svájc-Ausztria-Magyarország semleges tengelynek sokkal jobban örülnék, mint bármilyen katonai szövetség tagságának. Aki meg azon aggódik, hogy "ki állja a tisztek fizetését akkor", ki kell hogy ábrándítsam, most se a NATO fizeti a tisztjeinket (kivéve az áruló kémeket), hanem a magyar költségvetés, ahogy az egész sereget a magyarok fizetik.
dec. 18. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!