Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Meddig fogják tartani az...

Meddig fogják tartani az oroszok a 2 megmaradt katonai bázisukat Szíriában?

Figyelt kérdés

[link]

Már csak ez a két dolog van a kormányerők kezén. Orosz külügyminisztérium jelentése szerint nincs esély rá hogy elfoglalják ezeket a támaszpontokat.

dec. 8. 17:27
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Amíg lesz egy törvényes kormány Irakban, ami felmondja a támaszpontokra vonatkozó szerződéseket.
dec. 8. 17:28
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem sokáig. Valószínűleg már pakolnak.
dec. 8. 17:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a szír lázadók nem akarnak ujjat húzni az oroszokkal és hagyják hogy evakuálják a bázisaikat.
dec. 8. 17:29
 4/10 A kérdező kommentje:

"Valószínűleg már pakolnak."

Katonai teherszállítógépek érkezett egy csomó, csak nem tudni hogy dolgokat hoztak vagy visznek el.

dec. 8. 17:30
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

"csak nem tudni hogy dolgokat hoztak vagy visznek el"

Valószíűleg visznek. Fél tucat Il-76-tal nem tudsz annyi ellátmányt vinni, amivel megállítasz egy országot.

dec. 8. 17:58
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Végig ez volt a cél, Ukrajnában most már gyorsan béke lesz.
dec. 8. 19:07
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

1-2 nap alatt szerintem ki fogják üríteni, sőt már gőzerővel megy most is az evakuálás. Biztos, hogy volt havaria terve erre a ruszkiknak, most életbe léptették. Csak a levegőből, jelentősebb szárazföldi kontingens nélkül nem fogják tudni megtartani egyik támaszpontot sem. Márpedig szárazföldi erő alig van a ruszkiknak a helyszínen, csak a beszivárgók ellen véd, de koncentrált offenzívát megfogni kevés.

A HTS-nek is vannak nehézfegyverei, tüzérsége. A ruszkik nem tudnak a bázisok 40-50 km-s körzetében csak a levegőből operálva tiszta területet tartani. Szerintem már most tolják a HTS részéről a tüzérségi eszközöket a ruszki támaszpontok közelébe, hogy azt célba vegyék.

A vadászgépeket szerintem már kiemelték. Most viszik az érzékenyebb, drágább eszközöket, berendezéseket (megmaradt fegyverzet, karbantartási, kalibrációs eszközök, pótalkatrészek stb.), majd az elektrotechnikai eszközöket, drónzavarókat, légvédelmet. Utána meg amire jut idő. A maradékot meg felrobbantják.

dec. 8. 21:49
 8/10 anonim ***** válasza:

Elnézést az origo cikk linkért de csak itt találtam infót.

"Orosz hivatalos személyek kapcsolatban állnak a szíriai fegyveres ellenzék képviselőivel, amelynek vezetői garantálták az orosz katonai bázisok és diplomáciai létesítmények biztonságát Szíria területén"

[link]

dec. 9. 07:45
 9/10 anonim ***** válasza:

Oroszország bázisait nem bántja, a Golán-fennsíkot viszont akarja Szíria új ura - Heti Hírmix

https://www.youtube.com/watch?v=BjEYd8K103M

dec. 9. 08:02
 10/10 anonim ***** válasza:
#8 jah, ahogy civileket sem fognak kivégezni - nyilatkozta a HTS vezetője, aztán mégis... A HTS nem egységes, mindenféle iszlamista csoportosulás elege amik ideiglenesen kötöttek szövetséget a közös ellenség - Asszad - ellen. Nem fogja mind betartani a központi parancsot, szinte 100% hogy támadni fogják az orosz bázisokat is.
dec. 9. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!