Meddig fogják tartani az oroszok a 2 megmaradt katonai bázisukat Szíriában?
Már csak ez a két dolog van a kormányerők kezén. Orosz külügyminisztérium jelentése szerint nincs esély rá hogy elfoglalják ezeket a támaszpontokat.
"Valószínűleg már pakolnak."
Katonai teherszállítógépek érkezett egy csomó, csak nem tudni hogy dolgokat hoztak vagy visznek el.
"csak nem tudni hogy dolgokat hoztak vagy visznek el"
Valószíűleg visznek. Fél tucat Il-76-tal nem tudsz annyi ellátmányt vinni, amivel megállítasz egy országot.
1-2 nap alatt szerintem ki fogják üríteni, sőt már gőzerővel megy most is az evakuálás. Biztos, hogy volt havaria terve erre a ruszkiknak, most életbe léptették. Csak a levegőből, jelentősebb szárazföldi kontingens nélkül nem fogják tudni megtartani egyik támaszpontot sem. Márpedig szárazföldi erő alig van a ruszkiknak a helyszínen, csak a beszivárgók ellen véd, de koncentrált offenzívát megfogni kevés.
A HTS-nek is vannak nehézfegyverei, tüzérsége. A ruszkik nem tudnak a bázisok 40-50 km-s körzetében csak a levegőből operálva tiszta területet tartani. Szerintem már most tolják a HTS részéről a tüzérségi eszközöket a ruszki támaszpontok közelébe, hogy azt célba vegyék.
A vadászgépeket szerintem már kiemelték. Most viszik az érzékenyebb, drágább eszközöket, berendezéseket (megmaradt fegyverzet, karbantartási, kalibrációs eszközök, pótalkatrészek stb.), majd az elektrotechnikai eszközöket, drónzavarókat, légvédelmet. Utána meg amire jut idő. A maradékot meg felrobbantják.
Elnézést az origo cikk linkért de csak itt találtam infót.
"Orosz hivatalos személyek kapcsolatban állnak a szíriai fegyveres ellenzék képviselőivel, amelynek vezetői garantálták az orosz katonai bázisok és diplomáciai létesítmények biztonságát Szíria területén"
Oroszország bázisait nem bántja, a Golán-fennsíkot viszont akarja Szíria új ura - Heti Hírmix
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!