Putyin ma írta alá, mit szóltok hozzá?
Megváltoztatták a ruszkik a nukleáris doktrinájukat, és a mai nappal hatályba lépett.
" A nukleáris fegyverek alkalmazásának feltételei között szerepel ballisztikus rakéták indítása az Orosz Föderáció ellen
Ezt mondja ki az Orosz Föderáció frissített nukleáris doktrínája.
✔️ Egyéb rendelkezések:
▪️ Oroszország az atomfegyvereket az elrettentés eszközének tekinti, amelynek alkalmazása szélsőséges és szükséges intézkedés
▪️ Az Orosz Föderáció készenléte és eltökéltsége a nukleáris fegyverek alkalmazására biztosítja a nukleáris elrettentést
▪️ Terület és források biztosítása az Orosz Föderáció elleni agresszióhoz egy ilyen állam nukleáris elrettentésének alapja.
▪️ Bármely nem nukleáris állam által, de egy nukleáris ország részvételével vagy támogatásával végrehajtott agresszió az Orosz Föderáció elleni közös támadásnak minősül."
Vagyis megteremtették a jogi alapot a nukleáris válaszcsapáshoz a NATO ellen, ha az ukránok mélyen orosz területeket támadnak ATAMC-okkal, vagy SCALP-okkal.
Nyilván ha az ukránok egy határmenti összevonást, vagy lőszerraktárat támadnak abból még nem lenne III.vh, de ha mondjuk megküldik a Kremlt, vagy a stratégiai fegyvertárolókat, atomlerakatokat, atomerőművet, stratégiai bombázóflottát, akkor az már elég ciki lenne. Az oroszok ekkor jogosan feltételeznék, hogy a NATO az ukrán háborút kihasználva akarna stratégiai csapást mérni Oroszországra.
"Az ATAMCS végfázis irányított amihez közvetlen pentagon műholdkapcsolat kel"
Nem, nem kell. Nincs is ilyen kommunikációs eszköz a rakétában.
" orosz katonák, teljes orosz háttérrel elkezdték volna megszórni az Észak-Vietnámon kívüli területeken az amcsi támaszpontokat."
Ezt írtam én is. A vietnamhoz közeli amerikai támaszpontokon szétdurrantották volna az amerikai stratégiai bombázókat. Leírható háborús veszteség, gyártottak volna helyettük másikat. Ez nem váltott volna ki nukleáris választ.
"Az ukránok számtalan szabotázst követtek el az orosz mélységben"
Az ukránok saját "drónokat" is használtak 1000km feletti mélységben légicsapásra. És? Lemaradtam az elmúlt hónapok atomvillanásairól?
Toropec 500km-re volt a határtól és milyen szólt már. Volt következménye? Most meg 100km-es csapásnás teljesen ki vagy...
" Erre egyből több mint 100 km mélységben, Brjanszknál 6 db rakétával lőttek egy orosz támaszpontot. "
És? Oroszország is mélységben támadja Ukrajnát, ilyen a háború...
"nem beszélve a NATO műholdas felderítésről, célkoordinációról"
Átküldjem a környéken lévő GRAU Arsenalok koordinátáit? Valamikor múlt héten volt arról kérdés itt az oldalon, hogy az oroszok is az amerikai cégektől veszik a műholdképeket. Akkor most már nekik sem szabad vagy mi ? :D
" Kícáncsi lennék neked, mint ("feltételezhetően") NATO és EU tag magyar állampolgárnak ebben mi a jó? Van személyes ismerősöm aki ugyanezt nyomja de erre a kérdésre ő sem tudott válaszolni. Te tudsz? "
Ukrajna milyen ország volt 2014 előtt ? Oroszbarát, vagy Nyugatbarát ? 2014 előtt volt Magyarországnak problémája az oroszokkal ? Fenyegettek minket ?
" Átküldjem a környéken lévő GRAU Arsenalok koordinátáit? Valamikor múlt héten volt arról kérdés itt az oldalon, hogy az oroszok is az amerikai cégektől veszik a műholdképeket. Akkor most már nekik sem szabad vagy mi ? :D "
Te milyen munkahelyen dolgozol, hogy ilyesfajta infóid is vannak ?
A Honvédségnél ?
Vagy valami külföldi cégnél ?
Ma mentek már srtom shedow-ok is, nem tétlenkednek az eszkalációval. Piszkálgatásnak, bors orr alá dörgölésnek jók ezek, de másra nem nagyon. Egyenlőre még biztos nem lesz atom, mert a ruszkik minden tekintetben jól állnak, nagy pofára esés kellene hogy sarokba szoruljanak. Állítólag készül egy nagy ukrán támadás valahol Zaprozsice környékén, hatalmas pszh készleteket halmoznak.
Különben az hogy vannak műholdképek nem jelent semmit, valós idejű felderítés kell egy biztos és főleg pontos csapáshoz, max 1-2 órás képek, mivel állandóan mozgatják a ruszkik a készleteket, még bázison belül is. A légvédelmet is valós időbe kell csekkolni, különben leszedik a madárkákat, erre vannak a 7/24-ben levegőben lévő NATO felderítőgépek, ezek alapján tervezik meg a repülési útvonalat. Szóval nem olyan egyszerű a dolog, hogy bepötyögöm az XY GPS koordinátákat, és megnyomom a gombot. Ráadásul a strom shadow-scalp, terepkövető, amihez pedig nagyon részletes adatok kellenek.
Kérdező, én veled vagyok, de könyörgöm! Hogy akarod hogy komolyan vegyenek ilyen témában mikor következetesen elba..od minden rakéta/légifegyver elnevezését???
Tanuld már meg!
ATACMS (Army Tactical Missile System)
Storm shadow
ICBM (Intercontinental Ballistic Missile)
MGM-140 Army Tactical Missile System (ATACMS /əˈtækəmz/) supersonic tactical ballistic missile
A ballisztikus a röppályát jellemzi, nem azt hogy hogyan alkalmazzák. Akkor nevezünk egy rakétát ballisztikusnak, ha a röppályának jelentős része ballisztikus jellemzőkkel bír. Vagyis egy elhajított kő, amíg megy a rakétamotor, ez jelentené amíg a kezedben lendül a kő, utána már csak hajtás nélkül repül amíg le nem esik. Ezen nem változtat az, hogy ezek a fegyverek mint az iszkander-kindzsal, és az ATAMCS is, a ballisztikus röppálya szakaszban is tud korrekciós manővereket végrehajtani. Ezeket azért teszi, mert a klasszikus ballisztikus pálya könnyen kiszámítható, és ez megkönnyíti az elfogást. A GPS pályakorrekció meg azért kell, mert a hagyományos inerciális irányítás pontossága 100-400 m. A GPS-el 5-10 m pontosságot tud alapból "papíron" a rakéta, viszont harci körülmények közt, ahol jelentős a GPS zavarás, interferencia, szükséges a rakéta végfázisban történő korrigálása, ami csak műholdkapcsolaton keresztül történhet. A HIMMARS kezdeti 90%-os hatásossága a zavarás miatt lecsökkent 20% körülire, de az ATAMCS egy drága, egészen más kategóriájú fegyver, az ha nem fogja el a légvédelem mindig célba talál.
Storm shadow-SCALP A közhiedelemmel ellentétben nem "cirkálórakéta", még csak nem is rakétahajtás van benne, hanem gázturbina, mégis ez az elnevezés terjedt el, mert rövidebb, és hatásvadászabb, mint hogy alacsonyan manőverező csapásmérő robotrepülőgép. A cirkálórakéta teljesen inkorrekt elnevezés, mégis a legtöbb szakember ezt használja, mert ezt érti a nagy többség. Ez olyan, mint a minden sarokcsiszoló flex, de nem minden flex sarokcsiszoló.
Mint kiderült, a ruszkik végül nem ICBM-et lőttek ki, hanem egy rövidebb hatótávolságút. Én már eleve kétkedtem, minek lőnének ki egy olyan méregdrága, és korlátozott számban lévő fegyvert egy ukrán gyárra, amikor ezt az amerikaiakra tartogatják atomtöltetekkel. Ennek ellenére még mindig az megy a közbeszédben hogy IBCM, az értelmesebbje azt mondja hogy középhatótávolságú ballisztikus rakéta volt, aminek a hivatalos rövidítése MRBM – Medium Range Ballistic Missile, miközben ez sem fedi a valóságot, mert ennek hatótávja 1000-3500 km, közben ennél nagyobb volt a fegyver hatótávja. A helyes megnevezése a fegyvernek IRBM, nagy hatótávolságú ballisztikus rakéta, LRBM – Long-Range Ballistic Missile, vagy IRBM – Intermediate-Range Ballistic Missile.
Szóval nagy a katyvasz, ha nem figyel az ember, könnyen belekeveredik az elnevezésekbe, amelyek sokszor nem is fedik a valóságot.
Erre nincs általános megegyezés szerinti besorolási rendszer, hogy Mi az MRBM / IRBM / ICBM, hanem országonként változik.
Van, aki szerint az 5,000 km + hatótávú eszköz az ICBM, a másik meg továbbra is visszakozik, hogy az "csak" közepes hatótávú.
Már megint egy szakértői értekezés közepén találjuk magunkat... :D :D :D
Kár hogy sokszor még a fegyverek rövidítéseit sem sikerül nekik pontosan leírni! :D
Amúgy nem hiszem, hogy fogjátok tudni mitől szakadt le a fejetek, vagy mitől omlott rátok 6 emelet... ICBM-től, cirkálórakétától stb, sem azt milyen messziről jött - akkor miafacon vitatkoztok? Koncentráljatok a kérdésre (marha értelmes kérdés, de mindegy)!
Kérdező! Én szóhoz sem jutottam! Ez a genya Putler nem egyeztetett velem, csak fogta és aláírta!!! No de ilyet! :D
Nekem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!