Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Putyin ma írta alá, mit...

Putyin ma írta alá, mit szóltok hozzá?

Figyelt kérdés

Megváltoztatták a ruszkik a nukleáris doktrinájukat, és a mai nappal hatályba lépett.

" A nukleáris fegyverek alkalmazásának feltételei között szerepel ballisztikus rakéták indítása az Orosz Föderáció ellen

Ezt mondja ki az Orosz Föderáció frissített nukleáris doktrínája.

✔️ Egyéb rendelkezések:

▪️ Oroszország az atomfegyvereket az elrettentés eszközének tekinti, amelynek alkalmazása szélsőséges és szükséges intézkedés

▪️ Az Orosz Föderáció készenléte és eltökéltsége a nukleáris fegyverek alkalmazására biztosítja a nukleáris elrettentést

▪️ Terület és források biztosítása az Orosz Föderáció elleni agresszióhoz egy ilyen állam nukleáris elrettentésének alapja.

▪️ Bármely nem nukleáris állam által, de egy nukleáris ország részvételével vagy támogatásával végrehajtott agresszió az Orosz Föderáció elleni közös támadásnak minősül."

Vagyis megteremtették a jogi alapot a nukleáris válaszcsapáshoz a NATO ellen, ha az ukránok mélyen orosz területeket támadnak ATAMC-okkal, vagy SCALP-okkal.

Nyilván ha az ukránok egy határmenti összevonást, vagy lőszerraktárat támadnak abból még nem lenne III.vh, de ha mondjuk megküldik a Kremlt, vagy a stratégiai fegyvertárolókat, atomlerakatokat, atomerőművet, stratégiai bombázóflottát, akkor az már elég ciki lenne. Az oroszok ekkor jogosan feltételeznék, hogy a NATO az ukrán háborút kihasználva akarna stratégiai csapást mérni Oroszországra.

nov. 19. 11:38
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
29%

De tej nélkül nem szeretem a kávét.

Mit sresszeljek, van még 20évnyi lakáshitelem

nov. 19. 15:03
 42/61 Salamon Bálint ***** válasza:
18%
#38: Amerikaiaik lövik?
nov. 19. 15:44
 43/61 A kérdező kommentje:

AZ EU-ra igent mondtam, a NATO-ra nemet. Ma is az a meglátásom, hogy jobban jártunk volna egy Svájc-Ausztria-Magyarország semleges tengellyel, mint a visegrádi erőltetett négyekkel. Amint a jelenlegi helyzet mutatja, a volt keleti blokk országai csöppet sem egyenrangúak a tömb-országokkal, egyedül felvonulási területnek kellettünk nekik, hogy atlantiék a jövőbeli kis háborúikat nálunk vívják meg.

A többi írásod tipikus hasbara, totál jellemző a meklén féle bérkommentelőkre. Mint a vietnámi B52-es hivatkozásod, ami akkor lenne ekvivalens, ha az orosz repülőket Kijev bombázása közben lőnék le patriotokkal, mert az amcsi gépeket pont a Hanoi demokratikus szönyegbombázása közben kapták le. Nem tudom hogy volt-e rá akkor technika, hogy a vietkong területéről szétlőjék az amcsi hordozókat, vagy környékbeli légibázisokat, logisztikát, de ha így lett volna, szerintem elég hamar tele lett volna a SZU területe szép nagy gombafelhőkkel.

nov. 19. 20:03
 44/61 Jeffrey Spender ***** válasza:
56%

" Én euroatlanti párti magyar állampolgár vagyok és nem bérkommentelő. Én a NATO és az EU csatlakozasnál is igennel szavaztam, te? "

A NATO az nem szimpla euroatlanti szervezet, hanem globális célokat dédelgetővé lett ...

Az aktivitásod alapján önkéntesen csinálod a kommentelést, vagy valamiféle prémiummal motiválnak ?

Mert amennyi időt, és energiát áldozol a netes kommentelésre, komoly kérdések születnek, hogy Honnan értesz mindenhez, és mennyi időt igényel a kommentek összeállítása.

Nekem csak ennyi kérdésem lenne.

nov. 19. 20:10
 45/61 anonim ***** válasza:
0%

"Magyarország semleges tengellyel, mint a visegrádi erőltetett négyekkel"

A visegrádi négyek egy laza gazdasági szövetség és nem katonai együttműködés.

A "semlegességnek" ára is van ám, az nem csak annyiból áll hogy deklaráljuk a semlegességet. Svájc és Ausztria sorkatonákat tart és e mellett Svájcnak van majdnem másfél millió azonnal mozgósítható katonája.

Itt az oldalon szokták írni, hogy néhány ukrán fanatikus f@x azt mondta pár óra alatt a Balatonig mennének. Egy "semleges" ország esetén mekkora haderőt kellene fenntartanuk elrettenrés céljából, jogy az "ukrán náciknak" ilyen meg se forduljon a fejében. Mit tippelsz? Hány fő? Hány repülőgép? Hány tank stb..?

"ami akkor lenne ekvivalens, ha az orosz repülőket Kijev bombázása közben lőnék le patriotokka"

Történt ilyen is, amikor előretolt Patriot ütegekkel Oroszország felett lőttek le orosz gépeket és helikoptereket.

És az analógia továbbra is jó. Ha valami szabotázzsal a vietkongok szétbarmolrak volna pár tucat B-52-t a Clark AFBn vagy az Andersenen abból nem lett volna semmi. Ha ugyanezt megpróbálták volna Louisianaban vagy Minoton akkor valóban jött volna a gombafelhő.

Ahogy írtam Oroszország tizenezer kilométer széles, van elég repülőtere ahova át tudja telepíteni a gépeit Engelsről és Sajkovkáról, olyan repterekre amit az ukránok nem érnek el ( a bombázó flotta egy része eddig is ott állomásozott ) és semmi nem veszélyezteti a nukleáris triád egyik pillérét. Egyúttal egy másik problémaforrást is kiiktatnak ezzel, mivel az Engels nem csak a stratégia bombázók egyik otthona, de a stratégiai rakétás erőké is és az a környékbeli mittudomén 150 siló helyi karbantartó/kiszolgálóbázisa is.

Ma hajnalban szétlőttek ismét egy GRAU Arzenált, annak néhány kilométeres körzetében van egy stratégiai atomfegyver tároló és valami rakétahajtóanyag vagy robbanóanyagot gyártó üzem. Nem túl szerencsés koncentráció. :)

"egyedül felvonulási területnek kellettünk nekik, hogy atlantiék a jövőbeli kis háborúikat nálunk vívják meg."

Nekünk pedig pont ugyanezért kelle Ukrajna, nem igaz?

nov. 19. 20:53
 46/61 Jeffrey Spender ***** válasza:
68%

" Nekünk pedig pont ugyanezért kelle Ukrajna, nem igaz? "

Tehát jól értem, Ukrajnát magatokénak tudnátok, EU / NATO-sok, akkor is keresnétek a további háborúzási lehetőséget, Oroszország ellen ?

nov. 19. 20:58
 47/61 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

Mennyire számítana inkorrekt politikai véleménynek, ha valaki azt mondaná, hogy ne bővítsük tovább a NATO-t ?

Miért vannak egyesek rágörcsölve, hogy a Kaukázus, Fehéroroszország, és Ukrajna is legyenek NATO-tagok ?

Tegyük fel, egyetlen csettintéssel teljesült volna ez a vágyálmotok, akkor hogyan lenne tovább a világpolitika, nyilván EU és NATO döntéshozók részéről ?

nov. 19. 21:09
 48/61 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

Az ukrán NATO-csatlakozási kérdést nem úgy kell feltenni a korrekt tájékoztatás kedvéért, hogy Szeretne-e Ön a NATO-tagja lenni, hanem hogy Szeretné-e Ön, ha az országát felvonulási területnek használnák a NATO jövőbeli háborúihoz.

Mit ne mondjak, szép sorsot szánt a NATO egy országnak, és a lakosságának.

nov. 19. 21:21
 49/61 A kérdező kommentje:

"És az analógia továbbra is jó. Ha valami szabotázzsal a vietkongok szétbarmolrak volna pár tucat B-52-t a Clark AFBn vagy az Andersenen abból nem lett volna semmi. Ha ugyanezt megpróbálták volna Louisianaban vagy Minoton akkor valóban jött volna a gombafelhő."

Már hogy lenne jó az analógod. Az ukránok számtalan szabotázst követtek el az orosz mélységben, de még a fehéroroszoknál is sikerült megrongálniuk ruszki repülőket. Ez az ő ügyességük volt, és dicséretes haditett, amit senki, még az oroszok se vitattak el tőlük. Viszont a mostani ATAMCS mélységi támadás korántsem ukrán haditett. Először is Bidenék azt nyilatkozták, hogy az ATAMCS-okat a kurszki régióba engedélyezték, a koreaiak ellen. Erre egyből több mint 100 km mélységben, Brjanszknál 6 db rakétával lőttek egy orosz támaszpontot. Az ATAMCS végfázis irányított amihez közvetlen pentagon műholdkapcsolat kel, és már a programozást-kilövést is NATO kezelőszemélyzet tudja megcsinálni, nem beszélve a NATO műholdas felderítésről, célkoordinációról. Szóval ennek az analógja az lett volna a vietnámi háborúban, hogy az oroszok katonák Észak-Vietnámból az orosz sztárfegyverekkel, amihez a mezitlábas-AK-s vietkongog még csak hozzá se tudtak szagolni, orosz katonák, teljes orosz háttérrel elkezdték volna megszórni az Észak-Vietnámon kívüli területeken az amcsi támaszpontokat.

nov. 19. 21:31
 50/61 Jeffrey Spender ***** válasza:
78%

" Ehhez képest most újabb 100 000 koreai katona érkezik az oroszokhoz "

Maga Antony J. Blinken, az USA külügyminisztere is nyilatkozta a sajtónak, hogy eddig még nem figyeltek meg összecsapást az észak-koreaiak, és az ukránok között, akkori Miről is van szó ?

Egyelőre nincs semmilyen bizonyíték rá, hogy az észak-koreai katonák aktív harcokban vesznek részt az oroszok oldalán. Sőt még a jelenlétük sem biztos, az USA "csak" 10 - 12 000 főre teszi a létszámukat, addig mások meg 50, sőt 100 000 fős számot is bedobtak, jó hogy nem milliósat is, csak mi értelme van az ilyennek ?

" Oldalakon keresztül csak az orosz álláspontot véded, pedig lassan 3 év elteltével ideje lenne ráébredni arra, hogy ez a sok sok baromság mind Putyin agybaja miatt van. "

Neked az időszámítás csak 2022-től kezdődik, nem korábbról ?

Alekszej Aresztoviccsal 2019-ben készítettek egy interjút, már akkor megmondta, hogy a harcok kiújulását / harcok szintet lépését illetően a 2020 - 22 közötti időszak a legkritikusabb, ha azt nem lépik meg, akkor 2024 - 26 között lett volna újabb veszélyhelyzet, és ha az sem, akkor 2028 - 30 között érkezett volna el az előadás.

Olyant mondott, hogy vagy lesz egy nagy háború, vagy az ukrán nacionalista kormány bukik, és az oroszok által pénzelt, nyilván oroszbarát politikusokat próbálnak ismét a hatalomba emelni.

" Kícáncsi lennék neked, mint ("feltételezhetően") NATO és EU tag magyar állampolgárnak ebben mi a jó? Van személyes ismerősöm aki ugyanezt nyomja de erre a kérdésre ő sem tudott válaszolni. Te tudsz? "

Miért írod a feltételezhetőent ? Szerinted a kérdező, vagy más, aki nem osztja a NATO-véleményt, az vagy a Kremlből ír, vagy kihelyezett orosz ügynök lehet ?

Én nem szavazhattam, mert akkor még kisgyerek voltam, és ha most rendeznének népszavazást, én Nemmel szavaznék mind a NATO-ra, mind az EU-ra.

Nyugaton jó sokan vannak, akik ideológiát követelnek meg, erőből, sértődött, jól megmondó, arrogáns hangnemben politizálnak, és visszaélnek a hatalommal.

Egy agresszív terjeszkedő, hatalmát félő szervezetté lettek.

Legalább mondd már ki, hogy neked személy szerint szimpatikus, hogy a NATO, és az EU az élet - halál ura, neki mindent szabad, másoknak meg semmit sem, kis túlzással világuralomra törjenek, és kész, ezzel vita lezárva, ne próbálj már meg pszeudo-objektív lenni, mert nagyon sántít.

" Én borsodi vagyok, tudom ám hogy az ilyenek nem simofatni kell, hanem eltaposni mert másképp nem tanul velőle, asszimilálódni pedig sohasem fog. "

Mit jelent ez ? Mit szeretnél ? Hogy a NATO nyíltan szálljon be Ukrajna oldalán a háborúba ? Támogatnád, hogy magyar katonákat, és akár a népet is vigyék NATO-célokért Ukrajnába / Oroszországba ?

nov. 19. 21:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!