Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » 1944 október 15-én a kiugrási...

1944 október 15-én a kiugrási kísérlet napján a magyar honvédség miért nem állt át a szovjetekhez, miért harcoltak tovább a náci Németország ország oldalán, amikor már biztos volt a szövetségesek győzeleme?

Figyelt kérdés

ma 04:57
 1/4 anonim válasza:
40%
Az emberek gondolkodásában van a hiba. Ma is sokkal többen szimpatizálnak inkább a németekkel mint az oroszokkal. Még azon sem gondolkodnak el, hogy arról még soha semmi jó sem érkezett. Köszönhetünk nekik két világháborút, Trianont, pusztítást rombolást, ma meg az Eu kizsákmányolását. Szerintem a lakosság többsége mazohista és azt szereti ha minél rosszabb neki, mert ha ma törne ki egy német-orosz háború még ma is lennének akik a németek mellé állnának és nem is kis számban.
ma 05:38
 2/4 A kérdező kommentje:
"Németország oldalán"
ma 05:41
 3/4 anonim ***** válasza:
A Tisztikar egy része németbarát volt,árulónak tartották Horthyt ,és nem hajtották végre a parancsát.
ma 06:57
 4/4 hollófernyiges ***** válasza:
Nem egy része, hanem szinte teljes egészében. Ez is az egyik oka volt, hogy egyáltalán beszálltunk a háborúba, mert különben Horthy tarthatott volna puccstól is.
ma 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!