Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mikorra verték le végleg az...

Mikorra verték le végleg az 1956-os forradalmat?

Figyelt kérdés
Az ugye köztudott, hogy november 4.-én bevonultak a szovjet csapatok, de az nem köztudott hogy hány napig folytak még harcok.
2010. nov. 5. 15:05
 1/10 anonim ***** válasza:
50%

Én úgy tudom hogy november 11,-én számolták fel az utolsó ellenállókat Csepelen,ekkor ért véget a forradalom,és ezen a napon jelentette be az áruló Kádár hogy leverték az "ellenforradalmat".

Ha belegondolok hogy az afgán nép lassan egy évtizede harcol a megszállók ellen,a világ legerősebb katonai ereje se tudja térdre kényszeríteni őket,akkor elgondolkodtató hogy minket egy hét alatt megadásra kényszerítettek.Valamint 1957 május elsején már milliók ünnepelték Kádárt.

Talán a magyar népben is van itt probléma.

2010. nov. 5. 15:35
 2/10 anonim ***** válasza:
55%
Valószínűleg a nagy többség a háta közepére kívánta Kádárt, de próbálták volna ezt kimutatni, és máris elbeszélgettek volna vele egy kisszobában. A barlanglakó afgánokat pedig összehasonlítani egy civilizált európai néppel elég merész.
2010. nov. 5. 16:02
 3/10 anonim ***** válasza:
Azok a barlanglakók ezek szerint mégis csak jobban szeretik a hazájukat. De meg lehet érteni, miért veszítettek ilyen gyorsan az ellenállók: kevesen voltak. Nem elég néhány bátor ember, ha a többi gyáván meghúzódik, és együttműködik a megszállókkal azért, hogy a saját kis életét mentse. Ez volt a náci megszállás alatt is, a szovjetek alatt is, és most a különböző kizsákmányoló pártok alatt is. Ha valakinek megfelelő az életminősége, akkor teljesen mindegy számára, hogy a többiekkel mi történik. Ez a 10 millió Magyarország esete.
2010. nov. 5. 16:28
 4/10 anonim ***** válasza:

Azert ne tevesszuk mar ossze Magyaorszagot Afganisztannal! Mi van egyeseknek agyara ment az ideologia? Attol mert realisan lattak a dolgokat az ellenallok ugyanugy szeretik a hazajukat mint az Afganok, bar Afganok nem egyedul harcolnak par orszagbol kapnak segitseget! Es az Afganoknak is tele van a hocipojuk az egesszel az amcsikkal es a talibokkal is, az emberek 95% beket szeretne, lassan 30 eve egyfolytaba haboru van.

Visszaterve a Magyar ellenallasra, a Nemetek is szerettek a hazajukat megse harcoltak az utoloso emberig hiszen sok Nemet katona elte tul Berlin ostromat!!! Egyebkent mi ertelme lett volna a gerilla harcoknak? Semmi! Magyarorszag nem dzsungelekbol all mint Vietnam es nem is barlangokbol mint Afganisztan a harcokat varosokba, hazakba emberek, gyerekek kozott kellett volna tovabb vivni! Igy is elismerest erdemelt az ellenallas es a harcok hiszen egy kis Nemzet is megmutatta a vilagnak, hogy a szabdsagert barmire kepes!

2010. nov. 5. 18:24
 5/10 anonim ***** válasza:
Azon kívűl az emberek nem szeretik az életüket kockáztatni feleslegesen olyan megfoghatatlan ideológiák miatt, mint a szabadság. Márpedig elég esélytelen küzdelem lett volna a szovjet hadsereg ellen civileknek küzdeni (de még a katonaságnak is).
2010. nov. 5. 19:02
 6/10 A kérdező kommentje:

Provokátor offoltál.

A wikipédiában én is nov. 11. Csepelt olvastam az utolsó fegyveres ellenállásnak, de valahol azt hallottam, hogy a Mecsekben (Pécs és Komló közt) még november végéig ellenálltak a forradalmárok. Erről tud vki vmit?

2010. nov. 5. 19:05
 7/10 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom,hogy 2010.áprilisban lett befejezve végleg a szavazófülkékben.
2010. nov. 6. 14:39
 8/10 anonim ***** válasza:
Utolsónál a pont :D
2010. nov. 6. 17:31
 9/10 A kérdező kommentje:

Most olvastam, amit már egyszer hallottam.

A Mecsekben tartott a legtovább az ellenállás.

Nov. 14.-én megölték Pécs szovjet katonai parancsnokát és a "Mecseki Láthatatlanok" megtámadták a pécsváradi rendőrkapitányságot. Nov. 21.-ig tartottak harcok.

Forrás: Kárpátia, 2010. Novemberi száma

2010. dec. 30. 12:23
 10/10 A kérdező kommentje:

Bővebb infó:

[link]

2010. dec. 30. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!