Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Az amerikai haderőn belül...

Az amerikai haderőn belül mennyire számít elit résznek a tengerészgyalogság?

Figyelt kérdés
Fölszerelésben, kiképzésben szerinted jobbak-e, mint a többiek? Vagy gyengébben vannak eleresztve? Nekem úgy tűnik, magas a kiképzés színvonala, a felszerelésük-fegyverzetük praktikus, de a többiekénél egyszerűbb, nem a legbonyolultabb csúcstechnika. Technikai színvonalban egy fokkal lemaradnak mondjuk az US Army mögött.

nov. 9. 19:03
1 2 3
 21/26 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

Kürasszír

Nem csak az A-6-os Intruder létezik, hanem még az F/A-18C/D Hornet is, az az érdemi csapásmérő repcsije a Tengerészgyalogságnak, addig ezek a helyből felszállók azok csak pénzpazarlások.

Tegyük fel, a Tengerészgyalogos kisegység nagy szarba keveredik, sürgős légitámogatást kérnek, és küldenek is 4 F-18-as Hornetet a megsegítésükre, akkor azok Honnan indulnak ?

Szárazföldön kiépített bázisról, vagy repülőgép-hordozóról ?

[link]

nov. 11. 14:15
 22/26 kürasszír ***** válasza:
22%

# 19

IDÉZLEK: "A hadsereg az a komplett fegyveres erőt jelenti a köznyelvben. Szerintem nem az ördögtől való a szárazföldi erők elnevezés."

A MAGYAR köznyelvben! Ráadásul abban is tévesen!

Mari néni, Józsi bácsi és Pistike nevezheti tájékozatlanságából kifolyóan hadseregnek az egész haderőt.

De Te nem nevezheted, mert akkor egy szakember, mondjuk egy történész teljesen tájékozatlan, hozzá nem értő egyénnek fog tartani Téged.

nov. 11. 14:20
 23/26 kürasszír ***** válasza:
0%

# 19

Ahogy Magyarországon is a Monarchia idején a "hadsereg" csak a szárazföldi haderőt jelentette, a "fegyveres erők" pedig a teljes haderőt.

nov. 11. 14:21
 24/26 kürasszír ***** válasza:
39%

# 19

Azzal nincs semmi gond, hogy a "szárazföldi erők" elnevezést használod.

Az már viszont szarvashiba volt, hogy elkezdeted magyarázni hogy az US Armed Forces jelentei az amerikai hadsereget, mert az az Egyesült Államok Fegyveres Erőit jelenti, a komplett amerikai haderőt, még az US Army, az Egyesült Államok Hadserege jelenti a szárazföldi haderőt.

nov. 11. 14:23
 25/26 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

Kürasszír

Én 2019-ben lettem katona, akkor 5 hetes alapkiképzésen voltam, az a szétalakiztatásról szólt, letelt az 5 hét, és azután mindenki ment a dolgára. Volt, aki vegyivédelmis lett, akkor más katonazenekaros, más hadisírgondozó, más díszelgő, én meg személyügyes.

Idegen hadsereg ismeretet abszolút nem oktattak nekünk. És sok mást sem.

nov. 11. 14:28
 26/26 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

Az eredeti kérdésre visszatérve:

Egyszerűsített ill. részletes bemutató a tengerészgyalogos személyi felszereléséről.

https://www.youtube.com/watch?v=DZpxBQeQONc&ab_channel=Brent..

https://www.youtube.com/watch?v=uzlie9iDrto&ab_channel=Brent..

Az összeállításban csak a 2025-re tervezett személyi felszerelést nem mutatták be, azonban a 2025-ösnél csak annyi a változás, hogy a megszokott ECH sisakot Ops Core FAST-re cserélik le.

Az más dolog, hogy Ukrajna nyomán valós tapasztalatokhoz juthat mindenki, hogy az Ops Core FAST az nem való hagyományos háborúba, mert az alig védi a fejet a záporozó repeszek ellen. Az továbbra is csak a gyors kommandós műveletekre való.

[link]

A bemutatót egy hivatásos tengerészgyalogos altiszt készítette, azonban nem céges megbízásból, hanem hobbiból.

[link]

nov. 12. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!