Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A mai magyar katonákban nincs...

Musztafa Kebab kérdése:

A mai magyar katonákban nincs tartás?

Figyelt kérdés

Nagyon sokat hallom, hogy a Néphadseregben még kemények és szívósak voltak a magyar katonák, manapság meg csak a telefonjukat nyomkodják 8-16 óráig, majd hazamennek. Meg azt a 6 hetes kiképzést követően semmi kihívás elé nincsenek állítva, ezért sokszor az újoncok a

legütőképesebbek.

tegnap 10:35
 1/3 anonim ***** válasza:
Jó vicc... néphadseregben alkoholista senkik voltak...pont hogy a mostani Katonák néznek ki úgy mint katonák
tegnap 10:58
 2/3 A kérdező kommentje:
Én nem a kinézetet írtam.
tegnap 14:07
 3/3 anonim ***** válasza:

Nagyon rosszul közelíted meg a témát kérdező.

Teljesen más világot éltünk a Magyar Néphadsereg korszakában, mint amit jelenleg élünk a Magyar Honvédség esetében.

Mások voltak az erkölcsi normák, a technikai háttér, a doktrina, a szerveződés.

Gondolom kérdező, elsősorban az a problémád, hogy a digitális világ jelentős szeletét képviseli a ma ifjak magán-, ill. szakmai életének. Ez igaz, de az is igaz, hogy már a szüleik is a digitális korszak elején voltak gyerekek, - a digitális korban nőttek fel lényegében már a szüleik is a ma fiataloknak. Érdemes megpróbálni arra venni a fáradtságot, hogy megpróbáljuk megérteni őket, - előrébb mutató, mint fejjel menni a falnak és mindent lesöpörni, elítélni, amit nem mi találunk ki, hanem ők.

Ami a katonákat illeti:

Napi szinten dolgozom fiatal katonákkal, - tehát hajszálpontosan tudom, hogy miről írok, - éppen ezért nem tudok azonosulni a véleményeddel kérdező. Igaz, hogy kell adni rövid lehetőségeket arra, hogy ránézzenek a kütyüikre a fiataloknak, de azt kell megérteni, hogy ezek a kütyük a fiataloknak (is) gyakorlatilag már a személyes szféráját képviselik, amitől nem lehet és hiba is erővel eltiltani őket. A feladataikat viszont maradéktalanul, időre végrehajtják és ha ez rendben van, akkor meg teljesen felesleges beléjük állni! Egyszer nem volt arra példa, hogy a katona, akivel együtt dolgoztam, ne hajtotta volna végre időre, maradéktalanul azt a feladatot, amit kapott! Én nem voltam rest arra, hogy összehasonlítottam a korukbeli énemet velük és arra a keserű igazságra döbbentem rá, hogy - bár nekem is voltak dolgaim, - a ma fiatal katonák mellett esélyem nem lett volna érvényesülni, mert sokkal nagyobb rend van náluk morálisan, mint az én korosztályomnál volt, anno. Akikkel én dolgozom, azok nagyon rendben vannak! Tisztességesek, becsületesek, hatékonyak, pontosak, szakmailag igényesek! Lehet, hogy csak szerencsém van, de én nem tudok egyebet írni róluk! Szeretek velük dolgozni!

Kicsit fájó volt ezeket bevallani, de ezek száraz tények! :(

tegnap 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!