Állítólag hagyomány volt, hogy az öregkatona parancsolhatott a kopasznak, azon alapon, hogy ő régebb óta bent van. És ha ezt az újonc nem vette tudomásul, mi lett vele?
Például, kiadta az újoncnak, hogy pucolja meg az ő surranóját. Ha erre az lett volna a válasz, hogy "pucold meg magadnak", akkor "elmagyarázták" volna a kopasznak, hogy az nem úgy lesz, ahogy ő elképzelte?
Amúgy ezt a szívatást mindenki csinálta? És ha valaki nem tartotta ezt a szokást, mert igazságtalannak vélte (ahogy az is), annak baja lett ebből?
"Állítólag hagyomány volt, hogy az öregkatona parancsolhatott a kopasznak, azon alapon, hogy ő régebb óta bent van"
Azt ne felejtsd el, hogy voltak ott rangok is: honvéd > őrvezető > tizedes > szakaszvezető.
Én értem hogy mit kérdezel, ez nekem is kérdés volt, amit egy nyugalmazott alezeredes ismerősöm válaszolt meg kimerítően.
Hiába nem tetszett neked a "rendszer", nem tudtál ellene tenni semmit. Ha nem azt csináltad amit mondtak, akkor este jött a "pokrócozás". Amikor elaludtál, rádbrorítottak egy pokrócot hogy ne láss semmit, majd rendesen összevertek.
Ki ellen vádaskodtál volna?
Főleg olyanoknál, akik pontosan tudták hogy mit kaptál?
És a másik párhuzamos probléma az lett volna, hogy ha egy társad, vagy a társaid ellen panaszt tettél volna, pokollá tették volna az életed.
Egy kibaxott rohadt rendszer volt, amiben szép lehettél, de okos nem. A "kakaskodásnak" pedig egyenes végeredménye lett volna a futkosó. Onnan nagyon kevesen szabadultak élve, vagy ép elmével.
Nem túlzok! Ezek elhallgatott dolgok voltak.
#8-nak (kérdezőnek):
Ooops. 🤣
Sokat elárul rólad az összevetési alapod.
Egyébként igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!