Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Más is van aki előbb vallotta...

Más is van aki előbb vallotta volna magát melegnek, mint hogy sorkatona legyen hogyha akkoriban fiatal? 25f

Figyelt kérdés
Én tudom, hogy régebben ha valaki meleg volt, az kizáró oknak számított és akkor nem hurcolták el katonának. Az egyik nagybátyám ezt meg is játszotta és ő sem volt katona! Ti kijátszottátok volna ezt a kártyát? Mert én biztosan, ugyanis szerintem ez mindennek a teteje volt annak idején, hogy az embereket erre kényszerítették!
szept. 28. 19:03
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

"ugrik a jogsid"

nem tudom ezt miert gondolod, nem vettek el a jogsidat

" pszichiáterhez kellett volna járni"

egyszer kellett elmenni, es kiallitotta az igazolast

szept. 30. 10:33
 22/29 anonim ***** válasza:
79%

#4 Az én környezetemben a késő 60-as, korai 70-es években "dicsőség" volt elkerülni a katonaságot, nem szégyen.

A 70-es évek közepén volt olyan kollégám, aki mindenkivel közölte, hogy ő meleg. (Akkor már nem büntették). Azzal indokolta, hogy így nem tudják azzal zsarolni, hogy elmondják mindenkinek.

szept. 30. 13:16
 23/29 anonim ***** válasza:
55%

Nagyon időszak függő. Én a 80-as években simán kibekkeltem, hogy ne legyek katona. (92-ben kaptam meg az alkalmatlan minősítést.)

Akkor már a homoszexualitás nem volt kizáró ok, de a szobatisztaságot megkövetelték.

Nem csak szégyen volt kimaradni a sorkatonaságból, hanem nagyon sok állásnál elvárás volt a "letöltött sorkatonai szolgálat". Még '92 után is voltak olyan állások, ahol nem volt elég, hogy alkalmatlan vagyok. Letöltött szolgálat kellett (volna).

okt. 1. 09:07
 24/29 anonim ***** válasza:
#23 valamikor 2001-2 körul voltam sorozáson és akkor sem kellett benulnom miután mondtam, hogy meleg vagyok.
okt. 1. 09:19
 25/29 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a doki, hogy a "szobatisztaság" jobb. A homoszexualitást, csak "néha veszik figyelembe"
okt. 1. 09:26
 26/29 anonim ***** válasza:

#22 & 23 Ezek szerint az, hogy a kimaradás szégyen vagy dicsőség, szubkultúra kérdése volt.

Azt nem értem, miért volt sok állásnál föltétel a letöltött katonaidő. Én is sok ilyen hirdetést láttam. Tény, hogy aki már letöltötte, annál nem kellett a besorozástól tartani, viszont behívhatták tartalékos utánképzésre.

okt. 1. 10:57
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

"Az is elég szégyen volt, ha valaki nem vált be katonának"

Na ne röhögtess már. :) A komcsi sorkatonaság alatt minden épeszű ember megpróbált valahogy kibújni a dolog alól, ha máshogy nem, legalább fejben eljátszott a lehetőséggel. Teljesen értelmetlen volt az egész.

okt. 2. 00:25
 28/29 anonim ***** válasza:
0%

27#

Pedig tényleg nem volt dicsőség "kripli"-nek lenni.

okt. 2. 07:52
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

"Pedig tényleg nem volt dicsőség "kripli"-nek lenni."

Nagyon is dicsőség volt megúszni a dolgot. :)

okt. 2. 08:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!