Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A Tiszántúl elrablására...

A Tiszántúl elrablására irányuló külső támadás esetén alábbiakból melyik választást pártolnád?

Figyelt kérdés

Feltéve, hogy

– ha az államvezetés diplomáciai úton lemond Tiszántúl területéről, lényegében elkerülhetők a halálos áldozatok

– néhány százezer magyar ember halála árán jó eséllyel vissza tudnánk szorítani a külső támadót és magyar kézben tarthatnánk meg Tiszántúlt; magyar részről a halottak kb. fele az országban bárhonnan hatóságilag besorozott férfi lenne, másik fele bárki (nő, férfi, idős, gyerek), akik meghalnának az összecsapások során, főleg Tiszántúl településein, de több nagyobb városban máshol is (pl. Budapest, Kecskemét, Miskolc, de még Zalaegerszegen is).

[Nem szeretném, ha szomszédságbeli nemzetiségűek sértve éreznék magukat a kérdés miatt. Elméleti jellegű, egy jól megfogható, Bp-től távolabbi országrész szolgál példaként. Ugyanúgy lehetne pl. Dél- vagy Nyugat-Dunántúl is.]

júl. 19. 01:02
A kérdező szavazást indított:
Tiszántúli vagyok; a diplomáciai megoldást támogatom.
Tiszántúli vagyok; a katonai megoldást támogatom, de én magam harcolni nem szeretnék.
Tiszántúli vagyok; a katonai megoldást támogatom, és ha kell, szívesen harcolnék is.
Tiszántúli vagyok; fentiektől eltérő konfliktuskezelésben hiszek, lent leírom.
Más országrészben lakom; a diplomáciai megoldást támogatom.
Más országrészben lakom; a katonai megoldást támogatom, de én magam harcolni nem szeretnék.
Más országrészben lakom; a katonai megoldást támogatom, és ha kell, szívesen harcolnék is.
Más országrészben lakom; fentiektől eltérő konfliktuskezelésben hiszek, lent leírom.
17 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
61%
A NÁTÓ védjen meg
júl. 19. 01:06
 2/17 A kérdező kommentje:
#1, erre van egy közmondás: segíts magadom, az Isten is megsegít. Ha te (ill. az állam) nem adsz bele, más se fog teérted.
júl. 19. 01:16
 3/17 anonim ***** válasza:
82%
Akksink már lesz dögivel, miért nem gyártunk hozzá drónokat? Azoké a jövő
júl. 19. 01:49
 4/17 anonim ***** válasza:
24%
És ha lesz drónunk, akkor le kell bombázni velük mindent ami ott a tiszántúl határán mozog, és akkor egy magyarnak se kell meghalnia
júl. 19. 01:50
 5/17 anonim ***** válasza:
34%

"A NÁTÓ védjen meg"

Az nem fog.

júl. 19. 06:21
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Csak és kizárólag az azonnali megadás fogadható el részünkről, első a béke!

Nem ezt mondja orbán?

júl. 19. 09:43
 7/17 anonim ***** válasza:
70%

"A NÁTÓ védjen meg"

Ehhez az is kell, hogy Magyarország se maradjon tétlen. A NATO segítené Magyarországot, de nem csinálna meg helyette mindent.

júl. 19. 09:45
 8/17 Jeffrey Spender ***** válasza:
54%
30 harckocsival, és hasonló mennyiségű fegyóval sajnos nem lehet érdemi ellenállást kifejteni
júl. 19. 15:25
 9/17 Jeffrey Spender ***** válasza:
81%
Magyarországnak az eredményes védekezéshez 1,000 + irányított páncéltörő rakétát kéne beszerezni, meg Lancethez hasonló drónokat.
júl. 19. 16:22
 10/17 A kérdező kommentje:

Harc nélkül a NATO annyiból ad egy védelmet, hogy létezik, és tagjai vagyunk. A potenciális támadó fél felett Démoklész kardjaként ott lebeg, hogy mivel nézne szembe.

De ha mégis rászánja magát a támadásra, az van, amit 2.-ként írtam, és később 7. is írt.

júl. 19. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!