Igaz hogy Hitler a Svédország megtámadása nélkül nem tudott volna elég tankot csinálni?
Figyelt kérdés
2024. máj. 7. 08:14
1/29 anonim válasza:
A kérdésbe rejtett állítás, mármint hogy megtámadta őket, nem igaz. Norvégiát, Dániát megtámadta, Svédország "támogatóan semleges" maradt, azaz szállított vasércet (jó pénzért) a náci Németországnak, illetve átengedte a német csapatokat a vasútvonalain.
2/29 anonim válasza:
Az egyesnél a pont. Svédország katonailag semleges volt, de gazdaságilag segítette a nácikat. Kb. azt csinálták, amit most csinál a világ. A nyugat Ukrajnát tömi, a kelet Oroszországot.
3/29 A kérdező kommentje:
Bocsánat összekevertem az országokat de akkor egy országot se támadott meg vas miat
2024. máj. 7. 10:22
4/29 A kérdező kommentje:
Kérdőjel
2024. máj. 7. 10:22
5/29 anonim válasza:
Norvégiát támadta meg, hogy azon keresztül felügyelje a svéd acél útját.
6/29 anonim válasza:
A norvégok vajon miért nem álltak ellen a német megszállásnak? Mert nem akarták leromboltatni a városaikat.
7/29 anonim válasza:
Ahogy fent is írják, Norvégiát támadta meg a svéd érc szállítási útvonalának biztosítása miatt. Norvégia semleges volt, igazából nem akarták a briteket sem, de amikor a németek feltűntek a láthatáron akkor dönteniük kellett.
8/29 anonim válasza:
Így se tudod elég tankot gyártani.
9/29 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom tank volt elég, az üzemanyaggal voltak gondok
2024. máj. 7. 14:21
10/29 anonim válasza:
Ha az oroszokra támadsz, előbb-utóbb mindennel gondjaid lesznek... Tudod, van az a mondás, hogy annyian vannak, mint az oroszok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!