Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Bevonulnál katonának?

Bevonulnál katonának?

Figyelt kérdés
Szerencsére egyelőre nem tűnik jelentős veszélynek, de kíváncsi vagyok, hogy ki, milyen esetben vonulna be a hadseregbe.

márc. 6. 16:58
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
50%
Műszak után haza lehet menni vagy edzőtáborozni kell több ismeretlen férfiemberrel.
márc. 22. 14:11
 52/63 anonim ***** válasza:
Bocs nem pont kérdőjel
márc. 22. 14:11
 53/63 BécsiFehér ***** válasza:
Egy biztos, hadiállapot esetén nem lenne ilyen kérdés feltéve senkinek. Ha sorkatonaság lenne, akkor sem. Persze, a Hair-ben Berger és társai elégették a behívót Vietnámba (azután mégis odakerült, de csak véletlenül).
máj. 28. 11:02
 54/63 anonim ***** válasza:
90%

Ahogy látom sokan félre értik azt, hogy mit jelent katonának lenni...

Ha szerintetek csak a gyilkolásról szól nagyon tévedtek.

Egy rossz katona gondolkodás nélkül gyilkol és úgy tekint az ellenségére mintha az nem egy ember lenne így nem okoz neki akkora traumát.

Egy jó katona tudja képes megkímélni az ellenségét mivel tudja, hogy lehet egy másik helyzetbe épp barátok is lehetnének erre ezer meg ezer példa van a történelembe.

Ha harcolnod kell hát harcolj de tiszteld az ellenséget

máj. 28. 12:07
 55/63 BécsiFehér ***** válasza:

Egy elfogóvadász pilóta is katona, de nem az a feladata, hogy egyből megsemmisítse az idegen repülőt. Csak akkor, ha az nem követi az utasításokat, hogy leszálljon.

És ha egy katona megadja magát, őt sem lehetne megölni (bár történt már ilyen). Úgy tudom, ejtőernyősre sem szabad lőni, amíg a levegőben van és ő sem lő.

máj. 28. 12:32
 56/63 anonim ***** válasza:
0%
Menne a f@szom, menjen aki lusta tanulni meg dolgozni.
máj. 28. 21:40
 57/63 anonim ***** válasza:
56# Lusta tanulni dolgozni? Hát ha szerinted ilyenek mennek katonának vagy le vagy ragadva 40 évvel ezelőtt vagy krvára nem értesz a világ működéséhez
máj. 29. 09:34
 58/63 anonim ***** válasza:
0%

#57 Persze, àltalában a kivételes tehetségű, szorgalmas emberekből lesz katona...ja, nem.

Régen is és ma is a lusta, munkakerülő suttyókból lesznek a katonák, akik másra nem alkalmasak.

máj. 29. 09:44
 59/63 BécsiFehér ***** válasza:

#58: Rosszul látod. Egy általános iskolabeli osztálytársam katonai főiskolát végzett még az "átkosban", a honi légvédelemnél volt, egyáltalán nem volt sem lusta, sem suttyó. Munkakerülőnek sem mondanám, mert nyugdíjasként (ő még korán mehetett nyugdíjba), pénzszállításoknál volt biztonsági őr. 50+ évesen is sportosan, fitten.

#56: Amikor én katona voltam (pont 40 éve lesz jövőre), több, az itt általam leírthoz hasonló hivatásos tisztet láttam, már akkor is voltak tanult emberek köztük, akik emellett sportoltak, teniszeztek. A tiszthelyettesek egy része más kategória volt, ott tényleg előfordult, hogy valaki nem az intelligenciájáról vagy a munkaszeretetéről volt híres.

Én egyedül egy továbbszolgáló tiszthelyettestől hallottam, hogy azért jó neki, mert eredeti munkahelyével szemben, ahol esztergályos volt, itt sokkal kevesebbet kell dolgozni.

máj. 29. 11:25
 60/63 anonim ***** válasza:
59# Hiába írod le ezt úgyse fogja elfogadni
máj. 29. 18:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!