Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Több szomszédos országban...

Több szomszédos országban gondolkodnak a sorkatonaság újbóli bevezetésén. Szerintetek nálunk is jelentős számban támogatnák itthon a bevezetését?

Figyelt kérdés
A lakosság kb. hány százaléka van mellette?
márc. 5. 19:37
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:

Még annyit hadd tegyek hozzá, hogy a különböző generációknak inkább tanulniuk kellene egymástól. A fiatalabbak jobbak az új, technikai dolgokban, lendületesebbek és nyitottabbak, az öregebbek meg tudnak pár elévülhetetlen dolgot amit ők is az öregeiktől tanultak és/vagy keserves tapasztalatok árán szereztek. Ez így lenne kerek. Már a mi generációnkban is megvolt ez a fiatalos arrogancia ami most széleskörben tapasztalható (meg is szívtuk páran hogy nem hallgattunk a jó szóra!), de ma ehhez még hozzájön hogy a média mintha szándékosan még külön fűtené is a generációk közti ellentéteket. Talán azért mert nem akarják hogy az öregek átadahassák a tapasztalataikat, nem tudom. Mindenestre, szerintem bölcs fiatal az, aki meghallgatja az öreget oszt eldönti magának hogy mit hasznosít és mit vet el abból amit hallott. De sokan a fiatalok közül nem hallgatnak meg, mert számukra minden "begyepesedett", ami nem újkeletű. Persze később majd rájönnek, hogy mi van, de jobb lenne előbb mint később.

Ja, igen: nem én látom szükségét a sorkatonai szolgálatnak, hanem egyre több politikus. Én csak annyit mondtam, hogy "lehet hogy jó lenne".

Szerintem nem ártana egy legalább fél éves kiképzés, persze a sok "bohóckodás" nélkül amik valóban mentek a seregben. Volt mondjuk egy rész kiképzés és 5 rész "bohóckodás" :), ezt az arányt meg kéne fordítani és akkor untig elég is lenne a fél év. Szerintem nem ártana meg a fiatal férfiaknak. Ettől még nem szeretnék háborút. Viszont:

"Számíts a legjobbra, tervezz a legrosszabbra és készülj fel a meglepődésre!"

(Denis Waitley után szabadon)

márc. 8. 13:24
 32/47 anonim ***** válasza:

#31 A fiatalok az idősebbektől tanulnak, azt amit tőlük látnak. Sajnos a mostani középkorban levő generáció nem tiszteli az időseket, nem hallgat rájuk. Ezt követik a fiatalok és ők pont így bánnak már a saját szüleikkel is.

Ezért egyre rosszabb, mert a szülők már erre nevelték rá a fiatalokat.

márc. 8. 14:18
 33/47 anonim ***** válasza:
#32 Nem vagyok biztos benne, hogy elsősorban az idősebbektől tanulnak. Inkább a közösségi médiákból, amiken egyszerre megy a cenzúra és az agymosás. Még a megnevezésük is átverés, a valóságban nem összehozzák a közösségeket, hanem inkább eltaszítják az embereket egymástól. Van ennek irodalma, ezért nem kezdem magyarázni miként.
márc. 8. 14:58
 34/47 A kérdező kommentje:

Nos 31-es,

jó, akkor nem elit helyen voltál. Ugyanakkor ide főleg Debrecenben vagy Szolnokon szolgált egyének írtak, hogy ott milyen komoly képzésben részesültek, te most egy harmadik helyet említettél, ezek szerint ott is valamennyire komolyan vették. Oké, ezt nem tudtam. A többség azért nem kedves emlékként tekint rá vissza.

Most nem, de az első hozzászólásaid igenis lekezelőek voltak, ezzel nekem csak annyi problémám volt, hogy olyasmire voltál oly büszke, amit bárki el tud végezni. Annyira azért nem volt kemény az a kiképzés. A katonaviseltek meg hajlamosak emiatt lenézni, megszólni azokat, akik szerencsére megúszták ezt a felesleges időrabló valamit. Meg kellett csinálni, mert kötelező volt. Igen. És akkor? Most meg nem kötelező. Aki akar, most is mehet. A többségre teljesen fölösleges rákényszeríteni békeidőben. És most az van. Én nem látom a világháborús veszélyt, meg még sokan nem.

Hol hallod, hogy egyre több politikus mondja? A gyenge képességű fogalmatlan nyugdíjközeli Pistoriust ne vedd alapul, meg a brit katonai vezetőt se, aki ilyet nyilatkozott, mind csak több pénzt akar saját ágazatának, szakterületének. Ezt ilyen realitásérzéküket vesztett emberek hangoztatják, miközben mindenki tudja, hogy a tömeghadseregek ideje régesrég lejárt. Ma már a fegyverek döntenek el mindent, és az oké, hogy emberek nélkül azok maguktól nem működnek, de minél kevesebb ember kell hozzájuk. Persze ha az a cél, hogy minél kevesebben legyünk és minél több ember haljon meg, akkor jogos a két pont a tömeghadsereg mellett...

márc. 8. 17:23
 35/47 anonim ***** válasza:

"Hol hallod, hogy egyre több politikus mondja?"

"Én nem látom a világháborús veszélyt, meg még sokan nem."

Hát itt van pl Dinka-Macron. No persze tudjuk, hogy bolond, de ettől nem kevésbé veszélyes. De Pistorius sem piskóta, lévén h ő a német védelmi miniszter.

Észtország vezetése is megőrült. Vagy ott van Donald Tusk, aki szerényen kijelentette: 'Vége a boldog békeidőknek Európában, háború előtti időket élünk"... Elég ennyi? Mind háborút akar, nyilvánvaló.

"Ezt ilyen realitásérzéküket vesztett emberek hangoztatják,...."

Nos az a gond, hogy ezek a "realitásérzéküket elvesztett emberek" vezető pozícióban vannak.

Az EU-t irányító bűnbanda (mert már nem tudom őket máshogy hívni) nyilvánvalóvá álláspontja az hogy "Ukrajna nem veszíthet".

Másrészt viszont lehet tudni hogy az orosz mentalitás milyen. Az oroszoknak nem szokásuk feladni. És - ezen lehet vitatkozni hogy jogosan-e - de az oroszok Ukrajna egy részét a saját földjüknek tekintik. Innentől kezdve ez számukra egy honvédő háború. Azt meg tudjuk hogy mire képesek az oroszok, ha honvédő háborúról van szó... Röviden: bedobnak mindent.

Nos, Ukrajna hamarosan kifogy a katonákból. Tudja ezt dinka-Macron és bűnözőtársai is. Viszont ha beküldenek NATO seregeket, akkor garantált a VH kitörése. Amiből mi sem maradunk ki, mert elég rossz helyen vagyunk, így mi is "űtköző-zóna leszünk".

Gyakorlatilag már most is vannak kis létszámban külföldi katonák Ukrajnában:

https://www.youtube.com/watch?v=l4q5iSHtvo0

[link]

Sorkatonaság:

Jevhen Dikij, egy Ukrán katonai parancsnok konkrétan megfenyegette Magyarországot:

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=X0bXTLn3qw0&t=6s

Nos, szerinted, ha nincs magyar reguláris haderő, akkor mi történik ha egy ilyen ősember beszabadul mondjuk Kelet-Magyarországra, akár csak 40-50 km-re?

Az Ukránok már megmutatták (a Szovjet hadsereg színeiben) mire képesek a megszállt területeken, erről nagyanyáink tudtak volt mesélni... Nézd meg mit csináltak a Hamasz terroristák az Izraeliekkel mikor beszabadultak és védtelen civilek ezreit gyilkolták le pár óra alatt. Ne gondold, hogy az ukránok kegyesebbek lennének velünk, magyarokkal!

"Ma már a fegyverek döntenek el mindent..."

A fegyverek nem döntenek el mindent viszon sokkal halálosabbak, mint régen. Egy-egy találatnál odaveszik az egész szakasz, vagy akár század is. Vagyis ne reménykedj, ugyanúgy rohadt sok ember kell, mint régen, mert pótolni kell a katonákat.

Igaz, hogy a mai generációkat nehezebb rávenni hogy harcba menjenek. Erre való a propaganda és azok a támadások amiket terrortámadásnak szoktak nevezni, de nem igazán tudjuk hogy nem "belső munka" volt-e... Ezekkel viszont inkább az USA szokott élni, hogy egy-egy újabb háborút indíthasson és a bamba amerikai nép megszavazza a szükséges forrásokat. Nekem ez a Hamasz-támadás is nagyon fura, simán benne van, hogy az Izraeli védelem szándékosan kiszivárogtatta hogy hol gyenge a védelem, hol érdemes támadni... A Hamasz meg ráharapott, így máris van Casus Belli, a többit látjuk, Izrael már többtízezer civilt gyilkolt le eddig... De az igazi cél, hogy Iránt belerángassák. Ezek persze csak elméletek, tudni nem lehet biztosra semmit. Az viszont biztos, hogy a nagyhatalmak, ha háborút akarnak akkor megcsinálják. És sajnos most eléggé úgy néz ki hogy háborút akarnak.

márc. 13. 12:19
 36/47 anonim ***** válasza:
76%

Biztos, hogy nem szavaznák meg, a környezetem 80%-a ellenzi, évek alatt 100 emberrel kb. beszélgetve erről sokan ellene vannak.

A nők 90%-a, a férfiak 60%-a biztosan.

Az idősebb katonaviseltek, turbómagyarok, eszelős Rambo-fiatalok még rá szavaznának, de ez a társadalom szűkebb rétege.

Kb. úgy képzelem el, mint a munkáspárt támogatottságát.

márc. 17. 09:14
 37/47 anonim ***** válasza:
Meg lehet figyelni, ha a facebookon mutogatnak egy menetoszlopot, főleg a nők, de a férfiak nagy része is azonnal hörgőrohamot kap, és kommentelnek is ezerrel, hogy takarodjanak innen jó messze. A honvédség lakosság általi támogatottsága a béka segge alatt van.
márc. 17. 13:08
 38/47 anonim ***** válasza:
#36 Nem vagyok irigy, de a környezetedért irigyellek.
márc. 17. 17:30
 39/47 anonim ***** válasza:

"Biztos, hogy nem szavaznák meg, a környezetem 80%-a ellenzi"

Nem olyan biztos hogy szavazást csinálnak erről... Csak hoznak egy törvényt róla és kész.

márc. 19. 01:06
 40/47 A kérdező kommentje:
És miért hoznának róla törvényt? Milyen helyzet indokolná ezt jelenleg?
márc. 19. 07:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!