Az 5.45x39 lőszer miért drágább, mint a 7.62x39-es? A tömege fele annyi, miért nem fele annyiba kerül?
Ugyan azt tudom mondani neked, mint a Ryanair-es csóka az egyszeri gazdasági miniszternek. Javaslom az Economics for dummies(Gazdaság tökfejeknek) című könyv elolvasását.
Miért kerülhet kevesebbe a világ talán legelterjedtebb lőszere, amit rengeteg fegyverben használnak, mint az amiből töredék annyit gyártanak és tizedannyi fegyverben sem használható? A könyv elolvasása után te is választ tudsz majd adni erre az egyszerű kérdésre! Jó tanulást!
Ugyan azért amiért egy 3210 es olcsóbb mint egy ifon.
Nem az anyagár számít. 7.62-es olyan tömegtermék amit minden keleti országba gyártottak, viszont évtizedek óta "alig" használják. Manapság már csak géppuskáknál alkalmazzák (főleg). Gépkarabélyok ami nagy számban van alkalmazásba 5.45-ös lőszert használ. A megmaradt készlet brutális mennyiségű. Konkrétan drágább tárolni sok esetbe mint ingyen odaadni.
# PMC Wagner
Bulgáriában milyen kaliberben gyártják az AK-74-eseket ?
2.: Na akkor arra válaszolj, hogyha van egy adott gyár, ami ugyanolyan mennyiségben gyártja az 5.56x45-öt és a 7.62x39-et, akkor ott miért vannak meg ugyanúgy az árbeli különbségek, ha azt a honvédség veszi át?
5.: Az 5.45-ösre gondoltam, mivel így könnyebb összehasonlítani az Oroszországban gyártott 7.62x39-et az 5.45x39-el.
3.: Miért kell kisebb tűrés az 5.45-ös esetében? És az miért nem lehet ugyanígy faék egyszerű? Csak mert akkor ennyi erővel a 0.22 lr-nek sem kéne olcsónak lennie.
2.: Én azt értem, olyan hülye azért nem vagyok, mint a gazdasági miniszterünk. Az 5.45-ös már évtizedek óta gyártják a lőszergyárak, és az oroszoknak mégis miért kerül több pénzbe a legyártása, mint a 7.62-esé?
Egyébként ez a több dolog olcsóbb nem feltétlenül igaz. Pl. gyártunk most lynx-eket, megépült a gyár. Hogyha a világban építenének még 500 ilyen gyárat, akkor egy lynx legyártása is fele annyiba kerülne?
# PMC Wagner
Én egy amerikai illető csatornáján az láttam, hogy neki a Bolgár Néphadseregből való a Kalasnyikovja, és az 5,45-ös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!