Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A Honvédségnek mennyire lesz...

A Honvédségnek mennyire lesz elegendő a 44 darab Leopard?

Figyelt kérdés

Több európai ország sokkal nagyobb számban rendszeresítette:

-Ausztria 114 darba

-Németország 457 darab

-Lengyelország 128 darab

Nekünk elegendő lenne ez a 44 darab egy esetleges konfliktusban? Nem kellene majd nekünk is legalább 100 fölé növelni a darabszámukat?

jan. 31. 08:42
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
9# Drónok ideje soha nem jön el már most van ellenük alternatíva ez csak egy rövid "trend", ami a tizedfordulóra el is tűnik vagy háttérbe szorul
jan. 31. 14:55
 12/28 anonim ***** válasza:

Bármi ami repül, gurul/lépeget, úszik (víz felszíni/alatti) az drón ha nincs a fedélzetén ember. Minden ez lesz előbb-utóbb.

Pl. F-16 drónok is vannak, leverik közelharcban a pilótákat (amiatt, hogy olyan szűk fordulókat is tudnak, amit gép még elvisel, de pilóta már nem).

jan. 31. 15:02
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Amiben nincs ember az lehet hogy drón de tudtommal az emberi test egyenlőre többet bírt el mint a gép sárkányszerkezete de erről Vári urat kéne megkérdezni. Ha jól halottam ő konyított használhatatlanra MIG 29-et :)
jan. 31. 15:40
 14/28 anonim ***** válasza:

" tudtommal az emberi test egyenlőre többet bírt el mint a gép sárkányszerkezete"

Rosszul tudod, "g-ruha" nélkül 6-7 G-t bírsz elviselni mielőtt elájulsz, g ruhába nyilván típustól függően de akkor is csak 11-14 G után eldobod az agyad.

A legtöbb vadászgép szerkezeti tűrőképessége azért van max 10-12 G erőhatás elviselére tervezve hogy a jampi pilóták ne a tűrőképességük határán lezuhanjanak mert eldobták az agyukat miközbe vagánykodnak. Ez is egyfajta "poke-joke".

A repülők szerkezeti szilárdságát mérnöki értelemben 20x erősebbre is lehetne tervezni csak nincs értelme mert nem tudná senki kihasználni hisz a töredékénél öntudatlan lenne a pilótája.

Javaslom olvass kicsit az F8F szerkezeti kialakítása után a szárnyai érdekesek lesznek.

jan. 31. 16:03
 15/28 anonim ***** válasza:

Ezt félreérthetően írtam de gondoltam az mindenki számára egyértelmű hogy vadászgépet G-ruha nélkül max tankolni lehet.

Tök jó amit a jampi pilótákról írtál :) Elvárják tőlük hogy rendelkezzenek egy élsportoló fizikumával de megtiltjuk hogy feszegessék a határaikat :)

Tudom itt emberi életekkel játszadoznak mivel nem túl egészséges ha a fejemre pottyan egy Grippen.

Lehetne 20 x erősebre tervezni ezeket a gépeket de amire én válaszoltam ott egy drónná alakított F16-ról volt szó, azt meg nehezen tudom elképzelni hogy statikailag is átalakítsák a már repképes gépet. Aztán lehet hogy tévedek és az említett F16 direkt új tervezésű a drón kivitel miatt.

jan. 31. 16:35
 16/28 anonim ***** válasza:
Egy konfliktusban nem elég, de nem is akarunk senkit megtámadni, sem minket más. NATO tagként egyenlőre ez az elvárás (legalább egy minimális méretű, normálisan felszerelt dandár méretű erő kiállítása).
jan. 31. 16:59
 17/28 anonim ***** válasza:

"Lehetne 20 x erősebre tervezni ezeket a gépeket de amire én válaszoltam ott egy drónná alakított F16-ról volt szó, azt meg nehezen tudom elképzelni hogy statikailag is átalakítsák a már repképes gépet. Aztán lehet hogy tévedek és az említett F16 direkt új tervezésű a drón kivitel miatt."

Őszintén nem ismerem az átalakítás mértékét, miben létét, de mivel van b-d-f variáns ami 2 fős így van hely variálni dolgokkal, így ha nagyon belenyúlnak elég jelentős erősítést lehet rajta végrehajtani (az más kérdés hogy valójában értelmetlen) így is 9-9,5 g erőhatást kibír a sárkány szerkezet károsodás nélkül (persze papíron ami publikus és mivel ezeket az adatokat mint a hadihajók végsebessége is enyhén lefelé van kerekítve valószínűleg 9,5-akár 10,5 G erőhatásig is bírhatja)

Bár nyílván az se mindegy melyik fejlettségi szakaszból alakítják át a gépet. Azt hiszem a block 50-52 a legfrissebb építésűek, átépítésűek.

jan. 31. 17:06
 18/28 anonim ***** válasza:

Az F-16 alapban 9G-s manőverekre van leszabályozva, 13,5G-re a drón.

18G-nél nagyobbal teszteken sem terhelik a pilótákat.

Nagyon rövid 35G-t is simán túl lehet élni, pl. jó autóban betonfalnak csapódásnál. Diana hercegnő olyan 70G-t kapott…

jan. 31. 21:15
 19/28 Jeffrey Spender ***** válasza:

# 17-es

Nem, a legfrissebb gyártású, és legjobb az F-16E/F Block 60/62-es Desert Falcon.

jan. 31. 21:48
 20/28 PMC Wagner ***** válasza:
56%

"9# Drónok ideje soha nem jön el már most van ellenük alternatíva ez csak egy rövid "trend", ami a tizedfordulóra el is tűnik vagy háttérbe szorul"

Azt is lehet fejleszteni hogy ne lehessen olyan könnyen zavarni a jelét. és mivel olcsóbb annak fejlesztése mint egy tank stb esetében így valószínű nem fognak kikopni azok a harcászatból.

febr. 1. 00:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!