Nemrég férjhez mentem, a férjem a ház felének+ a fél ház 1 harmadának a tulajdonosa és az övé a haszonélvezeti jog. A lakcímátíráshoz valóban szükség van a 19 éves fia aláírásához, beleegyezéséhez is, vagy elegendő ha a férjemmel kérvényezzük?
Figyelt kérdés
A fia minden erejével küzdött a kapcsolatunk ellen, mondván akinek ekkora gyerekei vannak az már ne nősüljön, legfeljebb legyen egy barátnője.
Valószínű ő nem írná alá a lakcímátíráshoz a papirt.
2023. okt. 2. 15:00
1/37 anonim válasza:
Milyen alapon szólhatna bele? Csak a tulajdonosnak kell a beleegyezése, hogy be legyél oda jelentve. Nálunk is így volt, a páromé volt a lakás, együtt mentünk el a Kormányablakba és meg is kaptuk az új lakcímkártyát.
2/37 anonim válasza:
Semmi köze nincs hozzá a gyereknek.
3/37 anonim válasza:
#1 Feltételezem a fia másik résztulajdonos.
4/37 anonim válasza:
A fia minden erejével küzdött a kapcsolatunk ellen, mondván akinek ekkora gyerekei vannak az már ne nősüljön, legfeljebb legyen egy barátnője.
A bölcs tizenéves... nem ez volt a kérdés, de na...
5/37 anonim válasza:
Amúgy ha nem 1/1 tulajdonos valaki, akkor ha bejelent valakit a közös tulajdonú ingatlanba, nyilatkoznia kell, hogy a többi tulaj beleegyezésével jelenti őt oda be.
6/37 anonim válasza:
Úgy értem a fiúé egyhatod rész. Minden tulajdonostól kell beleegyesés, tőle is.
7/37 anonim válasza:
#4 Nekem is bicskanyitogató volt elsőre, de nem látunk bele a szituációba, valószínűleg nekem sem tetszene, ha egy "idegen" ember részesedne abból, amibe nem tett bele. Márpedig a magyar jogszabályok jelenleg ott tartanak, hogy ha "X" ideig házas vagy valakivel, megillet a vagyona fele.
8/37 anonim válasza:
A fiúnak van tulajdonjoga a házban? Ha igen, akkor kell az ő beleegyezése is.
9/37 anonim válasza:
Ha a haszonélvezeti jog az apáé, szerintem odaköltözhetsz
10/37 anonim válasza:
"X" ideig házas vagy valakivel, megillet a vagyona fele
Ez így messze nem igaz. Házasság előtt szerzett vagyon 100 év alatt se lesz közös. Ha a férj meghal, akkor az asszonynak a közösen lakott ingatlanon holtig tartó haszonélvezete lesz. Tulajdonrésze nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!