Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nemrég férjhez mentem, a...

Nemrég férjhez mentem, a férjem a ház felének+ a fél ház 1 harmadának a tulajdonosa és az övé a haszonélvezeti jog. A lakcímátíráshoz valóban szükség van a 19 éves fia aláírásához, beleegyezéséhez is, vagy elegendő ha a férjemmel kérvényezzük?

Figyelt kérdés

A fia minden erejével küzdött a kapcsolatunk ellen, mondván akinek ekkora gyerekei vannak az már ne nősüljön, legfeljebb legyen egy barátnője.

Valószínű ő nem írná alá a lakcímátíráshoz a papirt.

2023. okt. 2. 15:00
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
34%

19-es, te most az albérlő bejelentéséről írsz.

Bebszna, ha bárki beköltözne a lakásomba és nekem alá kéne írnom a lakcímbejelentőjét.

2023. okt. 2. 16:26
 22/37 anonim ***** válasza:
0%
#21 pedig így van. Ha tudomásod van arról, hogy a lakásban lakik, akkor alá KELL írnod a lakcímjelentő lapját. Jelen esetben ráadásul jogszerűen lakik a lakásban, mert egy tulajdonostárs engedte be oda, amihez joga van. Amelyik tulajdonostárs beengedte a lakót, az aláírhatja a lakcímjelentőt (de természetesen egy másik is, amennyiben biztosan tudomása van arról, hogy a lakó tényleg ott lakik).
2023. okt. 2. 16:31
 23/37 anonim ***** válasza:
73%

21, nem arról beszélek. Nem is tudom akkor én hogy lakom ott hivatalosan, mikor egy tul.társ sem írta alá.

Mondom, pár évet letoltam földhivatalban.

2023. okt. 2. 16:32
 24/37 anonim ***** válasza:
58%
A tulajdonos a lakcímjelentő aláírásával csak arról nyilatkozik, hogy tudomása van arról, hogy a bejelentkező polgár tényleg ott lakik. A lakás használatára ezzel nem ad engedélyt (és megfordítva: a lakcímjelentő aláírásának megtagadásával nem vonja meg a lakás használatának jogát).
2023. okt. 2. 16:33
 25/37 anonim ***** válasza:
10%
Tehát egy random idegen elém tolja a lakcímbejlentőt, nekem alá kell írnom?
2023. okt. 2. 16:36
 26/37 anonim ***** válasza:
0%
Akkor mégegyszer. Annak a lakcímjelentő lapját kell aláírnod, aki a tudomásod szerint a lakásban lakik.
2023. okt. 2. 16:37
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
Nincs szükség. A haszonélvező dönti el, kit enged be a lakásba. Nem a (többi) tulajdonos
2023. okt. 2. 16:38
 28/37 anonim ***** válasza:
0%
Haszonélvezeti joggal rendelkezőt csak ismered. Én még kevés olyat láttam, hogy valaki csak haszonélvező, tulajdoni jog nélkül és a haszonélvezet is vagyoni értékű jog, lehet eléd sem tesznek semmit, ez kormányablak függő, hogy értelmezik a jogszabályt.
2023. okt. 2. 16:38
 29/37 anonim ***** válasza:
87%
27 így, de én befejeztem. 10x éve ez a szakmám, nincs kedvem tovább vitatkozni a semmin.
2023. okt. 2. 16:40
 30/37 anonim ***** válasza:
18%
#27 a "lakásba beengedéshez" a lakcímbejelentésnek nincs köze. Azzal, hogy egy tulajdonos nem írja alá a lakcímbejelentőt, nem tudja megvonni a lakás használatának jogát. Még mindig sokan úgy értelmezik (félre), hogy a lakcímjelentő aláírásával valaki be lenne engedve valahova, holott erről szó sincs. Amikor a lakcímbejelentésre kerül sor, akkor az a valaki már rég be lett engedve a lakásba.
2023. okt. 2. 16:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!