Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nemrég férjhez mentem, a...

Nemrég férjhez mentem, a férjem a ház felének+ a fél ház 1 harmadának a tulajdonosa és az övé a haszonélvezeti jog. A lakcímátíráshoz valóban szükség van a 19 éves fia aláírásához, beleegyezéséhez is, vagy elegendő ha a férjemmel kérvényezzük?

Figyelt kérdés

A fia minden erejével küzdött a kapcsolatunk ellen, mondván akinek ekkora gyerekei vannak az már ne nősüljön, legfeljebb legyen egy barátnője.

Valószínű ő nem írná alá a lakcímátíráshoz a papirt.

2023. okt. 2. 15:00
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
85%
Mondjuk ez meg teljesen független attól, hogy lakcímként be van-e jelentve az új feleség. Attól még, hogy nem engedi, hogy bejelentkezz - amihez házastárs esetén nem tudom, hogy van-e joga - a pasi halála esetén ugyanúgy megilleti a haszonélvezeti jog a nőt. Gondolom, csak keresztbe akar tenni valahogy.
2023. okt. 2. 15:35
 12/37 anonim ***** válasza:
73%
Akkor én tudtam rosszul, bár a haszonélvezet bizonyos esetekben még rosszabb.
2023. okt. 2. 15:37
 13/37 anonim ***** válasza:
85%
12-nem lehet kitenni onnan haláláig. Egyébként apuka végrendelkezhet is, és akkor a gyerekre hagyhat mindent, ha így akarja.
2023. okt. 2. 15:38
 14/37 anonim ***** válasza:
72%

A haszonélvező hozzájárulása elég a lakcímbejelentéshez (akkor is, ha nem tulajdonos).

Ha nem lenne haszonélvező, akkor bármelyik tulajdonos hozzájárulása elég lenne a lakcímbejelentéshez, nem kell mindegyiké.

2023. okt. 2. 15:52
 15/37 anonim ***** válasza:
78%

"Haszonélvezettel terhelt ingatlan esetében a lakcímbejelentő lapot szállásadóként a

haszonélvezőnek kell aláírnia. (Több tulajdonos vagy több haszonélvező esetében mindenkinek

szükséges a jóváhagyása.)"

Lakcímbejelentő önkormányzati kisokos a netről.

2023. okt. 2. 16:00
 16/37 anonim ***** válasza:
90%

Haszonélvezeti jog "erősebb", mint a tulajdonjog. A osztatlan közös tulajdonban lévő tulajdonostársaknak nem kell belegyeznie a lakcím bejentésre.

Egy volt földhivatalos és földmérő üzemmérnök + voltam is ebben a helyzetben.

2023. okt. 2. 16:11
 17/37 anonim ***** válasza:
26%
15 Önkormányzat kb. bek*phatja, én muterom haszonélvező volt a teljes ingatlanta, 3 tulajdonstárssal, valahogy mégis oda vagyok bejentve 10x éve, előző voktam.
2023. okt. 2. 16:14
 18/37 anonim ***** válasza:
72%

Mert haszonélvezete volt. Az nyilván erősebb mint a tulajdonjog.

Itt is azt írja, ha TÖBB haszonélvező vagy TÖBB tulajdonos.

Ha nincs haszonélvező, akkor minden tulajdonos.

2023. okt. 2. 16:17
 19/37 anonim ***** válasza:
74%

A lakcímbejelentésbe a tulajdonos nem "beleegyezik", mert nincs is jogi lehetősége abba nem beleegyezni, hanem "hozzájárul", vagyis "alá kell (KELL) írnia" a tudomásával a lakásban lakó személy lakcímjelentő lapját, azaz nem választhat, hogy aláírja, vagy nem. A tulajdonos tehát tulajdonképpen csak igazolja, hogy a bejelentett lakcím valós. Ezt az igazolást bármelyik tulajdonos megadhatja, nem kell az összesnek aláírnia (hiszen az azt jelentené, hogy külön-külön nem hiszi el nekik a hivatal, hogy tényleg ott lakik a bejelentett személy).

Némelyik kormányhivatal átértelmezi a jogszabályt, és külön akadályokat gördítenek a lakcímbejelentés elé (mint például ez az állítólagos "Lakcímbejelentő önkormányzati kisokos a netről"). Ilyenkor írásbeli indoklást kell kérni az elutasításról. Erre általában utánanéznek a jogszabályban, és abbahagyják a kötekedést.

2023. okt. 2. 16:22
 20/37 anonim ***** válasza:
21%
Tartom azt, amit írtam, önk. kinyalhatja, tulajdonosok meg kuss. Így.
2023. okt. 2. 16:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!