Ha országunk területére a Dunán bejonne egy hajó amin terroristák vannak milyen eszkozokkel tudnánk elsulyeszteni ? Már nincs 1 db vizi aknank se? Mi maradt a folyami flottilabol?
Szerintem ha egy modern motorcsónak jönne ami tud 80 km /h val menni pár óra alatt simán a parlamentnel lennének és észbe se kapna a rendőrség meg senki .
Vagy ha egy uszaly jönne amit elteritettek az ugyan lassú de nehezen elsulyesztheto pisztoly vagy gepfegyver oda kevés lenne.
Tudom van 3 régi aknamentesito hajó a honvedsegnek amin van gepagyu de szinte biztos vagyok benne hogy 0 24 ben nem bevetheto.
Idővel persze meg lehetne oldani de egy váratlan betörés szerintem meglepne őket.azertt ezzek a modern nagyteljesitmenyu motorcsónakok hamar odaernek mindenhova.
És nem lenne egyszerű eltalalni mert jól manoverezhetoek
-a rendőrök sem halászladikkal járnak
-egy motorcsónak vagy száguld,vagy manőverez,a kettő együtt nem megy,minden kanyarral sebességet veszít,majd újra fel kell gyorsulnia,egy helikopter könnyedén tudja követni.
-egy ilyen akciót meg kell szervezni,megfelelő csónakot szerezni,fegyvert,robbanóanyagot,ehhez olyan emberek kellenek akiktől nem idegen az erőszak,erre vannak a titkosszolgálatok hogy figyeljék az erre hajlamos személyeket,és tájékoztassák a szomszédos országokat ha felmerül a gyanú hogy az események esetleg átléphetik a határt.
Talan a Helikopter lenne az ideális fegyver .
Jemenben is a huti csónakokat haditengerészeti helikopterek geppuskaztak szét.
A sugarhajtasu gépeknek túl kicsi célpont.tuzersegnek túl mozgékony.
7.: Mitől lenne ideális fegyver egy helikopter, egy ilyen "keskeny" folyón?
Van itthon azért jó pár BTR, ami kétéltű. A 30-as gépágyú úgy cincálná szét a 80 km/h-val repesztő csónakodat, hogy semmi nem maradna belőle.
Ha eltalalja és ha ott van helyben akor igen .
De egy kétéltű max 20 al megy követni nemtudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!