Miért nem adja meg magát Ukrajna? Végjáték!
Én nem passzolnám el komplett Ukrajnát az oroszoknak, hanem ott lenne Magyarország, és Oroszország között Ukrajna, de korrekten Volhíniára, és Galíciára lecsökkentve.
Volhíniában és Galíciában ott ténylegesen 3 % az oroszajkúak lélekszáma, az az igazi Ukrajna.
Vagy akár Lengyelországnak is lehetne.
Lengyelország ékelődne be Magyarország és Oroszország közé, az is elfogadható lenne ?
Én nem bánnám, ha Lviv-et Lwów-nak hívnák.
Ehhez viszont haboru kell hogy ez teljesuljon.
Tehat te haboruparti vagy?
Az ukrajnai háború elérkezett a végjátékhoz, pont október 7.-e miatt ?
# Kürasszír
Petro Seleszt túlzásba vitte az ukrán hagyományőrzést, amiket írkált, az öncélú hangulatkeltés volt, köznyugalom megzavarására alkalmas módon, és ellenreakciót szült a kormányzat részéről.
Seleszt 1970-re megírta és kiadatta A mi szovjet Ukrajnánk c. könyvet, amelyben a történelmet oroszellenesen írta újra, a könyvében leegyszerűsítve a demokratikus kozák társadalmat állította szembe az orosz cárok önkényével, mintha több száz éve létezett volna demokrácia azon a vidéken. Könyve nagy szerepet játszott Seleszt leváltásában.
Brezsnyev pozíciója a pártfőtitkári székben 1972 környékére szilárdult meg kellően, az ukrán pártvezetőt „soviniszta elhajlás” vádjával leváltotta, és próbálta az okozott vadhajtásokat levagdosni.
De előtte mégis valakik megválasztották Petro Selesztet ukrán pártfőtitkárnak.
Miért kellene az ukránokat pártfogolnom ?
Számomra Ukrajna az nem az ártatlan, békés, megtámadott kis ország, hanem az alkoholista csöves.
De megtámadott azt ne felejtsd el.
Ha ezt engedik az oroszoknak akkor mások is erre a sorsra juthatnak majd.
# 48
Technikailag az orosz - ukrán háború az 2014 óta van.
2014-ben mindkettő fél egyformán hibás volt.
2022-ben meg az oroszok rontották el az egészet, én a helyükben megelégedtem volna a Krímmel, és ha mégis továbbra is csinálták volna az ukránok a hisztit, akkor menthetőbb lett volna az oroszok helyzete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!