Jelenleg az orosz Szu-35 a világ legjobb manőverezőképességű vadászgépe?
#10 légiharc rakétát közeli fordulóval nem "forogsz le", mivel 20 G-s terhelésekre vannak méretezve, s bőven kisebb a fordulási sugaruk a legjobb manőverező képességű gépnél is. Zavarással, csalival, vagy azzal lehet megszabadulni tőle hogy ha hatótávolság határán indítják akkor iszkiri az ellenkező irányba.
A közelgő repülőgép elől meg mint írták a 0-ra csökkentett sebesség csak arra jó hogy a repülőgép helikopter szintű álló céltábla legyen.
Kérdező Te hány éves vagy? Vagy gyerek vagy... vagy túl sok Top Gunt néztél...
Hogy lehetne már lefordulni egy AA rakétát? :DDD
4-5000km/h-val repül "csak" feléd. Ez nem film, hogy fél perc alatt ér oda, meg kikerülik, lefordulják :D
Mellesleg az F-22 sokkal jobban manőverező gép, de manapság nincs már nagy jelentősége ennek... nem 1944-et írunk.
Ha csak a bemutatókra lennének jók az ilyen manőverek, akkor tuti nem fejlesztik ki az ilyen képességet. Értelmes ok nélkül...
12-es, nálad biztosan idősebb vagyok. (Már középkorúnak számítok.)
Az AIM-120 régi változata nem repül többel M3-nál, azt is inkább nagyobb magasságban hozza. Gyanítom, az X előtti Sidewinderek sem repülnek 4-5000-rel:)
Ami a kifordulást illeti, ősi módszer: csapdát adok és élesen kifordulok...így a legnagyobb az esélye, hogy elveszít az infrafejes rak.
Python, AIM-120, Meteor, MICA, Astra.
Ezek mind mach 4 vagy 4+ AA rakéták.
És nem 2km-ről indítják őket hanem 30-40.
Mire odaérnek bőven megvan a végsebességük.
Az agresszív kiforduláshoz jóval alacsonyabb sebesség kell egy repülőnél... Vagy szétszakad vagy a pilóta kiüti magát. Illetve jóval kevésbe agilis nagy sebességnél.
Ezeket a mutatványokat igen csak kis sebességgel csinálják.
A brutál tolóerő és a sugár irányának állítása miatt egy ügyes pilótának nem kell attól félnie, hogy átesik/lezuhan vele.
Látványos az biztos de szerintem értelme nem sok van.
Raptort még nem láttam élőben és magyarban nem is fogok szerintem pedig nagyon megnézném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!