Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Minek az oroszoknak a t80...

Minek az oroszoknak a t80 harckocsi nem jobb a t90m?

Figyelt kérdés
Ujrainditjak a gyartast de minek nem elég a gazdaságosabb modern t90?
2023. szept. 11. 20:39
1 2 3
 21/26 MolotovPunk ***** válasza:
42%
17/ Mindenben hozzák a nyugati minőséget? Ugye most csak viccelsz?🤡 Én se autóban, se motorkerékpárban, de még bicikliben sem vennék semmiféle kínai gyártmányút. Járműből csak európai gyártmányú, amerikai, vagy Japán jöhet szóba, azok még képviselnek mai napig minőséget. Mellesleg elektromos járművekben Amerika magasan veri Kínát. Elég, ha csak annyit említek, hogy Tesla. Továbbá a kínai elektromos termékekre nagyon jellemző az, hogy tűzveszélyesek, főleg a szutyok e-rollerek.
2023. szept. 12. 14:07
 22/26 MolotovPunk ***** válasza:
35%
Meg lehet nézni a fele áron kapható vigor és hasonló kínai gyártmányú bicikliket is, nagyjából alja szemétbe való kategória hulladék alkatrészekkel kivétel nélkül mindegyik. A motorkerékpárokra is szintén igaz ez, abból sem szabad kínai gyártmányút venni.
2023. szept. 12. 14:10
 23/26 A kérdező kommentje:

Csak vegyétek már észre hogy szinte minden ott készül! Néz körbe a lakasodban a kaján kívül szerintem rengeteg dolog kínai

.

USA termek meg nincs legalábbis nálam semmi.

Én nagyon is elégedett vagyok a kínai cuccokal 3× annyit nem.fizetnek ha ugyan úgy elvissz egy kínai e kocsi oda ahova akarom mint egy európai márka.

E roller folgyulad ez még hülyeség oké 100 e bol 1 és az megy a hírekben termeszetesen.

Én mint nem műszaki ember hidd el azt szeretem ami megy és nem kell vele foglalkozni.

Menjen ameg szét nem esik!

Igyekszem úgy vásárolni hogy hozzá se keljen nyúlni.

Mikor a 20 éves opelomat is viszem 2 évente muszakira mindig görcsbe randulok mert tudom drága lesz 😀

De nincs alternatíva.ha lenne egy új villanyos kocsi 3 millaert amihez 8 évig hozzá se kell nyúlni nem is gondolkodnek jöhet a kínai.

2023. szept. 12. 14:55
 24/26 MolotovPunk ***** válasza:
55%
Nekem van Amerikában gyártott Caterpillar acélbetétes bakancsom. 9 éve meg van és mai napig jó, használható túra bakancs. Egyébként valamennyit értek a motorokhoz és biciklikhez is, volt kínai gyártmányú kerékpárom is, csak a baj volt vele, többet állt szervizben, mint az úton. Örültem mikor eladtam azt. Most francia gyártmányú Mtb bringám van és ég és föld a különbség a francia javára. Ezt nem is kell annyit szerelni, mint a kínai vackot. Ha meg olyan járművet akarsz venni ami megy és nem esik szét sokáig, akkor japán gyártmányú kocsit, vagy motort tudom javasolni. Oké motorkerékpároknál még ott van az olasz Ducati, vagy német BMW. Azok képviselnek minőséget is, nem úgy mint a kínai lomok többsége.
2023. szept. 12. 15:51
 25/26 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

Amúgy az eredeti kérdésre visszatérve, Szovjet-Oroszországban a T-64-es lett volna az újgenerációs harckocsi, azonban túl sokat vártak el tőle, volt nem egy gyermekbetegséges részegysége, így lett mellé a T-72-es.

A T-64-es sem volt rossz, nem kukázták, ugyanakkor a fejleszthetőségének a határai kezdtek megmutatkozni, ezért vitte az ő vonalát tovább a T-80-as. A T-80-as is három fő változatot ért meg, a T-80-as, a T-80B, és a T-80U. Értelemszerűen a T-80U a legmodernebb belőle.

A T-90-esnél a nagyon távoli kísérleti példányok egynéhánya valóban T-72BU jelzéssel futott, azonban az oroszok is érezték, nem jó ötlet a T-72B-t tákolgatni, ezért teljesen új harckocsi kell, lett az Objekt 187-es, aminek a hivatalos típusjelzése T-90-es lett.

A T-72-es teknő szélessége 3.59 m, addig a T-90-es teknő szélessége: 3.78 m. A teknő a megnövelt méretű automata töltőgép, és lőszerek miatt szélesedett.

A T-64-es és a T-80-as automata töltőgépe 28 lőszert tud hordozni és kezelni, és gyorsan tölteni, addig a T-72-esé és T-90-esé meg 22 lőszert, és kicsivel lassabb.

[link]

[link]

Ukrajnában a harckocsi feladata a gyalogság támogatás, az épületrombolás, és a tüzérség kisegítése, repeszromboló lövedékkel, ezt bármilyen harckocsi el tudja látni, nem kell hozzá T-14-es Armata, vagy AbramsX.

2023. szept. 12. 16:09
 26/26 Jeffrey Spender ***** válasza:

# MolotovPunk

Nem akarok "lejárt" kérdéssel idétlenkedni, de ez téves megállapítás, hogy a franciák blokkolása miatt nem lett sorozatgyártott a T-90-es, mármint Oroszországban.

A franciák 2009-ben minden ellenvetés nélkül elvállalták az oroszoknak a Mistral-osztályú helikopter hordozó legyártását, és összeszerelését, nem egyetlent, hanem négy példányt is, csak közbejött 2014 ... Azonban a félkész hajókat nem bontották szét, normálisan befejezték, és Egyiptomnak értékesítették, annak, aki megint oroszbarát ország ...

A T-90-es az meg 1993 óta szenved a szelektív sorozatgyártással. Oroszországban nem kapkodnak érte, ellenben az indiaiak kedvelik, nagy mennyiségben is, Algéria is, Egyiptom is szeretné, és még az USA-barát Kuwait is szeretne venni belőle.

Milyen furcsa, hogy a franciák négy, nagy harcértékű hadihajó megépítését vállalják, addig a harckocsihoz "nem asszisztálnak" (ami nem valós, mert a valóságban sok orosz harckocsi kapott pont francia modernizációt) ?

A másik, Milyen nyersanyag, vagy mi érhető el Franciaországban, ami lehetővé teszi nekik a hőkép gyártását, addig az oroszoknak nem ?

Az oroszok tudnak gyártani aktív védelmi rendszert, ami a dél-koreaiak szerint működőképes, akkor hőképet miért ne tudnának ?

1980-ban akkori elektronikával a Drozd aktív védelem működött mechanikus radarral, az 1997-es Aréna aktív védelem meg fázisos radarral és modern mikroelektronikával teljes előrelépés, és akkor mi nehézséget okozna egy normális hőképet tenni a T-90-esbe ?

https://www.youtube.com/watch?v=vMY0p_2KrYg

Ha nincs hőkép az oroszoknál, akkor hogyan működnek a Lancetek ? Vagy a Kamov Ka-52-esek ? Vagy a sokféle páncéltörő rakétájuk ?

A T-90-es, és sok más dolguk a könnyelműség / nemtörődömség / elszabadult a korrupció hozzáállás áldozata, addig Indiának ott kapásból két ősellensége van, akik szerencsétlenségükre szomszédjaik is, ők komolyan is vették a fenyegetettséget.

2023. szept. 30. 14:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!