Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mekkora az esélye annak hogy...

Gallits Gábor Csaba2 kérdése:

Mekkora az esélye annak hogy Magyarország a Saját vagy a NATO vagy az Európai Unió miatt Háborús Helyzetbe kerül most 2023-ba vagy onnan számított 5-10 éven belül?

Figyelt kérdés
Ezt csak azért kérdezem,mert aggaszt a jelenlegi Helyzet ami kialakult,mert megtudtam hogy Oroszország állítólag azért támadta meg Ukrajnát,mert az Amerikai Egyesült Államok Ukrajnába akart és akar katonai egységeket telepíteni.

#Ukrajna és Oroszország
2023. szept. 9. 13:58
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Az oroszok másfél év alatt néhány ukrán "megyét" voltak képesek megszállni. Nyilván nem lehet egy atomhatalmat félvállról venni, de Oroszország nem rendelkezik olyan - hagyományos - katonai potenciállal, amivel képes lenne kiterjeszteni a háborút és akár az európai NATO országokat megtámadni.

Ugyanakkor bizonyos szempontból a NATO áll hadban az oroszokkal, így tagországként közvetve máris részesei vagyunk a jelenlegi konfliktusnak. De a háborúk is változnak, manapság nem úgy zajlik a dolog, mint a 2. világháborúban, amikor kontinenseken átgázolva történtek az események. Már régóta viszonylag kis területen csapnak össze az ellenfelek, akár proxy háború formájában, lásd a koreai-, vietnámi-, szíriai háborúkat.

2023. szept. 9. 14:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Magyarország nem keveredik semmibe..

a háborús helyzet már most alakul(gat), de ez a háború a migráns afrikaiak százezrei, és az őket kifosztó franciák-angolok-hollandok-portugálok közt folytatódik..a többi nyugati ország csak járulkos hadviselő lesz..mindenesetre el fog szabadulni a pokol..már így is folynak a próbagyújtogatások, teljes sikerrel.

A feketéknek töménytelen fegyverük lesz(van)az ukrán-orosz szállítményok lenyúlásából..ebből milliomos néhány fehér hadúr..

2023. szept. 9. 14:55
 3/9 anonim ***** válasza:
77%
Mit értesz háborús helyzet alatt? NATO-küldetésekben már 25 éve folyamatosan részt veszünk, hivatalosan most is háborús veszélyhelyzet van, már egy éve.
2023. szept. 9. 15:22
 4/9 Koplárovics Béci ***** válasza:
48%
Magyarország idestove 13 éve háborúban áll valakivel. Legalábbis a kormányzati kommunikáció szerint.
2023. szept. 9. 15:53
 5/9 A kérdező kommentje:
Tudom hogy rosszul fogalmaztam meg a kérdésemet és most próbálok pontosítani, Szerintetek Milyen Esély Van Arra, Hogy Az Ukránok És Az Oroszok Közötti Háborús Helyzet Veszélyeztesse Közvetlenül Magyarországot Is És Azt Eddig Is Sejtettem, Hogy El Fog Kezdődni Egy Olyan Összecsapás Ami Felkelti A Világ Figyelmét,Csak Nem Tudtam Kik Lesznek A Résztvevők És Milyen Okból Kifolyólag.
2023. szept. 10. 12:55
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Arra hogy Magyarországot támadás éri az esély 0.0. Arra, hogy a fiaiknak nemzetközi missziókban helyt kell állniuk 100% - mivel ez most is így van. A kollektív védelemnek ára van, az hogy mindenki kiveszi a részét a közös erőfeszítésekből.
2023. szept. 10. 12:57
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, rövid távon nem lesz világháború. Inkább úgy néz ki, egy nagyon tartós hidegháború következik.
2023. szept. 10. 13:34
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Az se tesz jót, se Magyarországnak, se Európának.
2023. szept. 10. 13:34
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat
2023. szept. 11. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!