Az ukránok,hogy fogják kommunikálni(akár belpolitikailag akár külpolitikailag) a területi veszteségeiket a háború végén?
"romokban álló, korrupciótól terhelt gazdaságban ez az egyetlen politikai túlélési esélye az ukrán kormánynak - mármint a csúcsra járatott nacionalizmus"
Pontosan leírtad a fidesz kormányt. Egyébként lehet mondani most bármit Ukrajnára (a fenti állítás igaz, mert valóban rossz helyzetben vannak), de amint vége a háborúnak szerintem hatalmas fejlődésen fog átesni az az ország, amit Magyarország távolról fog csak nézni, mert biztosan nem tud majd profitálni belőle. Pontosabban nem engedik majd neki.
11.
Igen? Hatalmas fejlődésnek indul?
Tényleg jó nagy esély van rá. Végül is csak 2,5 magyarországnyi terület van aknásítva.( óvatosan is bő 50 évre számolják az ukránok is mire mentesítve lesz.)
A "szponzor" országok 80% nem lesz odaengedve. Nem csak Magyarország.
És egyébként is kinek építik újra azt az országszerűséget???
A megmaradt lakosságuk jelentős része PTSD val , vagy más lelki pszichés problémával küzd. Nem csak a katonák a lakosság is légiriadók tömkelege, nincs már ott szinte senki akinek valakije ne halt, vagy sérült volna meg súlyosan.
A keleti részt az oroszok nem fogják engedni másnak. Miért olyan nehéz felfogni hogy, nekik az a biztosíték?
Nyugati rész, "fekete föld" már nem az ukránoké. Az IMF kölcsön fejében törvénymódosítás volt Ukrajnában a földek tulajdonjoga a Monsanto és társai nevén van, illetve Kínai befektetők tulajdonában, azt nem lehet csak úgy visszaállamosítani.
A magas rizikóval járó befektetésekre már lecsapott a BlackRock vagyonkezelő közel 10 billió US $ a jegyzett vagyonuk.
De tényleg kinek lesz az az ország újraépítve?? Az ukránoknak szívességből?? WoooW
A felsorolt multik szemében az ukránok annyit érnek mint egy kupac felköhögött slejm. A féreg multik nem emberek, ahogy a soros gyerek is elmondta az utolsó ukránig. (hogy zuhanna le a gépe egy viharban)
Szerencsétlen ukránok, és rengetegen a földön akik ezt a borzalmat egy El Clasico, szurkolóként nézik nem látják , hogy ezt a szart 2 futballpálya méretű sakktáblán játszák, rengeteg bábúval.
Mi köze ehhez a narancsosoknak? He?? Vagy egy puhos OV nevű figurának??
Ebbe a játszmába akkora multik és billiárdos emberek játszanak, akik megveszik Mo. kilóra az oligarcháival együtt.(igen nekünk is vannak , mit minden országnak, csak itt a hivatalos nevük stróman, de semmi különbség csak "méretben",:) meg ők nem ablakból esnek ki, hanem az érdekeltségi körből, aztán ha szerencséjük van nem ássák el őket)
Ébredj már fel.! Kit érdekel Mo. meg OV.
A nagy játékosok ha akarnának megvennének minket, és beültetnék az egész szutykot naranccsal, és jót röhögnének. De lehet, hogy szomorúbb sorsot szántak nekünk is. Majd kiderül, de bárhogy is lesz nem egy ilyen fikabrigád miatt lesz, be ne kajáld már.
11-es vagyok: én egy szóval nem állítottam, hogy Németország szintű ország lesz Ukrajna pár éven belül, de abban biztosak lehettek, hogy hatalmas fejlődésnek fog indulni a háború után. De végül úgy is az idő fogja megmondani, hogy kinek lett igaza.
Egyébként én úgy tudom, hogy az ukrán földek nem kerülhetnek külföldi kézbe.
15
Ezt háború előtt módosították, volt is belőle közfelháborodás. Az IMF hitel egyik feltétele volt, hogy megvehessék a földeket.
Pluszban mindennek megy fel az ára folyamatosan, az áram pl megint duplázva lett a háború közepén, az élelmiszer meg ugyanannyi, mint itt, hasonlítsd össze a SPAR.ua és a SPAR.hu oldalon. Nyugdíj eközben 15000 Ft 😂
Egyébként az a baj, hogy Európa legkorruptabb országa volt a háború előtt, ez azóta még rosszabb, plusz elmenekült a fél ország, azok nagy része meg sosem megy vissza. A férjem ukrán, (nem ruszin, Kamjaniszk-Podilszkban született, 2 éve még magyarul se tudott, csak oroszul és ukránul), az Ungvári egyetemen ismerkedtünk meg és házasodtunk össze, még a hadiállapot előtt sikerült eljönni percekkel és ő is azt mondja eszébe sincs vissza menni, annyival jobb Győrött. Első egy két hónapban még állandóan mondogatta hazamenne (én már másnap se akartam), de azóta egyáltalán nem akar, és ezzel így vannak az ismerőseink is.
17.
Nem én vagyok a 16. válaszadó. Én a 13. vagyok. De a 16. úgy tűnik veled ellentétben legalább képben van.
Én most értem haza.
Az hagyján, hogy az IMF működése kapcsán semmit nem tudsz, érthető ahova ők befurakodnak ot nem elég a "kamat" külön garanciákat kérnek álltalában, az apró betűs reszt kel náluk is figyelni, mert hipp-hopp viszik az országodat. Most voltak Urszuláék a Tunéz elnöknél migráns "ügyben" Megegyeztek. De ha jól tudom IMF hitelt nem sikerült vele lenyeletni okosabb annál remélem. De ebben nem vagyok naprakész. Majd rákeresek.
Na de hogy a Monsanto csak vegyipari "cég":) :) Cég? Az egyik legnagyobb GMO multi hatalmas földterülettel világszerte. 15 000 000 000 $ 2015-ös adat. Társai Cargill és DuPont. Nem tudtad?
Na de kerestem neked linket. Tudom. Tudom. Hagyjalak az ilyen linkel. Meg kamu propaganda. :)
Ha gondolod csörögj rá az ukránokra, igazolni fogják ugyanis alkotmányt módosítottak miatta. Mert az IMF csak igy adott nekik hitelt. Ami egyébként fedezet nélküli kamupénz amit soha nem kell visszafizetni. Nincs is miből Ukrajna 1 éve de facto államcsődben van de tőlem lehet de jure is. Lexarom.
Tessék:
"A portál cikke úgy fogalmaz, „a marionettbábuként működő ukrán kormány lehetővé tette három amerikai vállalatnak, hogy több termőföldet vásároljon meg, mint amennyi egész Olaszországban található”. Azt is kijelentik, hogy az ukrán föld többé már nem az ukránoké. Pedig korábban maga Volodimir Zelenszkij elnök nevezte rémtörténeteknek a kínaiak, arabok vagy „az ufók” korlátlan földszerzését."
Amerikai óriáscégek vásárolják fel az ukrajnai termőterületeket
ÉRDEKES, HOGY MÉG 2001-BEN EGY TIZENHÁROM ÉVES KÜLFÖLDIEKRE VONATKOZÓ FÖLDELADÁSI MORATÓRIUMOT VEZETTEK BE AZ ORSZÁGBAN.
Így vásárolta fel az Egyesült Államok Ukrajnát
Elég? Szerintem elég. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!