Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért nem mi vettük meg...

Miért nem mi vettük meg ezeket a relatív olcsó és látványosan jó állapotú gépeket?

Figyelt kérdés

Miért szalasztjuk el az ilyen lehetőségeket? 11 millió USD egy jó állapotú F-16AM-ért? Többet vártam volna el a mostani honvédelmi menedzsmenttől:(

[link]

2023. jún. 11. 00:05
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Mely Magyarországhoz hasonló GDPjű ország tart üzemben párhuzamosan több modern típust? Írnál néhány ilyen valamit érő légierőt? :)
2023. jún. 12. 07:10
 22/26 A kérdező kommentje:
Most még Európa újrafelfegyverzésének az elején vagyunk. De nézd meg a hidegháborús Belgiumot, Dániát, Hollandiát, Norvégiát. Egyes dél-amerikai légierőkre is jellemző (volt) hogy legalább 2 vadász-vadászbombázó típust tartottak egyszerre. Ment oda Kfir, Mirage III, F-5E, Mirage-2000.
2023. jún. 12. 07:19
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Leírták már páran, nincs pénz semmire.

A szomszédban zajló háború egyébként is megmutatta hogy nem a vadászrepülők és a páncélosok a jövő fegyverei.

Egy F35 árából elég ütőképes drón armadát lehet beszerezni, kettő árából már talán a tervezés-gyártás-fejlesztés is megoldható. Azt gondolom nem kell skáláznom hogy egy drónkezelő kiképzése és egy vadászpilótáé közt mekkora a különbség.

2023. jún. 12. 10:10
 24/26 A kérdező kommentje:

#23: Ez igaz, ráadásul az F-35 túlbonyolított és árazott gép lett számos gyenge ponttal. Nekem a Suerhornet/Growler páros jobban tetszik, az illetékesek helyében inkább azt választanám a Magyar Honvédség számára.

De hasznos lenne azért nálunk az L-159, az FA-50, meg a KF-21 is.

Tény, hogy a főszerep a hagy. tüzérségé, a rakétáké, a drónoké és a különleges alakulatoké.

És igen, az F-16A MLU-t egy NATO-állam számára alkalmasabb gépnek ítélem, mint a kisebb fegyverterhelésű, a svéd igények alapján kigondolt Gripen bármelyik változatát. Ezt az exporteredmények is alátámasztják.

2023. jún. 12. 11:16
 25/26 anonim ***** válasza:
48%

#23 vagyok.

Én pillanatnyilag egyetlen ország felől látok fenyegetést hazánk iránt az pedig ukrajna. Egyenlőre csak szavak szintjén, de ha vége a háborújuknak akkor akár ellenünk is használhatják az ajándék fegyvereiket. Tudom hogy NATO tagok vagyunk és 9-es cikkely, de az én véleményem szerint ha ez bekövetkezne akkor a nagy védelmi szövetség nem kapkodná el a segítséget. Persze drukkolnának meg küldenének fegyvereket de először összehívnák az himi humi tanácsot párszor mielőtt odatelefonálnának ukrajnába.

Ellenben ha lenne pár száz harci drónunk, tök mindegy mekkorák és a nyugati sajtóban kiszivárogna hogy az összesbe célkoordinátaként a kijevi kormányzati negyed van betáplálva, mellékesen egy kis paksi csomag is rá van szerelve (piszkos bomba), gondolom meggyorsítaná a folyamatokat. Persze ne legyünk terroristák hisz izraelnek sincs nukleális fegyvere :)

2023. jún. 12. 16:56
 26/26 A kérdező kommentje:
Igen, egy erős Ukrajna veszélyt jelent ránk, de véleményem szerint Románia sem egy megbízható szövetséges. A többi szomszéd felől nyugodtabb vagyok.
2023. jún. 12. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!