Mekkora az USA lőszerkészlete?
Illetve hát azzal is próbáltál csúsztatni, hogy nominális költéseket számoltál az USA haderőre, a 30 év alatt bekövetkezett inflációt "jótékonyan" kifejeltetted a képletből :D
De elővehetjük részletesen:
"According to an assessment collated by the U.S. Defence Intelligence Agency, Russia has suffered 189,500-223,000 total casualties, including 35,500-43,000 killed in action and 154,000-180,000 wounded.
Ukraine has suffered 124,500-131,000 total casualties, including 15,500-17,500 killed in action and 109,000-113,500 wounded in action, according to the document entitled "Russia/Ukraine - Assessed Combat Sustainability and Attrition.""
Tehát még az amcsi propaganda szerint is ~200 ezer ruszki veszteség és ~125 ezer ukrán, ezt egész nyugodtan korrigálhatjuk egy 1,2-es propaganda-faktorral, tehát nagyjából egyformák az emberveszteségek.
+
"Ezzel szemben az orosz erők nem értek el kb májuk óta semmilyen előretörést, elvesztették a képzett szrződéses állományuk jelentős részét, elvesztettek közel 11 000db harcjárművet és most épp várják az ukrán ellentámadást majd tegnap Peszkov bejelenti hogy Putyin kész a tárgyalásos rendezésre:"
Igen? Ki szerint? 444? Lakmusz? :DDD Vagy egyenesen ez is a Amerikai Védelmi Minisztérium valósága? :D
A tény az, hogy tavaly nyárra az oroszok megszerezték az ellenőrzést Ukrajna területének kb. 20 %-a felett, utána volt két sikeres ellentámadás még tavaly késő nyáron/kora ősszel, amivel ebből visszaszereztek mondjuk 4-5%-ot, azóta minimális a mozgás, és inkább orosz területi nyereségek vannak.
Az is tény, hogy a veszteségek kb. azonosak.
(És nem, nem fogom elhinni egy az egyben az USA hírszerzés nyilvánosságra hozott számait, ennyi erővel a ruszkik által közétett még röhejesebb adatokat is elhihetnénk).
Viszont az emberállomány-beli különbségek magukért beszélnek.
Nem látom, hogy Ukrajna hogyan tudna nyerni.
Tegyük fel, hogy eltelik még egy év, jövő ilyenkorra még elhullik további 100-150 ezer ember mindkét oldalon, és sikerül még pár százalékot visszafoglalniuk az ukránoknak.
Mi fog akkor történni?
Mire számítanak úgy mégis? Hogy az oroszok azt mondják, hogy oké, akkor hazamegyünk?
Miért mennének haza, hogyha minél tovább húzódik a jelen veszteség-arányok mellett a háború némi kis területi tili-tolizás mellett, annál jobb nekik?
"Tehát még az amcsi propaganda szerint"
Eközben a cikk elején:
" according to a trove of purported U.S. intelligence documents posted online"
Ezek a discord leak iratokból származnak, azokról pedig tudjuk hogy módosított adatok. Már tavaly voltak olyan orosz pénzügyminisztériumi iratok, amik ezt a számot cáfolták én is linkeltem ide őket, keresd vissza.
Azt írtam ne higyj a propagandában, erre linkelsz propagandát.
"ezt egész nyugodtan korrigálhatjuk egy 1,2-es propaganda-faktorral"
A discord leakről tudjuk, hogy nem 1,2-vel korrigált faktorral dolgoztak, hanem átphotoshoppoltak egy nullát.
De mint írtam, ne higyj a propagandának, egyik oldalon sem.
Másfelől tisztázzuk a propaganda fogalamát: ha történik egy kiszivárgás, a kiszivárgott anyagról a Reuters cikket ír és felhasználja a kiszivárgott anyagokban látható számokat az nem propaganda, hanem hírközlés.
Amikor Igor Konasenkov győzelmi jelentést adott arról, hogy megsemmisítették az első Bradleyt Ukrajnában, mindezt azelőtt hogy a szállítmányt behajózták volna az Egyesült Államokban, na az propaganda :D
A discord leak egy nagy kamu, valós számokat senki nem tud mivel mindkét fél stratégiai okból titkolja. Ezt majd megtudjuk a háború lezárulta után pár évvel.
"Igen? Ki szerint? 444? Lakmusz? :DDD Vagy egyenesen ez is a Amerikai Védelmi Minisztérium valósága? :D"
Vannak nyilvánosan elérhető statisztikák a fényképpel vagy videóval igazolt veszteségekről, ami a teljes képnek csak egy részét teszik ki. Ezek nem köthetők egyik hírportálhoz sem, mint említettem ilyen kérdésekben kerülni kell ezeket a forrásokat, de te már sokadjára beleszaladsz ebbe.
Peszkov nyilatkozatát megtalálod az orosz hírportálon.
"Az is tény, hogy a veszteségek kb. azonosak."
Ha nem olyan helyen dolgozol akkor erről nem rendelkezhetsz releváns információval. Ha olyan helyen dolgozol akkor minősített adatról te nyilvánosan nem nyilatkozhatsz. Olyan helyen dolgozol és most bűncselekményt követsz el vagy nem olyan helyen dolgozol és fogalmad sincs a valós adatokról?
"Viszont az emberállomány-beli különbségek magukért beszélnek."
Erre az a legjobb cáfolat, hogy ha megnézzük a két hadsereg ember- és technikai állományát és összevetjük a háború állásával. A számok alapján az Ukrajna már több, mint egy éve orosz bábállam, ahogy mindenki számított rá. Ha mégsem így van, az biztos propaganda.
A számok alapján az Egyesült Államok leigázta Vietnámot, Az Egyesült Államok és a Szovjetunió Afganisztánt, az arab-koalíció pedig Izraelt többször is. A számok alapján ezek máshogy nem is történhettek volna. Így történtek?
"Nem látom, hogy Ukrajna hogyan tudna nyerni."
Én pedig nem látom, hogyan tudná Oroszország az eredeti céljait teljesíteni. Azt sem látom hogyan lennének két hét alatt Berlinben, hiszen azt mondták ők még tudják az utat.. :D
"Tegyük fel"
Én nem teszek fel semmit, jósolni nem tudok. Azért írtam amit írtam: az ukránoknál van elegendő ember és technika egy komolyabb ellentámadás kivitelezéséhez és annak sikere vagy kudarca után lehet némi homályos elképzelésünk arról, hogy mire számítsunk a következő időszakban.
"jelen veszteség-arányok mellett a háború némi kis területi tili-tolizás mellett, annál jobb nekik?"
Nem is tudtam, hogy most ilyen jól megy az oroszoknak. Azért nem szívesen lennék ott most pénzügyminiszter. :D
"Vannak nyilvánosan elérhető statisztikák a fényképpel vagy videóval igazolt veszteségekről, ami a teljes képnek csak egy részét teszik ki. Ezek nem köthetők egyik hírportálhoz sem, mint említettem ilyen kérdésekben kerülni kell ezeket a forrásokat, de te már sokadjára beleszaladsz ebbe."
Ja igen, a híres Orix. Mert nagyon bonyolult dolog ám fotosoppolni egy megsemmisített tankot egy Z betűvel, vagy lefotózni ugyanazt két különböző szögből, és eladni kettőnek :DD
Szerinted ki csinálja a fotókat a megsemmisített orosz járművekről? :D Nyilván nem maguk az oroszok, hanem az ukránok, úgyhogy erről ennyit.
Arról nem is beszélve, hogy már egy AI is megcsinál neked egy képet egy kilőtt tankról, de sebaj :D
Az a nagy probléma, hogy azok alapján, amit a nyugati propaganda állít, az oroszoknak már nem kéne hogy legyen egyetlen rakétájuk sem, és az egész ország rég csődbe ment volna.
A valóság meg nem ez.
Az, hogy te beszopsz mindenféle állítólagos "független" forrást, csak azt mutatja, hogy elfogult vagy a nyugati oldal által közölt hírek iránt.
"Mert nagyon bonyolult dolog ám fotosoppolni"
Ha hamis infók lennének, akkor az oroszok vagy akár az orosz trollok már rég cáfolták volna ezt értékelhető bizonyítékokkal. Láttál ilyet?
"az oroszoknak már nem kéne hogy legyen egyetlen rakétájuk sem, és az egész ország rég csődbe ment volna.
A valóság meg nem ez."
Ha abból indulunk ki, hogy az említett Oryx adatok teljes egészében kamunak vehetőek akkor mi indokolja a T-62 modernizálási programot Oroszországban? Ha nem veszett oda az a 2000db tank, akkor mi indokolja a T62 Obr 2023 létezését? A háború elindítása előtt volt közel 3000 aktív tankjuk és ennek a többszöröse készleten. Ha nincsenek akkora veszteségeik ami az Oryxnál szerepel akkor még bőven van többször annyi aktív tankjuk, mint Ukrajnának. Mi indokolja, hogy elkezdték előhúzni a tankokat a tárolókból és mi indokolja a T62 modernizálási programot?
Mert a valóság az, hogy az oroszok elkezdték elővenni a letárolt tankokat és ők maguk jelentették be a T62 modernizálási programot. Mi ennek a racionális oka, ha nincsenek is (ilyen) veszteségeik? Miért az Armata programot állították le és miért költik ezt a pénzt a T62-esek és T72-esek modernizálására, az Armata helyett?
Mivel magyarázod, hogy a háború előrehaladtával a bevetett cirkálórakéták típusának eloszlása nagyjából korrelál a nyugati propaganda által jősolt folyamatokkal és a nagyjából ismert eredeti orsz készlet számaival? Mi a magyarázata annak, hogy találtak 2022 harmadik negyedéves gyártású orosz cirkálórakétát is Ukrajnában?
Van egy nagyon jól bevált módszer: vádold meg azzal az ellenfeled, amit te fogsz elkövetni.
Te pörögsz folyamatosan a nyugati propaganda állításain, míg én ezeket messziről kerülöm, te viszont folyamatosan erre hivatkozol. Te vádolsz elfogultsággal, holott nekem minden állításomhoz vannak objektív érveim. Míg én azt írom, hogy van jelenelg nem látjuk mi a vége és erre csak később, bizonyos események lezárulta után tudunk spekulálni addig te már elkönyvelted előre a következő két évet.
Nyilván én vagyok elfogult :D
Nem könyveltem el előre semmit.
Feltételezéseket írtam, ha nem vetted volna észre.
Egyszerűen nem látom, hogyan ne fogynának ki előbb az emberanyagból az ukránok, mint az oroszok, és azt sem látom, hogy mivel tudnák rákényszeríteni az oroszokat arra, hogy felhagyjanak a háborúzással.
Illetve egyetlen konkrét állításom van csak, amiből ez az egész vita kiindult: hogy technológiai fölénnyel nem lehet megnyerni elhúzódó tömegháborúkat - az a rapid dominanciára és ezáltal a megadás kikényszerítésére jó, de ha ez nem jön össze, akkor jön a klasszikus háborúzás, ahol az egyébként minimális számú high tech eszközök elvesztik a jelentőségüket.
"Egyszerűen nem látom, hogyan ne fogynának ki előbb az emberanyagból az ukránok"
Simán úgy, hogy több ember van, mint harcjármű. Ezt a háborút nem kardokkal vívják, ha ilyen ütemben hullik a haditechnika akkor előbb-utóbb technikailag fenttarthatatlanná válik a háborúsdi.
" amiből ez az egész vita kiindult:"
Idézlek:
"Amerika magyar hangja megint nagyot megy :D"
Aztán szétoffoltad a kérdést, de minimum elterelted olyan irányba ahol most tartunk.
Azért az eléggé aggasztó a lőszerkészletet illetően, amit a napokban Biden nyilatkozott...
"And they’re running out of that ammunition, and we’re low on it"
"Biden told Zakaria that the cluster munitions were being sent as a “transition period” until the US is able to produce more 155mm artillery."
Ha az USA, a világ legnagyobb fegyverexportőre éppen kifogy a tüzérségi lőszereiből, és csak olyan lőszerei maradtak amit az össze többi NATO tagállam betiltott már, akkor nem sok jóra számíthat a NATO egy esetleges éles háború esetén
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!