Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért szerel le ilyen sok...

Miért szerel le ilyen sok katona? Van új technika, fegyverek, fejlesztések, nem?

Figyelt kérdés
2023. máj. 29. 19:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
29%
Nem szerelnek le sokan.
2023. máj. 29. 19:21
 2/12 anonim ***** válasza:
87%
1-esnek igaza van, egy csomót ki is rúgnak mellé, majd visszahivják őket.
2023. máj. 29. 19:24
 3/12 anonim ***** válasza:
39%

Ezek az anyámasszony katonái.

Békeidőben buli katonáskodni, előadják, hogy ők a kőkemény szuperkatonák, ha meg a közelben háború tör ki, akkor már menekülőre fogják :D

2023. máj. 29. 19:30
 4/12 anonim ***** válasza:
73%
3#: Bizonyítékod erre vonatkozóan hun van?
2023. máj. 29. 20:47
 5/12 anonim ***** válasza:
92%
Amiért a rendőrségtől, bv-től is: pénz.
2023. máj. 29. 20:53
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Pénz, motiváció hiánya, szakmaiatlanság, politikai cicaharcok.

Most például mi a fészkes fene volt ez, hogy egy valag tisztet elküldtek, utána meg ezekből egy csomót visszahívtak? Ezeket az értelmetlen töketlenkedéseket a kiskatona is látja.

2023. máj. 30. 00:49
 7/12 anonim ***** válasza:
84%
Gondolom nem tetszik nekik, hogy viktátorék az oroszokhoz dörgölőznek túl feltűnően.
2023. máj. 30. 10:45
 8/12 anonim ***** válasza:
70%

Mert lassan 3 műszakos gyárban is jobban megbecsülnek. A tisztek egy része meg azt hiszi hogy sorkatonak vagyunk, es barmikor ugrálnak neki.

Alacsony fizu, kifizetetlen tulora.

Hasonlo fizetést mar lehet kapni civilkent is, es nem rángatnak be hétvégén.

Nem Magyarországon lakom, de itt is több ezren mondtak fel hetek alatt, es ennek semmi koze a háborúhoz, a folyamat már azelőtt elindult

2023. jún. 18. 14:15
 9/12 anonim ***** válasza:

2-3 eve veszelyhelyzet van, igazabol nyomos indokkal is nehezen lehet elmenni (ez alakulatonkent eltero lehet), en pl leszerzodtem 5 evre, es valszeg lesz +1-2 evem legalabb, hogy leszerelhessek. Ok ha gondolnak egyet, akkor kirughatnak barkit, leszerelni viszont nem lehet a leszolgalt szerzodes utan? Ez mennyire korrekt?

Kepzeld el, hogy 50 eves vagy, ezt tanultad pl, kijottel a katonakepzo gyarbol, semmihez se ertesz es azt mondjak, hogy szia, nincs szukseg rad.

Idaig nem hittem, hogy ez bizonytalan hely, de a politika tett rola, hogy az legyen. Es a vezerkari fonokok legalabb kapnak kulfoldi fizetos helyet, hogy ne dumaljon senki, de itt tabornokok is repultek, sok esetben nagytudasuak voltak valoban.

A fizut nem mondom rossznak, de szabadsagot nem konnyu kivenni, mert mindenkit rangatnak, jobb esetben nalam pl szabi alatt varom a hivasokat, rosszabb esetben nem elegszenek meg infornacioval, meg dolgozhatok is.

2023. jún. 19. 13:00
 10/12 anonim ***** válasza:

kijottel a katonakepzo gyarbol, semmihez se ertesz es azt mondjak, hogy szia, nincs szukseg rad.

Ne haragudj, de ha 50 evesen, de inkabb már 25 felett semmihez sem értesz, akkor a hiba a te készülékedben van.

Nekem sok kollégám sofőr, epitkezesen dolgozik kb minden ágazatban, autós oktató, zenész, állatokkal vagy mezőgazdaságggal foglalkozik, stb, stb. Sok logisztikai tapasztalatom van a seregtol, es mar ezzel is tudtam volna más helyen dolgozni, jelenleg elektronikai teruleten dolgozom.

Idaig nem hittem, hogy ez bizonytalan hely, de a politika tett rola, hogy az legyen

Itt igazad van, de épp ezert jo ha van B terved.

#8 vagyok.

2023. jún. 19. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!