Hol tanulhatnám meg az ügyész/jogász érvelési- és vitatechnikát?
Ez a baj, hogy ezt nem nagyon lehet tanítani. Sosem értem miért képzel el ügyvédi pályát magának az, aki NEM SZERET beszélni (ez tőled független, mert nem ismerlek). És akkor hétfő este nézem a Kékfényt - mert én ilyen katasztrófa turista fajta vagyok -, ahol látom a sok fiatal ügyvédet vagy ügyészt, hogy szegényke papírról olvas, néha felnéz, de akkor megakad és azt a keveset is úgy mondja mint egy nyuszi. Cato annak idején órákig volt képes értelmesen beszélni.
Erre egyrészt születni kell szerintem, másrészt benne felnőni. Azok a dualizmus kori magyar politikusok, akik szintén órákig tudtak "obstruálni" Képviselőházban nem 25 évesen tanulták meg az ékesszólást és a vitatechnikát (amihez szerintem igen széles körű általános, de elsősorban humán műveltség kell).
Akiben ez nincs meg, nem elég magabiztos, de mindenképp jogász akar lenni, az inkább menjen el jegyzőnek vagy valamelyik hivatalba jogi szakértőnek...stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!