Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért gondolják ukrán fanok...

Miért gondolják ukrán fanok azt, hogy gyenge az orosz sereg?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 30. 00:29
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
85%
Mert a pár napos offenzíva és lassan másfél éve tart. Én inkább azt csodálom hogy valaki hisz még az orosz győzelemben, hiszen ha eddig nem tudtak akkor ezután sem valószínű. A háború elején a fél világ azon röhögött ahogy az orosz tankokból kifogyott az üzemanyag.
2023. ápr. 30. 08:18
 12/34 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
68%

10-es.

Mackó sajt! :DDDDDD

2023. ápr. 30. 08:25
 13/34 anonim ***** válasza:
63%
Nem gyenge az orosz, sőt kifejezetten rengeteg tartalékkal rendelkezik, ami a nyugat által pumpált ukránokra csöppet sem igaz. A villámháborús krím2.0 terv az befuccsolt, és előkerült a B terv, ami a hosszadalmasabb, és mindkét részről óriási veszteségeket okoz, de történelmi szempontból ezzel járnak jobban, mivel így teljesen le tudják darálni az ukránokat. Ha csak egy puccsra tellett volna, és egy orosz bábkormányra, akkor az ukrán államiság megmarad, és csak idő kérdése lett volna ismét egy nyugatbarát vezetés. Attól hogy a ruszkik nem mennek előre, senki ne vonjon le olyan következtetést, hogy gyengék, hiszen 20% ukrán föld már az övék, a támadási kényszer az ukránoknál van. A jelenlegi helyzet a felőrlő háború, amiben nem kell sehova se menni, csak pusztítani a másik haderőt, képességeket. A ruszkiknak nem kell sehova se sietni, helyben vannak, és Ukrajna se megy sehova. Akár 10 évig is bírnák így a ruszkik, vagy végtelenig, gazdaságilag sem megterhelő nekik, kb a GDP 2% ami elmegy a háborújukra. Ukrajna viszont lehet már 1-2 évet sem bírna, a fele lakosság már letiplizett, a GDP fele köddé vált, romhalmaz az országos energetikai infrastruktúra, és a fél ország, a nyugati szponzorok is már prüszkölnek. Ukrajna csak azért létezik még, mert nyugati lélegeztetőgépen van, de már itt is kifogytak a raktárak, a termelés felfuttatása meg iszonyat sok pénzbe kerül majd, közben meg egy csomó tagállamnak kilóg a segge a gatyából. Ez nem szurkolás kérdése, de egy fogadóirodában igencsak az oroszok lennének a befutók.
2023. ápr. 30. 08:41
 14/34 anonim ***** válasza:
67%

"Akár 10 évig is bírnák így a ruszkik, vagy végtelenig"

Ahogy a Szovjetunió is végtelenségig bírta Afganisztánban és nem rogytak össze a végére.

2023. ápr. 30. 08:56
 15/34 anonim ***** válasza:
63%

Nem vagyok ukrán fan, de az nyilvánvaló, hogy teljesen elbaltázták ezt a háborút.

Ha az USA-féle shock and awe taktikát alkalmazták volna, most egészen máshogy néznének ki a dolgok.

Eleve minimum egy 3x ekkora szárazföldi haderőt kellett volna felvonultatni az invázióhoz.

Ha az eddig összesen ellődözött rakétáiknak csak a harmadát úgy használták volna fel, hogy még a szárazföldi csapatok indulása előtt sz-rrálövik az ukrán katonai, energetikai, kommunikációs, logisztikai infrastrukturát, döntéshozási központokat, értsd parlament, stb. és utána indítják el a szárazföldi haderőt, akkor az ukrán kormány és a hadvezetés azonnal szétesett volna, beiktathatták volna a saját bábkormányukat, mára pedig kb. alacsony intezitású háborúban az irreguláris erőket próbálnák felszámolni.

(Persze ez még mindig nem jelentené azt, hogy garantált a győzelmük, mert az USA és anno a szovjetek ezt így végigvitték Afganisztánban, aztán az utolsó fázisba, a gerilla-ellenállás felszámolásába mégis beletört a bicskájuk.)

2023. ápr. 30. 08:59
 16/34 anonim ***** válasza:
82%

Legalább két dolog miatt mondják, hogy gyenge, legalábbis sokkal gyengébb az orosz hadsereg, mint azt ők kifelé kommunikálták.

Egyrészt a háború elején, mikor még a nyugati fegyversegélyek nem értek oda, akkor se tudták a gyors győzelmet kivívni. Logisztikai problémák garmadája égette le az őket. Nem voltak képesek közúti utánpótlást megszervezni a háromnaposnál hosszabbra nyúlt háborúban.

A másik, hogy ősz óta az ukránoknak volt néhány értelmezhető ellentámadása, az oroszok viszont egy Sopron méretű kisváros körüli falvakat foglalgatták mindössze el, és bő fél,-háromnegyed év alatt nem sikerült bevenniük azt a városkát.

Nem vitatom, hogy van az oroszoknak még nagyon sok (elavult) tankjuk, és nagyon sok besorozható állampolgáruk. De, ha ezen múlna csak egy háború megnyerése, akkor az oroszok nem veszítik el az Afganisztáni háborút, ahogy az amerikaiak se a vietnámit vagy a koreait.

2023. ápr. 30. 09:28
 17/34 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem az afganisztáni szovjet beavatkozást kár idehozni. Ukrajnát orosz földnek tartják, orosz emberekkel, kb úgy tekintenek rá mint Toroczkaiék Erdélyre, más besorolás alá esik Ukrajna és Afganisztán.

A kérdésre válaszolva, azért mert az oroszokat folyamatosan pofozzák vissza, nézz rá hol voltak a határok 1 éve meg hol vannak most.

Hogy indult az invázió? Putyin ráküldött 120 ezer katonát hogy verjék meg a fél milliós ukrán haderőt, vegyék be a milliós nagyvárosokat és foglalják el Európa második legnagyobb országát. Érted, kb 120 ezer katonával! lol Szerinted ennek az embernek mennyi köze van a valósághoz vagy úgy a hadvezetéshez? Nem azért, de ennél egy 12 éves gyerek is jobb stratéga amikor a gép előtt háborúzgat.

Ukrajnában tökéltesen megmutatkozik mi a különbség a NATO technika/stratégia meg a régi szovjet bóvli között.

2023. ápr. 30. 09:43
 18/34 A kérdező kommentje:

17.: valamit mondtál is legalább :)

Afgánokat valakivel beszélgettem, ugyan úgy amerika is elvérzett.

Gyakorlatilag úgy akarták lerohanni az afgánokat, hogy az egész ország partizánba tolta, szakadt kecske pásztor ruhába, majd fogja magát el tűnik, azt terelegeti a kecskéket...

Egy ilyen országot hogy foglalsz el, nem tudod, hogy ki a civil ki a katona gyakorlatilag, teli van barlang rendszerrel az egész ország...

150 ezer katonával akart blietz kriegerezni, de ezt még én is tudom, hogy az az ökölszabály, hogy 3x-os haderőt mozdítunk meg alföldön, vagy 6x-osat, adolf papa is ezt csinálta a lengyelekkel, 3 millió katonát be küldött hozzájuk.

250.000-es volt az ukrán sereg az elejnén.

Harci morál alapján egyébként ahogy figyeltem még az orosz katonák is el hitték, hogy jobbak létszámuk ellenére.

Na az elején én sem értettem, hogy 60 km-es konvoj, ember az mint budapesttől nagykáta :D

Meg aztán az oroszoknak nincs üzemanyag, el nem akartam hinni.

Natonak se nagyon van erős technikája, mert a himarsch-on és a abrams tankon kívül mást nem tudnak ők se fel mutatni. Amin lestem is, mert azt hittem, hogy na majd a nagy nátó valamit tud kezdeni.

Amúgy tagadják, de a háború "blietzkrieg" szakaszában putyin vezényelt, de egy kgb alezredesnek mi köze van a háborúhoz, szerintem ő is azt hitte (félretájékoztatva volt valószínűleg) hogy majd a kemény 2. helyezte seregével 1 hét alatt be veszi majd ukrajnát/ elfoglalja ami neki kell, fel állít egy báb kormányt.

Előtte egyébként kazahsztánban tettek rendet, ott tényleg 1 hét alatt végeztek.

[link]

Ezt a részét el is ismerem, hogy az elején bánáztak, viszont jelen pillanatban nagyon nem lehet ezt el mondani.

Jelen pillanatban 2 katonatisztre tudok hivatkozni (ismerősi körben is van bőven ők is ugyan ezeket a matekokat mondják)

ukrán veszteségek el érik a 8-10x-esét az oroszhoz képest, saccolni lehet, 250-400-ezerre teszik az ukrán veszteséget és az orosz oldalt 40-50 ezret mondanak.

Erre jön rá egy szorzó szám, 3 sebesült 1 halott katonára.

Nem vagyok katonatiszt, de ezt kb mindenki el mondta, lehet rám mondani, hogy orosz párti vagyok, tolom az orosz propagandát, csak épp mind a 2 figura akit hallgatok, egyik sem az csak a szakirodalmat hozzák fel. Főleg nem az izraeli Robert Castle, aki az egyik a kettő közül.

Persze lehet rózsaszín ködben élni, elhinni, hogy az ukrán sereg meg akasztotta az orosz sereget, de ez nagyon gyenge mutatvány, mert eddig térképen is az a helyzet, hogy az oroszok vannak bent az ukrán területen és nem fordítva. Hangsúlyozom, nem vagyok orosz párti (ukrán sem) csak na csípi a szememet a hülyeség.

2023. ápr. 30. 10:23
 19/34 anonim ***** válasza:
59%

"ukrán veszteségek el érik a 8-10x-esét az oroszhoz képest, saccolni lehet, 250-400-ezerre teszik az ukrán veszteséget és az orosz oldalt 40-50 ezret mondanak"

Ne haragudj, de ez akkora orbitális cope, hogy ezen hangosan felnevettem :D

2023. ápr. 30. 10:39
 20/34 A kérdező kommentje:

Forrás anyagot küldjek?

Amúgy szerintem nem érted, hogy mit írtam, jelenleg a halálozás éri el a 8-10x-est az ukránhoz képest, ami azt jelenti, hogy alsó hangon 500 ukrán katona hal meg jelen pillanatban a fronton.

Röhöghetsz, de ezzel most jelen pillanatban saját magadat égetted be, hogy még egy mondatot sem tudtál értelmezni.

Egyébként meg a vesszőt sem vetted észre a mondatban, meg a funkcióját sem érted.

Hogy akarsz te így vitázni, ha olvasni se tudsz ember?

2023. ápr. 30. 10:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!