Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mikor kezdődött pontosan az...

Mikor kezdődött pontosan az első vilàghàború?

Figyelt kérdés

Valamit nem èrtek kèrlek segìtsetek nekem!

Úgy tudom az első vilàghàború 1914-ben kezdődött ès 1918-ban èrt vèget.

A màsodik vilàghàború 1939-ben kezdődött ès 1945-ben èrt vèget.

Hogyan lehetsèges az hogy a kèt időszak között Bèke volt?

Ràkerestem a wikipedian keresztűl a màsodik vilàghàború kezdetèhez ès valamit nem èrtek.

Azt ìrja az oldalon!!!

A màsodik vilàghàborúhoz vezető esemènyek: Lengyel-Ukràn hàború 1918!!!

Ha tehàt az első vilàghàború 1918-ban befejeződött akkor hogyan lehetsèges hogy 1918-ban Lengyel-Ukràn hàború volt?

Akkor most lèzàrúlt az első vilàghàború 1918-ban vagy nem?

Igazàbòl a többi esemènyt sem igazàn èrtem!

2023. ápr. 22. 17:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az első világháború hivatalosan befejeződött ugyan, de utána kisebb regionális háborúk törtek egyes államok közt. Török-görög, magyar-román stb.
2023. ápr. 22. 17:35
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
az első világháború kezdete? ...amikor az az istenbarma merénylő megszületett...
2023. ápr. 22. 18:12
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
1918 után is volt több kisebb háború, de ezeket nem számítjuk a világháborúhoz. A lengyel-szovjet háború is akkoriban volt.
2023. ápr. 22. 19:03
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
2. Az csak ürügy volt. Nélküle is kitőrt volna előbb-utóbb.
2023. ápr. 22. 19:03
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szèpen vàlaszaitokat!
2023. ápr. 22. 19:48
 6/8 anonim ***** válasza:
A II. Vh. akkor kezdődött valójában amikor az elsőt lezárták... továbbra is fennmaradt a tengely-szövetséges gazdaságpolitikai ellentét ami előbb-utóbb kenyértöréshez vezetett. Németországot nem pacifikálták megfelelően, helyette lenyomtak a torkukon egy olyan békét amit megalázónak éreztek és a gazdasági világválság idején így könnyen erőre tudtak kapni a nacionalista hangok tüzelve a háborúpártiakat. Folyamatosan "érett be" a dolog.
2023. ápr. 22. 22:03
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szèpen! ☺

Valòjàban szàmomra ez az èrdekes benne hogy igazàbòl akkor sosem volt a vilàgban igazi bèke!

Azon gondolkodtam csak hogy akkor ki tudja ezt tènyleg megfèkezni?

Szerintem amìg pènzen ès politikàn alapúl a vilàgunk működèse addig szerintem nem lesz sikeres!

A pènz mozgatja szerintem a politikàt amely úgyis mindig fegyverkezèshez vezet majd!

Egyetèrtetek velem?

Ti hogyan kèpzelnètek el?

2023. ápr. 23. 08:26
 8/8 anonim ***** válasza:

#7 mindig is a pénz mozgatta a világot. Sőt az mozgatja az állatvilágot is - az erőforrások megszerzése, a legelő, itató, táplálék, szaporodás joga stb. A csoportban "dolgozó" állatok esetében a rivális csoportok időnként ennek megszerzésére egymás torkának esnek. Az őskorban a szomszédos hordát csépelték, amikor kialakultak a törzsek akkor a szomszédos törzset, a középkorban államalakulatok, az újkorban meg komplett államszövetségek.

Háború mindig volt és mindig lesz.

Megfékezni... s hogyan is fékezné meg? Békekoncerttel, tüntikézéssel? :D Megfékezni csak erővel lehet, az meg ugyanúgy katonai beavatkozás - ergo háborús résztvevővé válik valamelyik oldalon.

2023. ápr. 23. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!