Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mit csináltak az őseid az...

Mit csináltak az őseid az 1956-os forradalom idején?

Figyelt kérdés

Akikről tudod hogy megélték és hogy mit csináltak.

Melyik oldalon harcoltak, bujkáltak, stb.

2023. márc. 25. 18:58
1 2 3 4
 21/34 DK-s ***** válasza:
84%

#20-nak:

Kissé.

De nem jobban, mint amit anyám halála után tudtam meg apám nővérétől, idén!

Anyám fél éves koromban vált el apámtól, egyedül nevelt nagyapámmal.

A családnevünk Udvardi, és néha nézelődtem a neten, hogy mi lehet a nevem eredete. Anyám temetésén ott volt apám nővére is. (apám már '93-ban meghalt)

Neki is felhoztam a témát, hátha tud valamit a nevünk eredetéről. Hát azt hittem hogy leülök, ott rögtön.

NEM Udvardi volt az eredeti családnevünk, hanem Steinberg, baxdmeg. Apai nagyapám még gyakorolta a zsidó vallást, és magyarosította a nevét hogy ne vigyék el a nácik.

Ezután a zsidó apám elvette egy volt nyilas-tiszt lányát. XD

Nagyapám igazából mindig is fasiszta felfogású volt, úgyhogy amikor kiderült apám származása 76-ban, nagyapám szétcsapott közöttük, és anyámnak el kellett válnia tőle.

Teljesen át kellett értékelnem mindent amit eddig igaznak hittem a gyerekkoromról. Eddig még nem sikerült teljesen, és szerintem nem is fog.

2023. márc. 25. 21:24
 22/34 A kérdező kommentje:

21. a történelem viharai kísértették a családodat még évekkel a hurrikán lecsendesülte után is. Azért ez nem mindennapos.

De egyébként azért elválasztani valakiket az galádság - a nagyapád részéről.

2023. márc. 25. 21:45
 23/34 anonim ***** válasza:
17%
Ne hallgass a kérdezőre, nagyapád derék ember volt aki megvívta a maga harcát.inkább legyél büszke rá.és a steinberg is szép családnév.nem gondolkoztál rajta hogy felvedd ezt a nevet? szerintem szép dolog lenne.
2023. márc. 25. 21:56
 24/34 anonim ***** válasza:
80%

Már nem azért, de -nyilván ideológiai alapon- szétválasztani egy párt a disznóság határát súrolja. Nem a 19. században vagyunk.

2023. márc. 25. 22:25
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
Semmi különöset, BP jó messze van innét, szóval valszeg totál átlagosan teltek azok a anpok is.
2023. márc. 25. 23:45
 26/34 anonim ***** válasza:
62%
A fogai felét kiverték a szaros oroszok. A mecseki láthatatlanoknak vitte a kaját és visszafelé elkapták. Ma divat utálni az ukránokat, de két ukrán katona mutatta meg neki merre menjen és akkor nem esik baja.
2023. márc. 26. 00:02
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Nagyapám borbély volt. 3 verzióban mesélte a történetet:

1., Szívesen részt vett volna az eseményekben, de akkor ki dolgozik?

2., A szovjetek kirángatták az üzletből és tolmácsként működött

3., Önként jelentkezett tolmácsnak

(Valószínűleg az első az igaz, a 3. biztos, hogy nem, azt egy barátja találta ki)

Édesapám a Corvin kirakatában akarta megnézni a kísérleti TV adást, de az anyja nem engedte be a városba.

2023. márc. 26. 19:13
 28/34 A kérdező kommentje:

"Édesapám a Corvin kirakatában akarta megnézni a kísérleti TV adást, de az anyja nem engedte be a városba."

Ez mit jelent?

2023. márc. 26. 19:44
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

A Váci út környékén laktak. Apu be akart jönni. (A plasztikusabb részeket kihagyom):

-Anyu megyek a Corvinhoz

-Mész ám... A városban lőnek (és két hatalmas pofon)

2023. márc. 26. 20:40
 30/34 anonim ***** válasza:
82%
Próbáltak elmenekülni az őket megerőszakolni akaró orosz katonáktól.
2023. márc. 27. 04:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!