Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A VÁP-osok miért nem örvendtek...

A VÁP-osok miért nem örvendtek túlságosan nagy népszerűségnek?

Figyelt kérdés
Ezek tényleg élvezték is amit csináltak, vagy csak ez volt a dolguk és elvégezték?
2023. márc. 9. 20:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért nagy átlagban mindenhol utálnak minden ilyen szervezetet, ez nem hungarikum. :D
2023. márc. 9. 20:23
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Végre három hónap után hazamehettél pár napra egy, a vonatra szóló 50%-os kedvezményre jogosító szabadság papírral, erre a pályaudvaron megállít a gyökér VÁP, mert ott köröznek egész nap mint a cápák, és lehet a hétvégét a budaörsi Petőfi laktanya fogdájában töltöd. Esetleg megúszod egy betétlappal, ami garantálja a hat hónapi helybejárást. Amire haraptak, piás voltál (tuti fogda), nem tisztelegtél az elöljárónak, nem tiszta cipő, a megengedettnél hosszabb haj, sapkából kivett rugó (fogda), kigombolt ing, stb. Persze hogy mindenki utálta őket.
2023. márc. 9. 20:48
 3/11 DK-s ***** válasza:
100%

Egy xarházi banda volt. Rám bizonyos ok miatt nem tartott igényt a honvédség, és élvezettel toltam a képükbe a személyit. A katonáktól elvették, katona-könyvük volt.

Volt amelyik el is akarta venni hogy belelapozzon, azt elhajtottam a qrva anyjába a haverjával együtt. Intézkedési joguk addig volt egy civillel szemben, amíg az felmutatott egy személyit, amelyen az ő képe volt. Tehát nem katona, itt véget is ért a hatáskörük. Amelyik rendőrnek képzelte magát, azt élvezettel aláztam le. Szokják ők is egy kicsit.

2023. márc. 9. 21:36
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

hát igen...sajnos így működött...volt, hogy kiválasztották a legelmebetegebb, sötét gyökereket, és aznap mindenkinek reszeltek...

Sajnos manapság is előfordul, de már nem kell egyenruha...

...elég egy satufék...

2023. márc. 9. 21:44
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Utálták őket mert tépkedték a betétlapokat. Ez volt viszont a feladatuk, szándékosan kellett k.cs.gnek lenniük. A fegyelmezés egyik módszere volt az is, hogy a laktanyán kívül kötözködtek amivel csak lehetett. A katona az ne csak bent, de kint is szokja a rendet. Ettől még akit intézkedés alá vontak az persze hogy irtó mérges volt és a ... (nemmondommibe) kívánta az összes vápost 😂
2023. márc. 9. 22:26
 6/11 A kérdező kommentje:
Egyébként civilt milyen alapon igazoltattak? Erre ugyanis nem volt semmilyen felhatalmazásuk.
2023. márc. 10. 10:13
 7/11 A kérdező kommentje:

"szándékosan kellett k.cs.gnek lenniük"

5-ös, igen, pont erre is rá akartam kérdezni, hogy eleve ilyen felfogású gyökereket szedtek össze erre a feladatra, vagy attól lett valaki ilyen, hogy ezt kellett csinálnia?

2023. márc. 10. 10:15
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

#7 a vápos személyiségében nem volt jobb, vagy rosszabb mint a kiképződ akinek szintén "hivatalból" kellett g.cinek lennie. Ettől még volt köztük aki élvezte hogy a kisebbrendűségi komplexusait kitöltheti másokon, de NEM ez volt a jellemző!

Lehet leüvöltötte a fejedet, a kákán is csomót keresett hogy szívasson, plusz feladatot kapj, de ettől még otthon a többség nem verte a feleségét, sem a gyerekét és a saját (baráti) környezetében teljesen normális ember. Ugyanolyan mint te vagy én, de ez a feladata.

2023. márc. 10. 11:55
 9/11 DK-s ***** válasza:
100%

#6-nak (kérdezőnek):

Már leírtam.

Kérhette hogy mutasd meg a személyid, és látni akarta a fényképet. Akkoriban még könyv volt a személyi. Ha felmutattad a személyidet a fényképnél kinyitva, véget ért a hatásköre. Katonáknak nem volt személyijük. Innentől semmiféle intézkedési jogköre nem volt veled szemben. Nem kérhette el, nem lapozhatott bele.

Onnantól pedig hogy elvesztette a hatáskörét, nyugodtan beszélhettél vele úgy, ahogy az egy k'csög vápost megillet. Legfeljebb lerajzolhatott, és összefirkálhatott. XDXDXD

2023. márc. 10. 21:01
 10/11 A kérdező kommentje:
Nekem is van egy ilyen történetem, bár én nem voltam katona, viszont rokoni és baráti körben az idősebbek általában azok voltak. Kisvárosban lakunk, és ők előszeretettel emlegetnek egy helyi lakost, aki az volt és ugyanilyen mentalitású, igazi gyökér ember hírében áll, nem csak emiatt. Ezt az embert megláttam az utcán, bevásárlásból tartott hazafelé gyalog. Bár nekem nem volt közöm az egészhez, utánamentem és megkérdeztem, tényleg igaz-e az amit róla beszélnek. Először azt mondta és nekem ehhez mi közöm van (ebben igaza volt), aztán meg azt, hogy ha ő nem így jár el, akkor kapásból hadbíróság elé állították volna (ez már azért sántít valahol), ő a dolgát végezte, ez volt a kötelessége. Erre én elmondtam a véleményemet róla, mire közölte hogy azonnal menjek onnan, mert hívja a rendőrséget és esetleg feljelentést tesz zaklatás miatt. Ebben ugye tévedett, mert én hozzá se nyúltam, az meg hogy az utcán merre sétálok, amerre gondolom, az nem tilos, mindig megy az ember valaki után. Az meg, hogy kivel milyen hangon beszélek, amilyet az adott helyzet megkíván. És ez volt az első és utolsó alkalom, hogy hozzá szóltam. Hogy ez részemről nem volt szép dolog, az lehet, de semmilyen jogszabályba nem ütközött. Ő viszont az, ami. Legyen vele tisztában.
2023. márc. 11. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!