Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Szerintetek lesz új orosz...

Szerintetek lesz új orosz offenzíva januárban? mi lesz a célpont Kijev vagy Nyugat Ukrajna?

Figyelt kérdés

Putyinek nagyon mozgalodnak pénteken egész nap a tabornokokkal tanácskoztak most meg ő Lavrov és Sojgu is Belarussba utaztak szerintem Belarusz be fog lépni a küzdelembe

Ukránok egy új Kijev elleni tamadastol tartanak de szerintem akor bolondok az oroszok .

Én Nyugat Ukrajnát támadnam meg megprobalnam elvagni az utánpótlási vonalakat.meg ott van ennek az ukrán kormánynak a legtöbb támogatója.

Lengyelek felől úgyse támadja meg őket senki csak a másik szárnyat kellene ellenőrizni.

Csak nyilván ha a NATO határ mellet lennének a harcok akor nyilvánvaló hogy néhány lövedék át fog menni.

Nem tudom mire készülhetnek Putyinek de valami lesz a télen.

2022. dec. 19. 12:28
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
100%

Mint írtam, a jelenlegi erőforrásokkal, a JELENLEGI erőforrásokkal. Az Orosz Föderáció gazdasága képtelen lenne 2-3 milliós hadsereget felállítani. A Szovjetunió gazdasági ereje, és népessége is duplája volt 1941-ben, mint a mai Oroszországé. Emellett akkoriban egy hadsereg fenntartása is olcsóbb volt, mint ma. Olcsóbbak voltak a fegyverek, nem volt olyan nehéz legyártani őket, valamint a katonáknak nem kellett golyóállómellény, a kiképzés sem volt olyan hosszú és költséges, mint ma.

2022. dec. 19. 16:19
 32/61 anonim ***** válasza:
69%
Jeffrey! Már megint fullba tolod a kretént. Senki sem mondta, hogy az ukránok supermanek, nem kell a hiszti, ha kritikát kap az orosz hadsereg.
2022. dec. 19. 16:23
 33/61 Jeffrey Spender ***** válasza:
56%
Szerintetek mekkora sereget kéne felàllítani az oroszoknak még egy déli fronthoz is, Zaporozsje - Nikolajev irànyokra ?
2022. dec. 19. 16:49
 34/61 anonim ***** válasza:

Félmillió kéne hozzá.

2022. dec. 19. 16:52
 35/61 anonim ***** válasza:
100%

Az orosz gazdaság nem tud olyan hadsereget előállítani, amivel le tudná győzni Ukrajnát egy honvédő háborúban, nyugati segítséggel. Ez egyszerűen lehetetlen feladat. Az orosz gazdaságnak nagyjából egy 150-200 000-res hadseregre és pár száz atomfegyverre van kapacitása. 75-85 milliárd dollárból nem lehet több ezer atomfegyvert, meg egy 1 milliós hadsereget fenntartani, ez egyszerűen röhej kategória. Csak úgy összehasonlításképpen, a SZU 1990-ben, tehát már bőven a gazdasági összeomlás közben is, békeidőben mai dollárban mérve kb. 400 milliárdot költött a hadseregére, és már az is csúnyán le volt maradva az USA-tól.

Nagyon kemény rendszerszintű reformokra lenne szükség ahhoz, hogy Oroszország egy effektív, modern hadsereget legyen képes előállítani, és ez nem egy-két év alatt, és főleg nem háború közben fog végbemenni. Ha én lennék Putyin helyében, én kivonulnék, a teljes vezérkart meneszteném a g.cibe, a hadiipart teljesen új alapokra helyezném, az atomfegyverek 80%-át leselejtezném, és kezdésnek megfelezném az orosz haderő állományát, viszont azokat valóban modern fegyverekkel szerelném fel, és alapjairól írnám újrá az orosz katonai doktrínát, mert ez a jelenlegi orosz haderő és hadiipar csak egy bazi nagy pénznyelő, nulla teljesítménnyel.

2022. dec. 19. 17:53
 36/61 anonim ***** válasza:
100%

Hiába mondod, a bocsok nem fogják ezt fel.

2022. dec. 19. 18:06
 37/61 Jeffrey Spender ***** válasza:
56%

A Haditengerészetet is meneszteni kéne, annàl felfoghatatlan nagyipari hazudozàsok és szabadrablàsok mennek.

Itt az a kérdés, az oroszok màr Dél-Ukrajnàban is hogy futhattak üzemanyaghiànyba ?

2022. dec. 19. 18:42
 38/61 Jeffrey Spender ***** válasza:
Még az FSZB-t is darabokra kéne szabdalni, Gulàgra küldeni az igazgatósàgot, és teljesen új szervet létrehozni, megbízhatóan.
2022. dec. 19. 18:43
 39/61 A kérdező kommentje:

35# ebben van valami ennyi pénzből nem lehet ekkora sereget tartani.de mondjuk tegyük hozzá az orosz a létszámmal szokott nyerni nem a technika miatt

Persze ukrajnaban Putyin nem számolt azzal hogy Ukrajna ilyen támogatást kap.mert azt hitte 1 hét alatt győz.

Ukrajna egyedül képtelen lenne már harcolni.

De nyugati segítség mindent felülir nemtudom mi lehetne az ellenszer talán az atom fenyegetőzes de azt meg kina nem engedi.

2022. dec. 19. 19:29
 40/61 anonim ***** válasza:

Azért amikor utoljára háborút nyertek, annyira nem voltak már a végén lemaradva technikailag. A JSZ-2 felvette a versenyt a Tigerekkel, a módosított T-34 is a Pantherrel. Önmagában a túlerő sosem volt elég, maximum pürroszi győzelmekhez, de arra meg nem érdemes apellálni, mert a végére elfogy a sereg. Viszont a másik gond, az oroszoknál jelenleg a túlerő se jön össze. Képtelenek felszerelni annyi katonát, amennyi valóban kellene. Most nagyjából egálban vannak létszámban, de még mindig van némi ukrán létszámfölény.

2022. dec. 19. 19:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!