Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Szerintetek lesz új orosz...

Szerintetek lesz új orosz offenzíva januárban? mi lesz a célpont Kijev vagy Nyugat Ukrajna?

Figyelt kérdés

Putyinek nagyon mozgalodnak pénteken egész nap a tabornokokkal tanácskoztak most meg ő Lavrov és Sojgu is Belarussba utaztak szerintem Belarusz be fog lépni a küzdelembe

Ukránok egy új Kijev elleni tamadastol tartanak de szerintem akor bolondok az oroszok .

Én Nyugat Ukrajnát támadnam meg megprobalnam elvagni az utánpótlási vonalakat.meg ott van ennek az ukrán kormánynak a legtöbb támogatója.

Lengyelek felől úgyse támadja meg őket senki csak a másik szárnyat kellene ellenőrizni.

Csak nyilván ha a NATO határ mellet lennének a harcok akor nyilvánvaló hogy néhány lövedék át fog menni.

Nem tudom mire készülhetnek Putyinek de valami lesz a télen.

2022. dec. 19. 12:28
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
100%
#10: Abba már szerintem a fehéroroszok se mennének bele, kétlem, hogy nem járna áldozattal.
2022. dec. 19. 13:15
 12/61 A kérdező kommentje:

Gondolom lesz népszavazás 😀 Putyin céljaiba totálisan illene.

Lukhasenka is csak miatta van hatalmon költségesebb fenntartani egy rezsimet mint beolvasztani a nagy foderacioba .

Sokan akarnak ott is mert a szovjetuniora jó emlékekkel gondolnak plusz sok az orosz ott is .ellenzéket már igyis kikergettek

2022. dec. 19. 13:22
 13/61 anonim ***** válasza:
100%
#12: Már elég nagy tüntetések voltak Lukasenka miatt is, el sem akarom képzelni, hogy mi lenne egy ilyen hír hallatán. Talán még a fehérorosz hadsereg is a kormány ellen fordulna, ezt nem kockáztatná meg szerintem. A népszavazás eredményét senki nem hinné el, ahogy Ukrajnában is nevetséges értékek jöttek ki. Ha csaltak is, akkor a helyükben legalább valami hihetőbb eredményt hoztam volna ki.
2022. dec. 19. 13:27
 14/61 A kérdező kommentje:

Nemtudom azért ne feledjük nagyon sokáig egy nép voltak szóval ne úgy képzeljük mintha minket Romániához csatolnanak.

Amúgy orosz eletszinvonal magasabb mint az ukrán vagy a belarussz jobbak lennének a lehetőségek.

Mint külön tartományt lukhasenka irányíthatna .

Csak hadsereg lenne egy és innentől valóban be is lépne a haboruba 😀 minden egyszere .

Ha még tuntiznenek jonn az russzgardia meg az fszb simman eltudnak nyomni egy 10 milliós nép ellenállását. Főleg ha csak a fele lazadna

2022. dec. 19. 13:34
 15/61 A kérdező kommentje:
Szerintem minden diktátor így gondolkodna ez a birodalmi gondolkodás.
2022. dec. 19. 13:37
 16/61 anonim ***** válasza:
100%

Ha Belaruszt egyesítené akarná Oroszországgal Putyin, akkor a belaruszok újra fellázadnak. A belaruszok az ukránok elleni háborút is ahol tudják, ott szabotálják. Az ellenzék kikergetése ellenére is, Lukasenka támogatottsága most is maximum 20 százalék. Nagyon nagyok voltak a 2020-as tüntetések. Nincs olyan belarusz ember, akinek valakijét ne kínozták volna meg, vagy börtönözték be. A háborúba is eddig azért nem léptek be, mert attól féltek, hogy a nép fellázad Lukasenka ellen.

Én egy Melitopol elleni ukrán támadásra számítok, vagy egy olyan forgatókönyvre, amit Herszonban le tudtak az ukránok játszani. Nagyon sok haditechnikai eszközt vesztettek az oroszok, ahhoz hogy újra nagy erejű támadást véghez tudjanak vinni, le kellene újra akasztani valahonnan X mennyiségű harckocsit, meg repülőt.

2022. dec. 19. 13:38
 17/61 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon lenézed a belaruszokat. Ott nem tüntikézés volt, hanem vér folyt az utcán, az egész népet érintette. Emberek százai haltak meg a belarusz karhatalom által, ezrek vannak bebörtönözve. Ott még egy kis szikra, és újabb felkelés robban ki. Gyakorlatilag minden belarusz embert megkárosítottak valamilyen módon Lukasenkáék, nem felejtették el.

2022. dec. 19. 13:42
 18/61 anonim ***** válasza:
47%

"A népszavazás eredményét senki nem hinné el, ahogy Ukrajnában is nevetséges értékek jöttek ki. Ha csaltak is, akkor a helyükben legalább valami hihetőbb eredményt hoztam volna ki."

Nem feltétlen kellett hozzá csalni. Olyan területeken történt népszavazás, ahol jelentős orosz kisebbségek élnek, ahol éppen háború folyik, és ahol jelentős ellenséges (mármint az ukránok szempontjából ellenséges) fegyveres erők tartják fent a közbiztonságot. Nyilvánvalóan az orosz kisebbségi el fog menni szavazni, mert örül az orosz katonáknak. Az ukrán meg nyilván nem fog elmenni, mert még a házából is fél kilépni, nehogy lelőjék. A 90%-os eredmények ezért jöttek ki, egyszerűen a háború miatt az ukránok nem mertek elmenni szavazni. Én sem mernék. Nyilván nem kell elismerni az eredményét, mert finomanszólva nem normális körülmények között lett tartva az egész, csak arra próbáltam rávilágítani hogy különösebb csalás nélkül is kijöhetett hasonló eredmény, nem kell belelátni olyat, ami valószínű nem történt meg.

Az oroszoknak egyébként bőven megfelel egy olyan bábállam is, mint Fehéroroszország, ahogy megfelelt volna neki a Donyecki, Luhanszki Népköztársaság is. Utóbbiakat csak azért csatolta Oroszországhoz, hogy a sorkatonákat legyen jogalapja odaküldeni, mert más ország területein nem lehet őket bevetni. Nyilván ez kisebb ellenkezést váltott ki, mint ha a törvényt módosították volna arra, hogy a sorkatonákat bárhol, bármikor bevethessék. De Lukasenkának van saját hadserege a saját országában, amihez jelentős orosz segítséget is kap, nem hiszem hogy a közeljövőben annektálni akarná Putyin. Akkor oda megint békefenntartókat kell küldeni, nyűglődni kell a merényletekkel, csak púp a hátán...

2022. dec. 19. 13:43
 19/61 anonim ***** válasza:
100%
#18: Csalás alatt nem azt értem, hogy rosszul számolták meg a szavazatokat. De szerintem a lakosság megfélemlítése is csalásnak minősül. Ha meglátogat akár az otthonodban két fegyveres csecsen, aki arra biztat, hogy szavazz, majd figyeli, hogy hova x-elsz, az nem nevezhető csalásmentes szavazásnak.
2022. dec. 19. 13:52
 20/61 Jeffrey Spender ***** válasza:
66%

Szerintem Kijevnek nekimenni már csak a méretei miatt is hülyeség, nemhogy az odavezető utak miatt.

Ez nem a második világháború, illetve nem is Sztálin van az elnöki székben, mondjuk ő már rég rövidre zárta volna ezt az egészet.

Bahmut ---> Kramatorszk ---> Szlavjanszk, és meg is van Donyeck.

Zaporozsje és Dnyepropetrovszk. Átkelni a Dnyeperen, Krivij Rog, Herszon, és Nikolajev.

És ha jól haladnak, Odessza is az övék.

A tengerhez való hozzáférés nélkül Ukrajna GDP-jének kábé 60 %-át fogja elveszíteni. Ez tulajdonképpen az ukrán állam teljes összeomlását jelenti.

Valószínűleg Odessza fontosabb cél Oroszország számára, mint Kijev.

2022. dec. 19. 14:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!