Sorkatonaságban milyen kaják voltak, és mekkora adagban?
Reggelire, ebédre, vacsorára? Hús mennyi volt?
Nekem valahogy az első kaja, ami a fejembe ötlik a katonaságról, az a gulyásleves. Az gyakran volt?
A hadsereg a célszerűségről szól (többnyire) a hús pedig drága és romlandó. Tehát békeidőben a költségek, háburúban a logisztika miatt nem előnyös. Liszt, krumpli, rizs, kukorica, cukor ezek hónapokig elállnak, fel lehet halmozni őket.
Azt hiszem úgy van, hogy átlagosan 35 kg kukorica kell 1 kg disznóhúshoz.
Azért ez több tízezres-százezres haderőnél nagyon nem mindegy!
Kérdező, a sereg nem arról szól, hogy jól érezzék ott magukat a népek, hanem hogy a parancsot végrehajtsák.
Amikor az a parancs, hogy felmálházva legyalogoljon a katona 20 kilométert, a feladat szempontjából mindegy hogy löncshús konzervet vagy öko-bio-keto-future kaját eszik reggelire.
Mindenki tudja, hogy a löncshús nem egy csúcs gasztro kaja, de van benne energia, a CÉLNAK MEGFELEL.
Sőt, egy igazi háborúban kifejezetten előnyt élvez az a hadsereg, ahol a gyenge életkörülményeket jól bírják a katonák, tehát már békeidőben hozzászoktak, hiszen ez (mint minden más) nem megy egyik napról a másikra.
"Ausztria, Svájc, Finnország, Norvégia stb.) vajon milyen ételeket kapnak."
Hát azok csapnivalókat. A zsírszalonnát nem is ismerték.
Apám 1981, 82-ben volt határőr Horvátlövőn, az osztrák határon.
Azt mondta, elég jó volt az élelmezés, akkoriban drága és ritka téliszalámit rengeteget ettek, máglyarakás is sokszor volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!