Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Sorkatonaságban milyen kaják...

Sorkatonaságban milyen kaják voltak, és mekkora adagban?

Figyelt kérdés

Reggelire, ebédre, vacsorára? Hús mennyi volt?

Nekem valahogy az első kaja, ami a fejembe ötlik a katonaságról, az a gulyásleves. Az gyakran volt?

2022. dec. 4. 17:03
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
Amit én nem értek: Az elmondások alapján hús csak minimálisan volt. Pedig a logika azt diktálná, hogy avval bőségesen táplálják az embert, hogy erős katona legyen. Meg ugye azt (ahogy már írtam), hogy minél egészségesebb ételeket egyenek, hogy minél fittebbek legyenek. Nem pedig felhízlalni őket 10-15 kilót.
2022. dec. 17. 17:17
 32/41 anonim ***** válasza:
91%

A hadsereg a célszerűségről szól (többnyire) a hús pedig drága és romlandó. Tehát békeidőben a költségek, háburúban a logisztika miatt nem előnyös. Liszt, krumpli, rizs, kukorica, cukor ezek hónapokig elállnak, fel lehet halmozni őket.

Azt hiszem úgy van, hogy átlagosan 35 kg kukorica kell 1 kg disznóhúshoz.

Azért ez több tízezres-százezres haderőnél nagyon nem mindegy!

2022. dec. 17. 17:29
 33/41 anonim ***** válasza:
94%
#31 Mert nem volt pénz csak a silány rossz minőségű ételre. Így is hatalmas terhet jelentett az államnak egy akkora tömeghadsereget fenntartani. Plusz még mindenki lopott is ahol csak tudott. Én ellátó században voltam, a szakácsok mesélték hogy reggelire meg volt rendelve mondjuk fejenként 2 db pogácsa, a konyhaügyeletes ht kiírt 1 darabot fejenként, a másik felét meg eladta a felesége kisboltjában.
2022. dec. 17. 17:29
 34/41 anonim ***** válasza:
91%
Erről szólt a szocializmus.
2022. dec. 17. 17:58
 35/41 A kérdező kommentje:
Arra kíváncsi lennék, hogy a nyugati és északi országokban, ahol még van sorkatonaság (Ausztria, Svájc, Finnország, Norvégia stb.) vajon milyen ételeket kapnak. El tudom képzelni, hogy hazánkhoz képest sokkalta egészségesebbeket. Aztán lehet, hogy túl naív vagyok.
2022. dec. 18. 11:40
 36/41 anonim ***** válasza:
44%

Kérdező, a sereg nem arról szól, hogy jól érezzék ott magukat a népek, hanem hogy a parancsot végrehajtsák.

Amikor az a parancs, hogy felmálházva legyalogoljon a katona 20 kilométert, a feladat szempontjából mindegy hogy löncshús konzervet vagy öko-bio-keto-future kaját eszik reggelire.

Mindenki tudja, hogy a löncshús nem egy csúcs gasztro kaja, de van benne energia, a CÉLNAK MEGFELEL.

Sőt, egy igazi háborúban kifejezetten előnyt élvez az a hadsereg, ahol a gyenge életkörülményeket jól bírják a katonák, tehát már békeidőben hozzászoktak, hiszen ez (mint minden más) nem megy egyik napról a másikra.

2022. dec. 18. 19:01
 37/41 anonim ***** válasza:
23%
Volt milánói makaróni, brassói aprópecsenye, meg rizseshús. Töménytelen mennyiségben. Meg nagy rántott húsok krumplival. Sörtésre hízhattál.
2023. jan. 14. 15:51
 38/41 anonim ***** válasza:
12%

"Ausztria, Svájc, Finnország, Norvégia stb.) vajon milyen ételeket kapnak."

Hát azok csapnivalókat. A zsírszalonnát nem is ismerték.

2023. jan. 14. 15:57
 39/41 anonim ***** válasza:
53%
#37 Azt nem írtad le hogy hol, mert a magyar honvédségnél biztosan nem....
2023. jan. 18. 22:17
 40/41 anonim ***** válasza:

Apám 1981, 82-ben volt határőr Horvátlövőn, az osztrák határon.

Azt mondta, elég jó volt az élelmezés, akkoriban drága és ritka téliszalámit rengeteget ettek, máglyarakás is sokszor volt.

2023. jan. 22. 19:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!