Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mit gondoltok nato kompatibili...

Mit gondoltok nato kompatibilis az az ukrán hadsereg akik a földre fektetik és fejbe lövik hadifogjok?

Figyelt kérdés

2022. nov. 18. 21:46
 51/93 Jeffrey Spender ***** válasza:
18%

Az elektromos hálózatban hónapokig tartó helyrehozhatatlan csapásméréseket végeztek, a bizonytalan áramellátás miatt elsősorban a katonai közigazgatás sem fog működni, és emellett a városokban a mindennapi élet is jelentősen megnehezedik: elektromos áram, víz, szennyvíz elvezetés, élelmiszer és fűtés nélkül a lakosság nem fog helyben maradni. Valószínűleg újabb tömegek fognak elmenekülni, ami tovább rontja az élelmiszer ellátás, ipari termelés és a szolgáltatások működését. Ezen a ponton már a katonai logisztikai is újabb nehézségekbe fog ütközni.

És jön a tél is, a fagyott talajjal, nem lesz őszi / tavaszi sártenger.

Mire a tervezett Orosz offenzíva megindul - mert meg fog valamikor télen -, akkorra a hátország működése és teherviselő képessége olyan súlyos károkat szenved, hogy a védekezés hatékonysága a jelenlegi töredékére fog csökkenni. Ez jelenleg az Oroszok célja.

És megérhetjük, hogy Cserkássz / Zsitomir is vissza fog kerülni Oroszországhoz.

2022. nov. 20. 14:42
 52/93 A kérdező kommentje:

53# nem gondolom hogy paks 2 nem épülne meg már elkezdodott az építkezés. És a reaktor tartály legyartasa .engedélyek már megvannak. 2030 rá talan meg lesz ha addig nem lesz iii vh

Mert szerintem csak akor hagynank abba a projektet ha nyílt háborúba keverednenk az oroszokkal .

Vagy levaltanak a Fideszt nálunk de mire lenne lehetőség a félkész reaktort már új kormány is befejezne .

Ez egy orosz tervezésű blokk a francia és USA reaktorok mások ok nemtudnak befejezni csak teljesen újat építeni

Pont azért nem franciák építik mert paks 1 szakemberei tapasztalatai nem lennének jók egy francia reaktornal.

Ami a háborút illeti meg nagyon nem látni a végét oké visszafoglaltak fontos területeket az ukránok de az elfoglalt terület 90 százaléka meg mindig megvan.

Azovi tenger teljes partvideke a krim félsziget

Donyeck és luhanksz városa viszonylag jó állapotban van

A frontvonal sajnos igen gyakorlatilag elhetetlen holt béli taj de állítólag van foldgaz alatta.

2022. nov. 20. 14:53
 53/93 anonim ***** válasza:
0%

"Te mi vagy ? Zelenszkijista ? Vagy Ukránista ?

Az Ukránok a történelemben nem léteztek, a Szovjetunió történelmi hibája, hogy mesterségesen kreáltak nekik műországot, de most korrigálják az Oroszok ezt a történelmi hibát"

Tudod, én ezért tartalak putyinistának. Mert kritika nélkül nyeled a Putyin "szellemi" hátországa alatt kitalált hazugságot. Putyinnak volt egy "dolgozata", amiben kifejtette ezt a nézetét, hogy az ukrán nép nem létezik. Nos, hát Putyin hozzáértése a témában pontosan ugyanannyi, mint neked: nulla. Nem értem, hogy milyen szellemi magasságokban állónak kell lenni ahhoz, hogy kijelentsed a vezéreddel együtt azt a nyilvánvaló ökörséget, hogy nem létezik egy komplett nemzet, főleg úgy, hogy épp taknyosra veri az orosz hadsereg színe-javát ez a nem létező emberhalmaz :)

De mindettől 100%-ig elvonatkoztatva: ha valami nevetséges ökörség folyamán nem létezne egy évszázadokkal ezelőtt is nyilvánvaló nemzet, akkor is joga van az ott élőknek a saját államra. Nem is tudom, hogy milyen nyakatekert logika alapján jut el odáig az átlag orosz propagandista, hogy valami megmagyarázhatatlan joguk van egy olyan földre, ahol egy szál orosz nem él és nem is élt soha. Ennyi erővel az osztrákok is megmondhatnák, hogy a magyar állami függetlenség gyakorlatilag megszűnt a 16. században, azóta így vagy úgy, de osztrák állami keretek között éltünk, hát mi csak egy kitalált nemzet vagyunk. Még csak a hivatalos nyelvünk sem a magyar volt 1844-ig.

"Az elektromos hálózatban hónapokig tartó helyrehozhatatlan csapásméréseket végeztek, a bizonytalan áramellátás miatt elsősorban a katonai közigazgatás sem fog működni"

De szeretnék ennyire naív lenni mint te. Milliós cirkálórakétákkal kilőnek olyan trafóházakat, amiket nyugati mérnöki és alapanyag segítséggel pár nappal később kijavítanak. Hát nagyon menő.

Kérlek mutass egy háborút, amit a lakosság terrorbombázásával megnyertek.

"Mire a tervezett Orosz offenzíva megindul - mert meg fog valamikor télen "

Igen, tudom, a tervezett nagy offenzíva. Tisztára mint amikor Hitler nem létező alakulatokat tologatott a térképen 45 tavaszán :D

Milyen nagy offenzíva? A kétszázövenezredik nagy offenzíva, ami után 2 nappal már Párizsban lesznek? Jaj... Előbb próbálják meg téli felszereléssel ellátni legalább a fronton szolgáló katonák egy részét, meg próbáljanak nem 70 éves tankokat a frontra rángatni. Vagy próbálják meg a saját légierejüket legalább felemelni a földről és használni.

2022. nov. 20. 15:13
 54/93 A kérdező kommentje:

57#Az aramhalozat fele tönkrement és ezt nem lehet napok alatt helyrehozni .áram hiány van .szakaszosan próbálkoznak üzemeltetni de az utolsó támadás során még nagyobb kar keletkezett .

Hónapokig nem lesz áram és fűtés több millió embernél ez tény!!

A nagy offenzivaban én se hiszek .mert amint jön a fagy mind 2 oldal támadni fog de már merevek a frontok ugledar térségében állítólag ezrek haltak meg a legutóbbi nagy összecsapásban pavlovkaert .

Szerintem se ukrán se orosz itt már komolyabb áttörést nemtud végrehajtani kisebb taktikai műveletek lesznek pl avidevka bahmut és ugledar ellen

Ukránok meg svatovo és kraminna irányokra mennek de nem tudnak áttörni.

Zaporozse tartomány ellen indulhat esetleg nagy ukrán támadás de oroszok erre számítanak

Kijev elleni új orosz támadás szerintem mítosz csak zavar keltesre jó. Bár tény hogy 9 e katona van Fehéroroszországban.

Bonyolult ez a háború messze a vege

2022. nov. 20. 15:27
 55/93 anonim ***** válasza:
26%

"Hónapokig nem lesz áram és fűtés több millió embernél ez tény!!"

És ettől mégis mit remélnek az oroszok?

Azt hogy ezentúl virágesővel fogadják őket mindenhol, vagy csak még jobban utálni fogják őket, nem csak az urkánok, de szerte a világban mindenhol és csak még elszántabban fognak küzdeni? Én az utóbbira tippelek.

No meg aztán ez az egész szerintem még az orosz katonák (főleg a sorozattak) harci morálját rombolja. Ebből annyit látnak, hogy a hadvezetés szerint annyira rosszul teljesítenek, hogy civileket kell lőni drága rakétákkal. Így szerintem még sosem nyert senki háborút... Nem beszélve, hogy előbb mint utóbb, ki fognak fogyni az oroszok a preciziós fegyvereikből.

2022. nov. 20. 15:41
 56/93 Jeffrey Spender ***** válasza:
18%

Én nem olvastam semmiféle Putyinista dolgozatot, és nem is tudom a címét, hanem csak általános történelmi olvasataimból élek. Nem fogok történelemesszét írni, csak egy rövidet bevágok.

Az első Ukrán állam az 1917 - 22 között létezett, Ukrán Népköztársaság néven.

1917 előtt Cserkássz vagy Zsitomir, vagy Krím / Herszon / Zaporozsje a Cári Oroszország békebeli városkái és területei voltak, Ukránnak mondható az csak Lemberg és környéke volt. Az, hogy a Szovjetunióban konstruáltak külön Ukrán SzSzK-t, és egy jó nagy országra való területet kanyarítottak le nekik, az egy teljesen felelőtlen és irracionális területszervezés volt.

És a Szovjetunió belső közigazgatási határai idővel nemzetközi határokká emelkedtek.

De attól még Kijevben, Dnyipróban, és Mikolajivben az emberek Orosz nyelven élték a hétköznapjaikat.

Ez egy Orosz belháború.

Az Ukránok azért vittek be érzékeny ütéseket az Oroszoknak, mert teljesen felkészületlenül mentek háborúba, nem pedig USA vagy Szovjet stílusban. De ami késik, nem múlik.

Az Ukránok is teszik a kijelentéseket, hogy 2023 tavasz végére vége lesz a háborúnak, csak nem a Krím Ukrán elfoglalásával, hanem Zsitomir is visszakerül Orosz kézre.

Én azt nem értem, hogy az emberek 90 %-a nem tudja, hogy eszik-e vagy isszák Ukrajnát, te meg szégyentelenül Ukrán nacionalista propagandát tolsz. Csak miért nem vállalod fel a nevedet. Ha Ukrajna elbukik, mihez kezdesz ?

2022. nov. 20. 15:41
 57/93 Jeffrey Spender ***** válasza:
18%
Az Ukrán nép mióta létezik ?
2022. nov. 20. 16:37
 58/93 Jeffrey Spender ***** válasza:
18%
Hónapok óta tolod a propit, hogy az oroszoknak robotrepülöik sincsenek és mégis a tömegesen ellövöldözött AS-15 Kent és 3M-54 Kalibr nem illik bele.
2022. nov. 20. 16:58
 59/93 anonim ***** válasza:
70%

"Az első Ukrán állam az 1917 - 22 között létezett, Ukrán Népköztársaság néven."

" Ukránnak mondható az csak Lemberg és környéke volt."

Tehát akkor nincsenek ukránok, de folyamatosan ukránként hivatkozol az Ukrajna területén élő népességre. (Amúgy meg már a szememet veri ki b..szki, de az ukrán egy nép neve, melléknév, kisbetűvel írják. Az oroszt is következetesen írod nagybetűvel, de kicsivel kell. A "szovjet" szót is kisbetűvel kell írni, mert melléknév.

"Én azt nem értem, hogy az emberek 90 %-a nem tudja, hogy eszik-e vagy isszák Ukrajnát, te meg szégyentelenül Ukrán nacionalista propagandát tolsz"

Egészen pontosan mivel tolok ukrán nacionalista propagandát? Szerintem minden épszerű ember belátja azt, hogy a háborút Oroszország kezdte és a háború minden szóbavehető célja a területrablás és a belpolitikába beleszólás (bábkormány létrehozása) vonalon mozog. Tehát ez egy szimpla imperialista, hódító háború. Mégis hogy szóljak ehhez, a szomszédomban? Jól felfogott érdeke minden magyarnak, hogy ne legyünk határosak egy agresszív és nagy diktatúrával.

" Csak miért nem vállalod fel a nevedet. Ha Ukrajna elbukik, mihez kezdesz ?"

Lol, miért nem vállalom fel a nevemet egy aninom kérdés felvetéssel és megválaszolással kapcsolatos oldalon? Hát nem is tudom, nincs ötletem. Te miért nem vállalod fel a nevedet? Gondolom nem egy X-Akták szereplő nevén anyakönyveztek. :)

"Az Ukrán nép mióta létezik ?"

Ez mit számít? Ha nem létezik annyi ideje, mint az szerinted kívánatos, akkor el lehet őket nyomni?

"Hónapok óta tolod a propit, hogy az oroszoknak robotrepülöik sincsenek és mégis a tömegesen ellövöldözött AS-15 Kent és 3M-54 Kalibr nem illik bele."

Azt sem tudod, hogy ki vagyok, honnan tudod hogy én mit csinálok hónapok óta? :D

2022. nov. 20. 18:56
 60/93 Jeffrey Spender ***** válasza:
0%

Attól, hogy a nemzetközi jog sajnos ukránként hivatkozik rájuk, kénytelen vagyok én is úgy nevezni őket, de gyakorlatban ők is oroszok, csak ténylegesen buta kiadásban.

A belpolitikába beleszólást azt az USA kezdte, amikor 2013 decemberében az Euromajdan tüntetőit feltüzelte.

Be lett hülyítve a nép, Ejju lesz meg Kánaán. Már csak rá kellett mutatni az ellenségre, aki miatt nem lesz EU meg Kánaán. Hozzá egy csipet történelmi sérelem, egy adag nacionalizmus, kevéske erőszak, sok-sok tévéstáb. Minő véletlen ott járt még McCain is, aki felszólalt, tüzes beszédet adva... és íme az Euromajdan.

És ezután Orbán ellen is alpárian szónokolt, itthoni tüntetőket is bátorította, de nem jött be neki.

Kié is a felelősség ?

Történelmileg mind Novgorod, mind Kijev Orosz magterületek. Az első Orosz város az Novgorod volt. És a második az Kijev. És a harmadik Moszkva.

Az Oroszok nem hódítanak, hanem évszázadokon keresztül az ő területük volt, és nem szeretik, ha mások nacionalizmust keltenek. Különben az Odessza - Kalinyingrád vonaltól Nyugatra nincsenek területi követeléseik.

Fehéroroszország is csak egy szatellit, a rendszerváltásuk elhibázott következménye.

2022. nov. 20. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!