Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha be soroznak katonának...

Ha be soroznak katonának akkor miért csak a férfiakat viszik, a fiatal lányokat miért nem?

Figyelt kérdés
Esküszöm hogy nem értem. Ez 2022-ben nagyon komoly diszkrimináció. Szerintem legalábbis. Nem értem hogy ők mivel jobbak hogy nekik nem kell. Meg mindenhol ezt írják legyen katonaság mert rá fér a fiúkra. Könyörgöm, a lányokra nem férne rá valami nevelés? Ők is nagyon elcseszettek ennyi erővel tisztelet a kivételnek. Tényleg nem értem. Mi csinál a legtöbb? Tiktok meg hasonló helyeken mutogatja csupasz fenekét vagy melleit. Az így rendben van? Mi ez a megkülönböztetés? Mosni, főzni, takarítani ilyeneket nyugodtan csinálhatnának. A legtöbb úgysem tudja ezeket. Szóval lehetne hasznuk a katonaságon. Nem utálom őket szerintem semmivel nem jobb egy férfi mint egy nő, csak nem értem mi ez a megkülönböztetés? Mert mindenki egyenlő vagy mégsem? Én úgy látom a világ jobban kedvez egy nőnek. Vegyük ezt a kérdést komolyan mert tényleg nagyon érdekel a miért??

2022. nov. 6. 20:15
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
56%
Izraelben a nőknek is van sorkatonai szolgálat, nálunk ez valószínűleg azért alakult ki, mert alapjáraton a nőket nem kezelték katonaként főleg nem nálunk, főleg nem a mostani kormány aki kb. megmondta hogy a nők szüljenek meg főzzenek xd. Egyébként ha visszaállítanák a sorkatonaságot aminek szerintem nem sok értelme van, sokkal könnyedebb gyakorlatokkal és rövidebb időre nem tartanám elvetett ötletnek hogy lányok is nagyon alap kiképzést kapjanak, de mint írtam minden tekintetben egy könnyítettebb változatban.
2022. nov. 6. 21:33
 22/31 anonim ***** válasza:
59%
#23 Még mindig ott tartunk, hogy akkor kell a nőknek külön női laktanya.Ez Izraelben működik, mert a bőrük alatt is pénz van, itt kicsit más a helyzet.
2022. nov. 6. 21:40
 23/31 anonim ***** válasza:
59%
#23 értelmetlen lenne akkor is a nőket kiképezni. Nincs annyi felszerelés, fegyver hogy egy behívás esetén fel lehessen fegyverezni őket akkor meg minek kiképezni? Izraelben más a helyzet, ott szinte a csecsemőkre is jut a hadsereg tartalék készleteiből fegyver.
2022. nov. 6. 21:52
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó ki beszél itt behivásról ? Én csak azt mondtam hogy teszem azt ha visszaállítanák a kötelező sorkatonaságot, amire amúgy sincs semmi esély, és feleslegesnek tartom én is, akkor a lányok is kaphatnának egy fél éves könnyített kiképzést, könyebb kézi fegyverekkel vagy teljesíthetnének másfajta katonai szolgálatot pl kötelező elsősegély, testnevelés stb.
2022. nov. 6. 22:06
 25/31 anonim ***** válasza:
83%
#24 Én nem az utolsó vagyok, de ennyi pénze a királynak nincs, hogy külön férfi-női laktanyákban fél évig képezzék ki a férfiakat és a nőket, dolgozni ki fog?
2022. nov. 6. 22:31
 26/31 anonim ***** válasza:
Oké ez érthető, de nyilván elvi kérdés így elvi válaszokat is írunk rá, valószínűleg jelenleg arra se nagyon lenne pénz hogy állandó csak férfiakból álló sorkatonaságot fenntartsanak és felszereléssel lássanak el.
2022. nov. 6. 22:35
 27/31 anonim ***** válasza:
34%
#26 De ha már lenne rá épp elég, akkor egyértelmű, hogy azokat képzik ki elsősorban, akiknek "haszna" is van.A férfiakat.Ha valami Szaúd-Arábia szinten állunk anyagilag, akkor lehet majd olyan úri hóbortokra is költeni, mint a nők kiképzése.
2022. nov. 6. 22:50
 28/31 anonim ***** válasza:
79%
27es oké én a véleményemet írtam le hogy ha lenne keret rá és visszaállítanák a sorkatonaságot, akkor a férfiak mellett a nők is kaphatnának egy nagyon rövid alapkiképzést lehet amúgy sokaknak hasznos lenne, ha normális keretek között zajlana egyébként a sorkatonaság és nem úgy ahogy általában nálunk szokott engem pl érdekelne a dolog.
2022. nov. 6. 22:54
 29/31 anonim ***** válasza:
Pedig igény volna rá. A kaszárnyák rideg falai között nagy szükség van rájuk.
2022. nov. 7. 17:22
 30/31 anonim ***** válasza:
58%
#29 hogy megvigasztaljanak, hogy anyuci nem vigyázhat a kicsi fiára?
2022. nov. 7. 18:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!