Adott egy fiatal szerelmespár, akik szívből szeretik egymást, azonban háború tör ki, és a férfinak be kell vonulnia katonának. Hogyan fejeznétek be a novellát?
A férfi megígéri szerelmének, ha vége a háborúnak és hazatér, összeházasodnak. Valami ilyesmi szavakkal búcsúzik tőle: ,,Vissza fogok térni. Ígérem. Kérlek, várj rám."
Lehet ez így elsőre klisésnek hangzik :D És félreértés ne essék, nem kreativitás hiányában vagyok, nem azt kérem, hogy ti fejezzétek be nekem a novellámat :) Több elképzelésem is van a végére, viszont kíváncsi vagyok, ki mire asszociálna, kinek mi az első, ami eszébe jutna, vajon mi fog történni a szerelmesekkel?
Hát, ha depresszív hangulatban vagyok kissé, akkor mondjuk a férfi nem tér vissza és a nő egész életében vár rá, és a nő halála után pedig együtt lesznek
Ha pedig happy endet szeretnék, akkor pedig ugye visszamegy a férfi
Romantikus: A nő vár rá 5 évig, a férfi visszatér.
Dráma: A férfit agyonlövik. A nőt is.
Sci-fi: Mielőtt agyonlövik a férfit, egy elektromos viharban visszakerül a múltba, ahol még nem is ismerte a nőt.
Kaland: A férfi nem tér vissza, de a nő elindul, hogy megkeresse.
Krimi: Kiderül, h a férfi egy kém, a nő meg nyomozni kezd az ügyeiben.
van még pár ötletem. :)
Köszi a válaszokat, ment a zöld kéz :)
#1 Nekem ez volt az első, ami eszembe jutott, hogy mi lenne, ha a férfi nem térne vissza, és a nő egy életen át várna rá? :) Csak arra jutottam, hogy valószínűleg ez lenne a legklisésebb befejezés, amit adhatnék.
#2 Jöhet bármennyi, amennyi ötleted csak van :) Minél több, annál jobb.
#3 Wow, szép részletes kifejtés :D
Egyébként jöhetnek még válaszok :)
3-Csend Verdun Felett Bertók Imre esete Eric Maria Remarq echte uganez a sztori....
nekem a szerelmes film jutott eszembe Danierle liottival Szerelemben háborúban keress utána kedves kérdező(olasz film első háború)
Kicsit eltér az én asszociációm az eredeti történettől, de én úgy képzelem el, hogy kitör egy háború x és y nép közt, és a nő x, a férfi meg y országból származik. Bónusz pont, ha mondjuk a nőnek a bátyja/öccse is harcol x oldalon, a szerelme meg y oldalon.
A befejezés lehet sokféle. Például nem tér vissza a testvére csak a szerelme, és a szülei árulónak tartják a lányukat, amiért szereti az "ellenséget". Ha happy endet akarok, akkor mindenki hazatér, és a család elfogadja a nő szerelmét (meg fordítva is), sőt a háborúnak is vége lesz a két állam közt. Ha nagyon depisre akarom, akkor a testvére is meg a szerelme is meghal, közben meg mondjuk a nő gyereket vár.
Olyat is el tudok képzelni, hogy a nő hal meg, mert pl az ellenség a hátországot lebombázza, a férfi meg emiatt meggyűlöli a saját népét, és dezertál, emiatt bujkálásra kényszerül (aztán vagy elfogják, vagy nem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!