Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha be soroznak katonának...

Ha be soroznak katonának akkor miért csak a férfiakat viszik, a fiatal lányokat miért nem?

Figyelt kérdés
Esküszöm hogy nem értem. Ez 2022-ben nagyon komoly diszkrimináció. Szerintem legalábbis. Nem értem hogy ők mivel jobbak hogy nekik nem kell. Meg mindenhol ezt írják legyen katonaság mert rá fér a fiúkra. Könyörgöm, a lányokra nem férne rá valami nevelés? Ők is nagyon elcseszettek ennyi erővel tisztelet a kivételnek. Tényleg nem értem. Mi csinál a legtöbb? Tiktok meg hasonló helyeken mutogatja csupasz fenekét vagy melleit. Az így rendben van? Mi ez a megkülönböztetés? Mosni, főzni, takarítani ilyeneket nyugodtan csinálhatnának. A legtöbb úgysem tudja ezeket. Szóval lehetne hasznuk a katonaságon. Nem utálom őket szerintem semmivel nem jobb egy férfi mint egy nő, csak nem értem mi ez a megkülönböztetés? Mert mindenki egyenlő vagy mégsem? Én úgy látom a világ jobban kedvez egy nőnek. Vegyük ezt a kérdést komolyan mert tényleg nagyon érdekel a miért??

2022. nov. 6. 20:15
1 2 3 4
 11/31 NTBS ***** válasza:
59%
Azért, mert a férfiak fizikailag erősebbek (Már Amelyik) és jobban bírják a katonalétet. Illetve régen a nők szültek, a férfiak meg harcoltak.
2022. nov. 6. 20:33
 12/31 A kérdező kommentje:
Igen de az régen volt, viszont a mai lányok többségére tényleg rá férne. És még egyszer elmondom nem ugyanaz lenne nekik mint a férfiaknak hanem nőies munkák feladatokat kapnának.
2022. nov. 6. 20:35
 13/31 anonim ***** válasza:
66%
Mondjuk az egyik alapja az, hogy háborús helyzetben ugye ugyanúgy maradnak gyerekek, emg öregek hátra, akiket szintén el kell látni. Plusz ugye az ellátmányt, ételt, gyógyszert, stb-t szintén el kell készítenie a hátországban valakinek. Szóval elég logikus, hogy a 90 kg-os Pistike fog harcolni menni, míg a 45 kg-os Marika fogja az óvodásokat nevelni. Mert ugye valakinek kell.
2022. nov. 6. 20:36
 14/31 A kérdező kommentje:
Gyermekes nőkre nyilván nem vonatkozna, vagy ha van valamije aki ellátásra szorul. De a többire igenis rá férne.
2022. nov. 6. 20:45
 15/31 A kérdező kommentje:
*valakije
2022. nov. 6. 20:45
 16/31 anonim ***** válasza:
67%
De ez nem így működik, mert bizonyos munkákat akkoris el kell látni. Nem tudod így kategorizálni az embereket. Főleg, mivel marha jó lenne, hogy a magyar nőket lelövetjük, a retkek meg itthon pihennek, mert szültek vagy 6-ot.
2022. nov. 6. 20:47
 17/31 anonim ***** válasza:
62%

#11 Most is ez van, nem zavar?

Abba sem gondolsz bele, hogy belerokkanna az ország anyagilag, ha csinálnának külön laktanyákat a nőknek.Mert hogy kellene csinálni, férfiakkal nem lehetnek összezárva.Még a hivatásosok közt is a saját társai zaklatják szexuálisan a női katonákat, elsősorban.

2022. nov. 6. 20:48
 18/31 anonim ***** válasza:
53%
Mert ha a nők meghalnak, nem lesz aki szül. Kevesebb férfi meg még mindig tud ugyanannyi utódot létrehozni több nővel. Ez nem erkölcstan, hanem biológia.
2022. nov. 6. 20:53
 19/31 anonim ***** válasza:
55%

Hát bocs, de nekem nem úgy tűnik mintha nem lennél nőgyűlölő... a kérdésedben, hozzászólásodban kulcselem hogy szerinted a társadalmi normák úgymond lazultak, de ennek a megoldása NEM a hadsereg feladata. Szerinted aki bevonul és élt x típusú életet, leszerelés után hirtelen hitbuzgó erkölcsös életet él? Folytatja ugyanott ahol abbahagyta.

Ami meg az általad felsorolt feladatköröket illeti.

Takarítás: a körlettakarítás a fegyelmezés, parancskövetésre történő képzés szerves része mindenhol - békeidőben / kiképzés alatt. Harctéren meg nem a laktanya ablakmosása a legfontosabb feladat. A rókalyukakban, futóárokban is viszonylag kevés szemetes, hidegburkolat van amit takarítani kellene.

"Főzés": a hadtáp is bármikor kerülhet harcérintkezésbe (nem nehezéknek van a hátán a karabély) illetve lehet olyan helyzet hogy élőerőként a szakácsnak is mennie kell. Továbbá nem a boltból hozza apu a 2 kg krumplit az ebédhez, hanem a hadtáposoknak kell mozgatnia mindent. Lepakolni a járműről az alapanyagokat, a kész ételt, porciókat felrakodni és kivinni az egységekhez, mozgatni a nem túl könnyű gulyáságyút stb. szóval fizikai munka is egyben.

2022. nov. 6. 21:11
 20/31 anonim ***** válasza:
58%
Vigyék a ribiket
2022. nov. 6. 21:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!