Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Honnan van az a szánalmas...

Honnan van az a szánalmas felfogás, hogy aki nem volt katona, az nem is férfi igazán?

Figyelt kérdés
Mikor a sorkatonaságnak semmi értelme nem volt semmikor (most sem fogja senki visszahozni, nyugi), akkor mire olyan büszke Kovács harmincnyolc János, hogy ő őrködött télen a mínusz húsz fokban, meg sárban dagonyázva mászott szögesdrót alatt. Ezeknek mi értelmük volt, mire nevelték az embert?
2022. okt. 17. 16:18
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
87%
A sorkatonaságot a Monarchia vezette be. Azelőtt toborzás volt, lásd verbunkos.
2022. okt. 17. 19:56
 22/26 anonim ***** válasza:
63%
Azoktól az "öregektől" akik a "bezzeg a mi időnkben" meg "ezek a mai fiatalok". Azok közül is csak az emlegeti aki nincs saját magával kibékülve, a többi (normális) ember örül neki hogy a gyerekeinek már nem kellett mennie.
2022. okt. 17. 22:12
 23/26 anonim ***** válasza:
59%
Mondjuk azt is bírom aki jön ezzel a bezzeg én voltam katona de a mai fiatalok.... na hát mennyi tapasztalata lehet ugye a " mai fiatalokkal ", biztos minden egyes nap közvetlen érintkezik velük, és valóban látja milyen emberek, nem csak véletlen amit messziről gondol és elképzel, az alapján állítja be, hogy jajj milyenek is.
2022. okt. 18. 00:34
 24/26 anonim ***** válasza:
Na meg ugye ha jól számolom akik 86 ban születtek már nem voltak katonák, 36 éves felnőtt emberek pl, akik ugyanúgy elhelyerzkedtek a világban pedig ők sem voltak katonák, de akár a saját korosztályom is nézhetnám akik 29-30 körül vannak mi sem voltunk, és mégis felnőttünk, és éljük az életünk.
2022. okt. 18. 00:36
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Amit itt katonaságnak hívtak, egyenlő volt a huggyal.
2022. okt. 19. 15:27
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

Én egy multinál vagyok elég magas poziban.

Maradjunk annyiban, hogy többre megyek azokkal a besorozatlan fiatalokkal akikől az egyes válaszoló szerint hiányzik a kitartás, fegyelem, lojalitás stb, mint a kőboomer sorozott lúzerrel aki nem tud egy kva pc-t önállóan bekapcsolni, fizikailag nem terhelhető mert 8 féle sérve van, angolul nem tud, és piacképes tudása sincs. De ő legalább katona vóót, őrizte a semmit. Parádé

2022. okt. 19. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!