Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Honnan van a mai embereknek...

Honnan van a mai embereknek ilyen felfogásuk? (Lent)

Figyelt kérdés

Ha valaki katonának akar menni akkor egyből azzal jönnek, hogy:

-minek akarsz háborúzni?

-szeretsz csicska lenni?

-rendes munka nem izlik?

-...

Értitek ugye?

Ne adj Isten ha valaki Idegenlégiós akar lenni akkor már kinézik belőle a tömeggyilkost, stb.

Nem értik meg hogy valaki hivatásként akarja ezt csinálni?

2011. febr. 17. 00:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
17%

A barátom legjobb barátja idegenlégiós.

Már egy csomó embert megölt, menö, mert nem esett ki az első nemtommenyi (te tudod) hónapban. Nem szabad hazajönnie magyatórországr, ha kimenője van (vagy ilyesmi), csak franciaországban lehet.

Igaz, hogy csomó pénze van.

Viszont telljesen megváltozott személyiségileg, úgy hallom, nem nagyon tud dugni, szóval vannak negatívumai is.

Szerintem féltenek téged, hogy megváltozol. De ez a te döntésed. :)

2011. febr. 17. 00:55
 2/13 A kérdező kommentje:

Általánositva tettem fel a kérdést. De tényleg Legionárius szeretnék lenni.

Amit irtál az ismerősödről az nagyon érdekes dolog. Több Ancient-Legionnairet (ex-Légióst) ismerek, van aki 1956-os forradalom után kényszerült kimenekülni M.O.-ról és tizenévesként karácsony után lépett be a Légióba. 20 évet lehúzott és csak 2x került olyan helyzetbe hogy lőttek rá.

De van olyan is aki amióta leszerelt azóta csak fősulis bulikra jár dugni, nagyjából 9-10 éve szerelt le.

A szabi ott is úgy van, hogy ott töltöd ahol akarod, ha előtte bejelented.

2011. febr. 17. 01:07
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem ilyen a felfogásuk. Én is nagyon szerettem katona lenni és ha húsz évvel fiatalabb lennék még mindig bevonulnék.
2011. febr. 17. 01:31
 4/13 anonim ***** válasza:

Nekem pl semmi bajom a katonákkal. Minden épkézláb nemzetnek szüksége van hadseregre, még a pacifista nyugaton is, és nem is tartom egy könnyű melónak.

Idegenlégiót viszont senkinek nem tanácsolnám, nem azért, mert kinézném bárkiből a tömeggyilkost, hanem mert nem egy olyan sztorit hallottam már, hogy lelkileg tönkrementek benne. Persze ott sem mindegy, hova osztanak be. Hallottam olyat is, hogy a csávótól mindenki félt, mert 6 évet lehúzott az idegenlégióban, csak épp azt nem tudták, hogy a végzettségéből fakadóan olyan beosztást kapott, hogy nagyon el sem mozdult az íróasztal mellől xD

2011. febr. 17. 02:43
 5/13 anonim ***** válasza:
Én sosem hallottam ezeket a kijelentéseket senkitől a katonákkal kapcsolatban, de annál több pozitív kijelentést hallottam, amikor például kimennek a gátakra segíteni, vagy helyt állnak valamelyik harctéren. Ilyenkor mindig büszke vagyok egy kicsit, hogy a honvéd becsülete még ma is él, a honvéd jó katona. Szükség van egy erős, jól szervezett hadseregre.
2011. febr. 17. 07:11
 6/13 anonim ***** válasza:
36%

sztem nincs semmi értelme sem a háborúnak, sem a hadseregnek.

ha az erre szánt pénzeket környezetvédelemre, új technológiák kutatására fordítanánk, már rég egy sokkal jobb világban élhetnénk.

2011. febr. 17. 07:28
 7/13 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Előzőnek: egy sokkal jobb világban ez működhetne, de a meglevőben "minden országnak el kell tartania egy hadsereget. Amelyik mégsem tenné, rögtön kap egyet az egyik szomszédjától."
2011. febr. 17. 08:02
 8/13 anonim ***** válasza:
72%
Na. Most ugye nem kell magyaráznom, hogy a francia idegenlégió, meg a magyar hadsereg közt azért van egy árnyalatnyi különbség, ugye? Én azokat szoktam lebeszélni, akik ebbe az operettseregbe akarnak belépni, mert annak tényleg nincs értelme, illetve, akkor is kapnak tőlem, ha mindezt úgy állítják be, mintha valami hőstett lenne, hogy egy szövetségesekkel körbevett országban ők katonák akarnak lenni.
2011. febr. 17. 09:31
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem kellene lefikázni a Magyar Honvédséget!!!!Itt is vannak nagyon képzett emberek.Meg ha itt is szánnának pénzt mondjuk a korszerűsítésre akkor más lenne a helyzet.Szarból nem lehet várat építeni.
2011. febr. 17. 09:56
 10/13 anonim ***** válasza:
74%
Hát nem tudom hogy vagytok vele, de azért nálunk is vannak kemény alakulatok( Bercsényi, Bornemissza Zászlóalj)! Mások véleményére ne halgass, én is katonának készülök! Ezt szeretném csinálni!
2011. febr. 17. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!