Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Honnan van az a szánalmas...

Honnan van az a szánalmas felfogás, hogy aki nem volt katona, az nem is férfi igazán?

Figyelt kérdés
Mikor a sorkatonaságnak semmi értelme nem volt semmikor (most sem fogja senki visszahozni, nyugi), akkor mire olyan büszke Kovács harmincnyolc János, hogy ő őrködött télen a mínusz húsz fokban, meg sárban dagonyázva mászott szögesdrót alatt. Ezeknek mi értelmük volt, mire nevelték az embert?
2022. okt. 17. 16:18
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
2%

Embernek barátom.

Kitartásra, önfentartásra, fegyelemre, lojalitásra... sorolhatnám.

Ez mind hiányzik a mai fiatalok 80%-ból.

2022. okt. 17. 16:32
 2/26 anonim ***** válasza:
85%

Gyárban dolgozva a 2000-es évek elején engem is volt, hogy a nagypofájú dolgozók gúnyos megjegyzésekkel illettek, amiért alkalmatlannak nyilvánítottak a katonaságra. Holott, ha nekik lett volna módjuk megúszni, nyilván ők is éltek volna a lehetőséggel.

Általában véve az üres életű emberek szeretik utólag úgy beállítani a katonaságot, mint életük legjobb buliját, a nagy eseményt, ami valaha megtörtént velük.

2022. okt. 17. 16:40
 3/26 anonim ***** válasza:
88%
1: Én akiket ismertem, és voltak katonák, a leszerelés után a többségük sokkal linkebb volt, mint előtte. És a zömük a szolgálat akatt rászokott a kemény ivászatra, és ha addig nem dohányoztak, akkor arra is.
2022. okt. 17. 16:44
 4/26 anonim ***** válasza:
66%
Oroszországból
2022. okt. 17. 16:45
 5/26 A kérdező kommentje:

"életük legjobb buliját, a nagy eseményt"

Jól írod, pedig csak egy bohóckodás volt, aminek kb. semmi haszna nem volt. Eltékozolt évek, hónapok az ember életéből, kárba veszett idő.

2022. okt. 17. 16:48
 6/26 anonim ***** válasza:
84%
#3 jól írta le. A 2 legnagyobb dolog amit megtanultam a sörkatonaság alatt, qrvajól kártyázni, és a leghitványabb pálinkát is fintorgás nélkül meginni.
2022. okt. 17. 16:48
 7/26 anonim ***** válasza:
84%

Én azt figyeltem meg, hogy legtöbbször lowlife, elhízott, 45+os, láncdohányos, piás kocsmatöltelék prolik hangoztatják ezt a nézetet leginkább - nekik ennyi maradt az életben, a férfiasság illúziójába ringathatják magukat ezzel, hogy voltak katonák, és persze fennhangon szidhatják a gyerekeik generációját, hogy mennyire puhányak.

Pedig fél percet nem bírnának ki a ringben, bármelyik sportosabb huszonéves srác kiütné őket, akik amúgy nem voltak katonák.

2022. okt. 17. 16:51
 8/26 anonim ***** válasza:
82%

Lehet, rossz párhuzamot vonok, de hasonlít ahhoz, amikor a tinik hetvenkednek azzal, melyikük itta le magát tökrészegre a bulin és hányta végig a haza vezetõ utat.

2022. okt. 17. 16:52
 9/26 A kérdező kommentje:

"fennhangon szidhatják a gyerekeik generációját, hogy mennyire puhányak"

Ja, meg szeretnek azzal kérkedni, hogy ott ők tanultak tiszteletet, fegyelmet, rendet. Ezt egyrészt ott pont nem tanulod meg, másrészt aki mondja, az nyugodtan letagadhatná, mert pont rajta nem látszik, hogy őrá sok ragadt volna a felsorolt dolgokból.

2022. okt. 17. 16:55
 10/26 anonim ***** válasza:
93%
3-as vagyok. Akik nem züllöttek le, azok meg kábé maradtak ugyanolyanok, mint a bevonulás előtt. Aki fegyelmezett és rendszerető ismerősöm, az már a katonaság előtt is az volt. A lényeg, hogy olyat nen ismertem, akit pozitív irányba változtatott volna.
2022. okt. 17. 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!