A NATO Zelenszkíjéknek miért nem akarnak modern fegyvereket adni? Félnek hogy lemásolják a technológiát?
Amiért a ruszkik sem a legkorszerűbb fegyvereiket adták oda a vietnamiaknak, exportálták a vazallusokhoz. A NATO nyilatkozat többféleképpen értelmezhető. Lehet csak kommunikációs fogás (hangsúlyos elem volt a nem akarunk konfrontációt az oroszokkal mondanivaló), de közben technikai okból nem tudnak mindent vinni / fű alatt azért küldik amit tudnak.
S lehet az is, hogy már rég lepacsiztak valamit az oroszokkal az asztal alatt csak még nem szóltak róla az ukránoknak.
A harckocsi beindítása, a sofőr ülésén, meg a kézitöltő működtetése gyorsan elsajátítható. 5 - 10 perces művelet. Ha autotöltő van, az még jobb.
A lövegirányzóé az necces, főleg a célzás, modern harckocsiknál, legyen 400 analóg, vagy szimplán 20 x 20 digitális billentyűkombinációt kell elsajátítani. Egy modernizáció nélkül, 60 - 70 - 80-as évekbeli M60-as Patton / Leopárd 1-es az eszetlen dolog.
És a Pk-nak is modernizáció függő, hogy van-e dolga.
De még ezek a 60 - 80-as évekbeli fegyverek sem akarnak célba érni.
Érdekesség kedvéért a Challenger-en szocializálódott Brit harckocsi 4 óra gyorstalpaló után az eléggé más Abrams-szel is ellőtt 2,500 méterre.
Politikai akarat és játszmák kérdése, a Leó 1 tipikus példa, hogyan szabaduljunk meg a felesleges raktárkészlettől / a szeméttől, és ilyenkor mindig Keleten dobják ki a szutykukat, és az elhúzódó háború is ezért kell, nem azért, mert annyira Ukránpártiak ...
Jeffrey Spender: amikor olvastam a hírt hogy Leo 1-eseket akarnának adni nekik akkor a fejem fogtam kb :D
Annál tényleg jobb a SEMMI.
Én szerintem tankokkal nem kell felszerelni az ukránokat.
Elég tömni őket ATGM-ekkel és drónokkal, öngyilkos drónokkal.
Az Oroszok három hónapos fáziskéséssel, de elkezdték bombázni a vasúti síneket / csomópontokat, és a fegyverraktárakat, Nyugat-Ukrajnában, hogy juttatnád célba ezeket ?
Ki kell pörgetni a régi fegyvereket, nem mellékesen ezek kezelésére is kiképzés kell.
Azt lehet látni, hogy a ruszkiknak milyen "csodafegyverei" vannak, ukrán részről se kellenek a legmodernebbek és egyáltalán örüljenek annak, is, hogy segítik őket.
Nyilván Európa is kiveszi majd bőven a hasznát, ha csak részlegesen is az ukránok is EU tagok lesznek.
Az, hogy egy 40 milliós piac, illetve elbaltázott nagy területük van, soha nem mellékes szempont, kellenek az új gyarmatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!