Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mit gondoltok a Mariupoli...

Mit gondoltok a Mariupoli csatarol katonai szemmel ?

Figyelt kérdés

Minden nyugati sajtó inkább humanitárius helyzettel vagyis a civilekel foglalkozik

De katonai szempontból ha beveszik az oroszok az döntő győzelem kelet Ukrajnában?

Mekkora erőket zártak a városba az oroszok?

Ukránok 3500 katonát mondanak 800 azovossal

Oroszok 12 ezer azovos és reguláris erőt?

2022. márc. 31. 19:34
 71/111 A kérdező kommentje:

70#Mert nem hiszek a 45 után kialakult nyugati rendszerben és mélyen elutasítom korunk eszméit és gondolkodásmódját.a tomegmanipulaciot pedig 90 után születtem én végig ebben a rendszerben éltem

Nem vagyok orosz de megertem őket mi hajtja és ha orosz lennék rajtam lenne mindenhol a z betű és mennek önkéntesként harcolni.

69# igyekeznenek ok ha tudnának azért az orosz hadsereg bármennyi hiánya ellenére azért sokan vannak és van utánpótlás

Meg akkor mielőtt volnahovka eleset kellet volna kitorni akkor még volt esélyük ukranoknak de most ez már lehetetlen szóval menekülni se tudnak.

2022. ápr. 15. 11:13
 72/111 anonim ***** válasza:

#69 az egész háborút el lehetett volna intézni tárgyalásokkal, de a felek "valamiért" mégsem ezt az utat választották. ENSZ... bocs, de ne nevettess 😂 Hol volt az ENSZ a Koreai, Vietnami, Afganisztáni háború idején, avagy a Ruandai népirtáskor amikor hónapokon át folyó öldöklésben ~1 millió embert gyilkoltak le? Az ENSZ arra jó, hogy ha a "nagyok" valamit már egymás között eldöntöttek, akkor azt jól lepapírozzák és nemzetközi jogi köntöst adjanak rá.

Nem vagyok a frontszakaszon csak a térképet látom. Abból meg az látszik, hogy az orosz erők sok-sok km-s sávban körülzárták a várost. Az ukránoknak már nincsenek nagyon motorizált alakulataik, harckocsijaik amikkel manővereket tudnának végrehajtani. Ha megpróbálnák felszabadítani Mariupolit akkor a haderejük igen jelentős részét elfüstölnék - amivel más településeken meg eredményesen, nagyobb veszteségeket okozva védekezni tudnak. S akkor sem biztos, hogy sikerülne, az orosz csapatok viszont mobilisek, bármikor át tudnának dobni erősítést. Védekezni mindig könnyebb mint támadni.

2022. ápr. 15. 11:27
 73/111 anonim ***** válasza:

én is úgy gondolom, hogy el elehetett volna intézni tárgyalásokkal. mondjuk ahhoz akarni is kellett volna. És ha jól értem, meg sem próbáltak az ENSZ-hez forudlni ebben az esetben, pedig Oroszország is tagja volt? Azért ez így ebben a formában semmiképp sem oké.

Tehát akkor nem magukrahagyta őket kijev, hanem csak nem reális, mert nincs elég harckocsijuk.

2022. ápr. 15. 11:41
 74/111 anonim ***** válasza:
kérdező, így érthető.
2022. ápr. 15. 11:44
 75/111 anonim ***** válasza:
Még ez jutott eszembe, hogy nemcsak harckocsikkal lehet harcolni, hanem ezekkel a modern "egészégügyi" fegyverekkel. például amitől sokan megsüketültek Kubában. ezeket miért nem veti be senki?
2022. ápr. 15. 11:50
 76/111 A kérdező kommentje:

De azért rossz lehet kijevbol nézni hogy folyamatosan segítséget kérnék és nemtudsz adni semmit.

Ma is állítólag a 36 tengereszgyalogos dandár vezetője azonnali blokád feloldast kért katonai vagy politikai eszközökkel

Mert a bekerített egységek helyzete mar kritikus.

És elismerték az iljics kohászat üzem és a kikötő elvesztését.

De még igyis makacsul harcolnak.

Nem lennék zalenszky helyébe minden nap majdnem nyilvánosan kérik a segítséget de nemtud segíteni emberileg ez nehéz lehet.

2022. ápr. 15. 11:54
 77/111 A kérdező kommentje:

Erről sok film fog készülni szerintem halowoodban mármint erről az ostromolrol.

Főleg mivel most a Nyugat által támogatott hazat védők vannak reménytelen ostromolott helyzetben.

És mégis kitartanak.

2022. ápr. 15. 11:59
 78/111 anonim ***** válasza:
Jé, tényleg. Zelenszki ugyanabban a helyzetben van Mariupollal szemben, mint a NATO vele szemben. Amúgy az ukránok seregeinek van legfőbb parancsnaka, aki összefogja a haderőket? Vagy az Zelenszkij maga?
2022. ápr. 15. 12:23
 79/111 A kérdező kommentje:

Nyilván van valamilyen vezérlő tábornok de az elnöknek kell a tényleges stratégiai döntést méghozznia pl hogy legyen e felszabadito támadás.

Aztán kivitelezés a hadsereg dolga a részletek is

2022. ápr. 15. 12:39
 80/111 A kérdező kommentje:

Azt nemtudom mariopul után egyből fegyverszunet lesz e vagy tényleg megindul meg 1 offenzíva

Mar hallani egyes orosz nyilatkozatokat hogy hamarosan véget ér w különleges művelet.

Ez jelentheti azt is hogy mariopul után fegyverszunet lesz és beeroditik az eddig elfoglalt területeket

Vagy megindul a várva várt nagy keleti offenzíva.

2022. ápr. 15. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!