Mit gondoltok a Mariupoli csatarol katonai szemmel ?
Minden nyugati sajtó inkább humanitárius helyzettel vagyis a civilekel foglalkozik
De katonai szempontból ha beveszik az oroszok az döntő győzelem kelet Ukrajnában?
Mekkora erőket zártak a városba az oroszok?
Ukránok 3500 katonát mondanak 800 azovossal
Oroszok 12 ezer azovos és reguláris erőt?
Szóval ezzel gyakorlatilag a mariopuli Csatanak vége csak pozíció harc várható és a béke után a maradék ukrán kivonul
A döntő csata északabbra lesz kíváncsi leszek sikerül e ott is egy katlant létrehozni?
Nem hinném hogy nagyváros kéne nekik csak a szlovjansz kramatorszk és a luhankszki szeverodonyeck
Most úgy ekelodik be ez a terület a vonalaik közé mi t a kurszki kiszogelles a német fronton
De lehet neked lesz igazad #103 ma azt jelentetek be putyinek mi a 2 fázisú hadműveletuk célja
- donyeck és luhanksz teljes felszabaditasa ( amit én is mondtam)
- Ukrajna fekete tengertől való megfosztasa
- szárazföldi összeköttetés a krim ( ez már megvan)
És a dnyeszteren túli orosz köztársaságba.
Én nagyon úgy lattom ez egy több evves igazi felorlo háború lesz
Kijev után azt hittem beerik kelet ukrajnaval de ezek szerint aligha
#105 nem lesz több éves felőrlő háború mert az oroszoknak sem business évekig tartó háború. A belföldi közvéleményük miatt sem húzhatják évekig. Ha kell akkor még nagyobb erőt csoportosítanak át és lerendezik azzal a dolgot.
Ami több évig tarthat az majd a patthelyzet. Elfoglalják amit akarnak és egy tűzszüneti határvonalon megállnak ahonnan időnként fel-fellángol pár csetepaté (ha Korea típusú "rendezés" lesz). Az aktív katonai szakasz az pár hónapon belül lezajlik.
En nem látom ezt a gyors győzelmet ukránok is állig fel vannak fegyverezve. morál is jó
NATO hirszerzes usa műholdak és felderítő gépek is segítik őket
Most oroszok osszeszedtek magukat haladnak de csak lépésekben
Mikolaiv es Odesza iszonyat kemény dió lesz a fekete tenger partjan
50 e panceltorot adot a Nyugat és vagy 30 e kézi legvedelmi rakétát
Több száz dront
Jevelinbol állítólag már usa hadseregnek is fogyoban a készlete évekig tart majd a pótlás
+ most kapnak már neheztuzerseget is igaz ezt meg kisebb számban
Szóval ne csodálkozunk hogy évekig fog tartani egy a Nyugat és oroszorszag háborúja nem Ukrajna és oroszoke
#107 hát ja könnyen válhat Ukrajna az oroszok Vietnamává. A különbség, hogy ott az egyik oldal (USA) demokratikus volt ahol azért számított a közvélemény, az oroszoknál ez kevésbé. A másik, hogy Vietnamban alig volt a tűzszüneti vonalon természetes akadály itt viszont van (Dnyepper, de Dél-Ukrajna a nyugati parton van).
Mindenesetre akár így, akár úgy, ez a háború az ami nem katonai síkon fog elsősorban eldőlni.
Az a baj ez a háború sokkal veszélyesebb mint Vietnam
Szerintem talán most van az emberiség a legközelebb ahoz hogy újra használja az atomfegyvert megha csak taktikai atombombakat is.
Oroszorszag ellen van kb most mindenki meg kínai cégek is kivonulnak mert félnek usa és EU második koros szancioitol
Nemtudom oroszok meddig bírják ki ezt a gazdasági nyomást
Viszont taktikai atomfegyverel gyorsan lehetne győzni 1 2 nap alatt magadnak maguk
Szerintem Putyinnak ez óriási kísértés lesz
Megmentését több 10 20 e orosz katonát és akkar egy több evves háborút előzne meg vele.
És gazdasági osszeomlast
Ha mérlegelunk használni kéne az atomot mostmar
Kiszalni nem lehet mert akkor osszeomlik Putyin rendszere és azt nem fogja hagyni.
Logikailag én amondó vagyok már be kéne vetni oroszoknak.nibcs vesztenivalo Nyugat nagyon jobban már nemtud szankcioznies igyis úgyis nepirtozak őket.
Először 1 2 10-20 kt fegyvert aztán ha nem térnek észhez 5 10 db ugyan olyat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!