Mit gondoltok a Mariupoli csatarol katonai szemmel ?
Minden nyugati sajtó inkább humanitárius helyzettel vagyis a civilekel foglalkozik
De katonai szempontból ha beveszik az oroszok az döntő győzelem kelet Ukrajnában?
Mekkora erőket zártak a városba az oroszok?
Ukránok 3500 katonát mondanak 800 azovossal
Oroszok 12 ezer azovos és reguláris erőt?
Akkor ugyan az mint eddig láttunk.es ukranoknak bevalt.
Oroszoknak is ki kéne találni valami ellenszert a szovjet harceljarasok az hogy ennyire erőltetik a páncélos hadviselést mar nem működik a rengeteg jó minőségű okos panceltoro miatt.
T72 felet lejárt az idő és a t 90 se nagy változás
El kéne szakadniuk a szovjet tomegtamados strategiatol
#51 nem véletlenül rendezkedtek be az ukránok a félaszimmetrikus hadviselésre és nem álltak ki a nyílt terepen "mozgóháborúba". Rosszul mérték fel az ukránok rezisztenciáját, a várható ellenálláshoz meg rossz harceljárást választottak, ennek isszák a levét. Most rendezik a sorokat, átcsoportosítanak, kevesebb cél, de ott biztosítva az élőerő- és technikai eszköz fölény. Hátránya, hogy drágább és tovább tart, jobban rombolja az infrastruktúrát, több a civil áldozat.
A városi harc amúgy is cudar dolog, a többszörös fölényben lévő amerikai hadseregnek is 3.5 hónapjába telt Falludzsa ostroma, pedig csak egyetlen települést támadtak.
53# csak azt nem értem miért megy ez a szerencsétlen kommunikáció hogy 1 hét alatt beveszik mariopult stb nem az lenne az értelme hogy megmondjuk a népnek hogy hosszú 1 2 hónapos ostrom jön?
Ukránok meg miért mondják azt hogy kíverik az orosz csapatokat egytől egyig mikor ez szinte lehetetlen.
#54 mert a propaganda már csak így működik. Nem lehet előre azt mondani, hogy gyerekek 10 ezer emberünk nem fog hazamenni a családjához a háború végén, de azé' ugye milyen jó kis mulatság a "különleges katonai művelet"? S vica versa, nem lehet azt mondani a Mariupoli védőknek, hogy gyerekek amúgy halálra vagytok ítélve, mert onnan élve nem jöttök ki, de kösz nektek, rendesek vagytok.
Bush sem mondta (meg nem is tudta) hogy Irakban, Afganisztánban hány amerikai katona fog meghalni, de attól még győzelmi fanfár hangjára indultak az emberek. Avagy hazai pálya, Hitler, Szálasi is az utolsó pillanatig hitegette Budapest védőit majd jól fel lesztek mentve, szó nem lehet megadásról, kitörésről, holott pontosan tudta német vezérkar esélyük sincs a védők felmentésére.
Akkor zalenszky se különb hitlernel
Azt mondják ugyan úgy hogy nincs megadás de felmento sereg meg tervben sincs
Az igazi nácik legalább megprobaltak sztalingradnal és Pesten is a felmentést
Berlint meg már nem volt mivel megprobalni
Ukránok meg kiserletett se tesznek a felmentésre de elvarjak a halálig tartó kuzdelmet szerintem ez is háborús bűn ha már itt tartunk.
Várj, az azov gárda pont hogy az, akik az elsők amikor a megadást meg kell tagadni. Inkább ők diktálják még a tempót (még most is.)
Mariupolt felmenteni meg milyen sereggel tudnák most pontosan? Szerinted van realitása? Van szabad kapacitás, amivel valódi felmentősereg mehetne oda, és felszabadíthatná őket?
Amúgy ebben mi magyarok is tényezők vagyunk, mert tőlünk kaphatna ukrajna legkönnyebben harckocsikat, mivel nekünk van (a lengyelek mellett) olyan vasúti határátkelőnk, ami passzol (széles nyomtávú). Nem véletlenül izgélget minket Zelenszkij, és nem véletlenül izgélget mindenkit, hogy adjanak még fegyvereket. Szerintem nem a kijeviek szándéka hiányzik, hogy felszabadítsák Mariupolt.
57# az azov gárda diktálja a tempót de állítólag a többi egységet ok is kényszerítik a harcra állítólag minden 10 főből álló katonai egységhez osztottak be 1 azov tagot is legalábbis mariopulban
Hogy ne is gondoljanak megadasra.
Az azov ugyan olyan mint az SS
( és biztos vagyok benne hogy orosz nemzetiségű civileket se kímélték
Egy az egyben nyíltan SS a példaképuk csak most nekik minden el van nézve mert a nyugattal vannak
Ha innen is szálítanank fegyvert azt karpataljara vinnék oroszok meg cirkáló rakétákat kuldenenek a Kárpátaljai raktárakra és akkor magyar nemzetiséguek is meghalnanak
Amúgy minket meg a gáz és az olaj szakciok miatt is utal zelenszky
Marcsak mi és németek tartunk ki hogy ne legyen olajszankcio ha németek beadjak a derekuk előbb utóbb akkor egyedül kell majd vetoznunk
Ha ez bekovetkezik szerintem ukránok nagyon ellensegesek lesznek velünk.
én is úgy gondolom hogy az azov gárda ennyire szélsőséges, mint amit írsz. Viszont, amikor védeni kell a hazát, akkor ők járnak az élen. (Ha jól gondolom, akkor nem a háttérből irányítanak, hanem tényleg ott vannak.) Jelen álls szerint ők a védekezés motorja. Ezért nem bánom pl. hogy nálunk bejutott a Mi hazánk a parlamentbe.
Egyébként én is szurkolok az azovnak most, de szerintem ők nem a nyugattal vannal - pusztán annyi a "hasznuk" számunkra, hogy ők köztünk és az oroszok között vannak és nem engedik őket jönni :) Két dologért pedig személy szerint is becsülöm őket: 1. bátorságuk és kitartásuk 2. hogy ők harcolnak meg Putinnal. Senki más nincs a földön: se az orosz értelmiség, se Európa, se USA nem áll ki ellene ilyen egyértelműen és megalkuvást nem simerve. Csak Navanij, meg ők mondanak véleményt. Azért ez menő.
A kárpátaljai fegyverekben van igazság, bár szerintem nem sokat raktározzák ott a cuccot. Kellenek azok a fegyverek. És azt szerintem meg lehetne dumálni az ukránokkal, hogy ne ott raktározzák, hanem valahol beljebb.
Mostmár Putyin megoldotta a gázszankciót: árat emel :D Ha nagyon magas lesz az ára, akkor már nem kell rágódni a kérdésen...
Az olaj gondolom szintén juthat erre a sorsra.
Azért itt is van már egy csomó ukrán menekült, őket becsülettel és szeretettel fogadjunk. Remélem, hogy ez elég lesz ahhoz, hogy ide pl. ne bombázzon át senki véletlenül haragjában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!