Ez valós vagy megrendezett hogy az ukránok lábon lövik az elfogott orosz katonákat?
Nehéz megmondani hogy mennyire valódi, a rossz minőség miatt. A végén lévő lövéseknél például se vér se sérülés nem látszik, de ezen a felbontáson ez nehezen vehető ki. Más ilyen közeli lövéseket néztem példának és sokkal több vérrel járt a dolog. Egy ilyen videóból csak az oroszoknak származna előnye, tehát vagy nagy hiba, vagy szándékos dezinformáció esetleg hamisítvány, a forrás személye is kicsit fura, érdekes hogy pont egy németországban élő orosz aki araboknak írt újságot.
Ha valódi, könnyen lehet hogy páran bekattantak és ebbe kezdtek bele. Mindenesetre furcsa hogy ezt valaki felvette videóra és megosztotta... Mindenképp elítélendő és gusztustalan cselekedet.
Párszor végignéztem, amit érdekesnek találtam, és ha valakinek van erről tudása és ehhez szeme pár részletet érdemes megfigyelni:
Egyik katona egyenruháján sincsenek rajta az ország jelzések/ID markings. Ezt leszedhették? Milyen okból hiányozhat?
Illetve többeken egyértelműen nem egyenruha van, pl kék kabát, vagy a végén valakin a nadrág. Illetve néhány katonai színű se egyezett a hivatalos orszo egyenruhával, legalábbis amennyire ezen a felbontáson látszik.(pedig akin volt szalag az fehér, tehát nem szakadár)
Ha jelzés és egyenruha nélkül fogták el őket akkor nagy esélyel szabotőrök/Wagner grou zsoldosai. Megszállóként ilyen esetben "unlawful combatant"-nak számítanak, és nem vonatkozik rájuk semmilyen védelem, nem vonatkozik rájuk a genfi egyezmény, lényegében le lehet őket lőni. Ettől függetlenül emberileg elfogadhatatlan viselkedés, de nem háborús bűn.
Sajnos nem hihszem hogy a közeljövőben a pontos részleteket megfogjuk tudni.. Remélhetőleg több ilyen nem fordul elő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!